Szerző: roberto

2003. január 31. 11:01

Az IBM egyik vezetője szerint a Linux lehet az AIX örököse

A CNET-nek nyilatkozva Steve Mills, az IBM Software Group vezetője elmondta, hogy a Linux lehet az AIX örököse. Bár a cég még nem tervezi a saját UNIX-változatának lecserélését a közeljövőben, a Linuxot támogató lépéseivel ebbe az irányba mozdult el. A nemzedékváltás Mills szerint nem máról holnapra fog megtörténni, és az IBM nem hagyja támogatás nélkül az AIX-felhasználókat, a nyilatkozat mégis sokakat megdöbbentett. Steve valójában egy több évtizedes időszakban gondolkodik -- mondta kollégája nyilatkozatára reagálva Nick Bowen, az IBM Unix és Intel szerverszoftver-fejlesztő részlegének alelnöke.

A CNET-nek nyilatkozva Steve Mills, az IBM Software Group vezetője elmondta, hogy a Linux lehet az AIX örököse. Bár a cég még nem tervezi a saját UNIX-változatának lecserélését a közeljövőben, a Linuxot támogató lépéseivel ebbe az irányba mozdult el. A nemzedékváltás Mills szerint nem máról holnapra fog megtörténni, és az IBM nem hagyja támogatás nélkül az AIX-felhasználókat, a nyilatkozat mégis sokakat megdöbbentett. "Steve valójában egy több évtizedes időszakban gondolkodik" -- mondta kollégája nyilatkozatára reagálva Nick Bowen, az IBM Unix és Intel szerverszoftver-fejlesztő részlegének alelnöke.

Az IBM Linuxot támogató lépéseit nem nehéz összekapcsolni a vállalat profitszerzési törekvéseivel. A cég épp a múlt héten jelentette be, hogy másfél milliárd dolláros Linuxszal kapcsolatos bevétele volt az elmúlt évben, vásárlói között pedig olyan nevek szerepelnek, mint a J.P. Morgan, vagy a Tommy Hilfiger. Az IBM ugyan a partnerei (Red Hat, SuSE) által szállított Linux-változatokat biztosítja saját ügyfelei számára, de a Nagy Kék bevételei nem is ebből, hanem a szoftvereket futtató szerverek eladásaiból és a további szolgáltatásokból származnak.

Mills nyilatkozatában azt is elmondta, hogy a Linux Windowshoz képest alacsony költségei azt eredményezik, hogy a vásárlók a keretösszegekből többet költenek az IBM szolgáltatásaira és egyéb kiegészítő termékeire.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról