:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 3. 12:20

Kaméleonszerűen változtatja külsejét az új Apple iMac?

Az Apple sajátos szabadalmi kérelmet nyújtott be az amerikai szabadalmi és védjegyhivatalhoz. Az aktív számítógépház névre keresztelt technológia segítségével a jövőben piacra kerülő Apple számítógépek folyamatosan változtathatják a külső megjelenésüket.

Az Apple sajátos szabadalmi kérelmet nyújtott be az amerikai szabadalmi és védjegyhivatalhoz. Az "aktív számítógépház" névre keresztelt technológia segítségével a jövőben piacra kerülő Apple számítógépek folyamatosan változtathatják a külső megjelenésüket.

A US 2003/0002246 A1 számú szabadalom tulajdonosa Duncan Kerr, az Apple egyik vezető tervezője. A szabadalmi szöveg olyan világító számítógépházakat ír le, amelyek egyszerre akár többféle színben is pompázhatnak és folyamatosan változtathatják megjelenésüket -- akár attól függően is, hogy a számítógép éppen milyen feladatot hajt végre.

Mint ismeretes, az Apple 1998-ban dobta piacra a forradalmi külsejű iMac konfigurációt, amelyet számos különféle színben, illetve mintával ellátva is meg lehetett vásárolni. Az ötlet annyira sikeres volt, hogy később vállalatok egész sora próbálta utánozni az eredeti Apple designt. A cég idén ismét újszerű számítógépet mutatott be, a lapos kijelzős iMachez jelenleg még csak hasonló megjelenésű konfiguráció sincs a piacon, azonban az új iMac már nem színes, hanem egyszerű világosszürke.

A szabadalmi szöveg szerint az aktív számítógépházba épített konfigurácók folyamatosan változtathatják megjelenésüket, a házra akár minták is rajzolhatók LED-ek és fénycsövek által kibocsátott fény segítségével. Kíváncsian várjuk, hogy a hamarosan kezdődő tavaszi MacWorld Expo rendezvényen a cég elárul-e további részleteket a technológiáról, amely segítségével talán még az eddigieknél is meghökkentőbb, egyedibb külsőt kaphatnak az Mac számítógépek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.