Szerző: roberto

2003. január 23. 09:55

LinuxWorld: az IBM és a HP a linuxos bevételeikről

[CNET] A New York-i LinuxWorld konferencián és

[CNET] A New York-i LinuxWorld konferencián és kiállításon a HP és az IBM is beszámolt a Linuxszal kapcsolatos pénzügyeikről. A konferencia nyitónapján, kedden a HP képviselői úgy nyilatkoztak, hogy a vállalatnak 2 milliárd dolláros Linuxszal kapcsolatos bevétele volt az elmúlt évben. A kiállítás nyitónapján, szerdán az IBM 1,5 milliárd dolláros Linuxszal kapcsolatos bevételről számolt be.

Az IBM szóvivője, Willow Christie azt is elmondta, hogy 2002-ben a cég Linuxos törekvései profitot is termeltek, ellentétben az azt megelőző, 2001-es évvel, amikor a cégnek nem sikerült az üzletágon belül visszaszereznie az akkor Linuxba fektetett egymilliárd dollárt.

Mindkét cég elsősorban szerver operációs rendszerként tekint a Linuxra. A Microsoft a LinuxWorld expót megelőző múlt heti nyilatkozataiban ismét elmondta, hogy a Linux és a UNIX rendszerek hasonlósága miatt a Linux elsősorban nem a Windows pozícióit fenyegeti, hanem a kereskedelmi UNIX rendszerekét. Elemzők szerint azonban az IBM/Linux és a Microsoft/Windows közötti háború még csak most kezdődik.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.