Szerző: roberto

2003. január 31. 11:01

Az IBM egyik vezetője szerint a Linux lehet az AIX örököse

A CNET-nek nyilatkozva Steve Mills, az IBM Software Group vezetője elmondta, hogy a Linux lehet az AIX örököse. Bár a cég még nem tervezi a saját UNIX-változatának lecserélését a közeljövőben, a Linuxot támogató lépéseivel ebbe az irányba mozdult el. A nemzedékváltás Mills szerint nem máról holnapra fog megtörténni, és az IBM nem hagyja támogatás nélkül az AIX-felhasználókat, a nyilatkozat mégis sokakat megdöbbentett. Steve valójában egy több évtizedes időszakban gondolkodik -- mondta kollégája nyilatkozatára reagálva Nick Bowen, az IBM Unix és Intel szerverszoftver-fejlesztő részlegének alelnöke.

A CNET-nek nyilatkozva Steve Mills, az IBM Software Group vezetője elmondta, hogy a Linux lehet az AIX örököse. Bár a cég még nem tervezi a saját UNIX-változatának lecserélését a közeljövőben, a Linuxot támogató lépéseivel ebbe az irányba mozdult el. A nemzedékváltás Mills szerint nem máról holnapra fog megtörténni, és az IBM nem hagyja támogatás nélkül az AIX-felhasználókat, a nyilatkozat mégis sokakat megdöbbentett. "Steve valójában egy több évtizedes időszakban gondolkodik" -- mondta kollégája nyilatkozatára reagálva Nick Bowen, az IBM Unix és Intel szerverszoftver-fejlesztő részlegének alelnöke.

Az IBM Linuxot támogató lépéseit nem nehéz összekapcsolni a vállalat profitszerzési törekvéseivel. A cég épp a múlt héten jelentette be, hogy másfél milliárd dolláros Linuxszal kapcsolatos bevétele volt az elmúlt évben, vásárlói között pedig olyan nevek szerepelnek, mint a J.P. Morgan, vagy a Tommy Hilfiger. Az IBM ugyan a partnerei (Red Hat, SuSE) által szállított Linux-változatokat biztosítja saját ügyfelei számára, de a Nagy Kék bevételei nem is ebből, hanem a szoftvereket futtató szerverek eladásaiból és a további szolgáltatásokból származnak.

Mills nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a Linux Windowshoz képest alacsony költségei azt eredményezik, hogy a vásárlók a keretösszegekből többet költenek az IBM szolgáltatásaira és egyéb kiegészítő termékeire.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.