Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

LinuxWorld: az IBM és a HP a linuxos bevételeikről

roberto, 2003. január 23. 09:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[CNET] A New York-i LinuxWorld konferencián és

hirdetés
[CNET] A New York-i LinuxWorld konferencián és kiállításon a HP és az IBM is beszámolt a Linuxszal kapcsolatos pénzügyeikről. A konferencia nyitónapján, kedden a HP képviselői úgy nyilatkoztak, hogy a vállalatnak 2 milliárd dolláros Linuxszal kapcsolatos bevétele volt az elmúlt évben. A kiállítás nyitónapján, szerdán az IBM 1,5 milliárd dolláros Linuxszal kapcsolatos bevételről számolt be.

Az IBM szóvivője, Willow Christie azt is elmondta, hogy 2002-ben a cég Linuxos törekvései profitot is termeltek, ellentétben az azt megelőző, 2001-es évvel, amikor a cégnek nem sikerült az üzletágon belül visszaszereznie az akkor Linuxba fektetett egymilliárd dollárt.

Mindkét cég elsősorban szerver operációs rendszerként tekint a Linuxra. A Microsoft a LinuxWorld expót megelőző múlt heti nyilatkozataiban ismét elmondta, hogy a Linux és a UNIX rendszerek hasonlósága miatt a Linux elsősorban nem a Windows pozícióit fenyegeti, hanem a kereskedelmi UNIX rendszerekét. Elemzők szerint azonban az IBM/Linux és a Microsoft/Windows közötti háború még csak most kezdődik.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!