Szerző: Barna József

2003. január 7. 19:23

Európában az Xboxnál kelendőbb a GameCube

[CNET] A Nintendo ma bejelentette, hogy Európában tavaly 1,5 millió GameCube játékkonzolt adott el, ami egyben azt jelenti, hogy a magasan vezető Sony PlayStation 2 után a GameCube a második legkelendőbb konzol kontinensünkön.

[CNET] A Nintendo ma bejelentette, hogy Európában tavaly 1,5 millió GameCube játékkonzolt adott el, ami egyben azt jelenti, hogy a magasan vezető Sony PlayStation 2 után a GameCube a második legkelendőbb konzol kontinensünkön.

A Nintendo rendkívül büszke arra, hogy Európában sikerült megőriznie előnyét a Microsoft Xboxszal szemben. A ScreenDigest piackutató vállalat felmérése szerint kontinensünkön tavaly 1,4 millió Xbox és 6 millió PlayStation2 játékkonzol talált gazdára, így a Nintendo, ha kevéssel is, biztosan őrzi második helyét a rendkívül kiélezett konzolpiacon. A GameCube 2002 májusától, míg az Xbox 2002 márciusától vásárolható meg Európában.

Elemzők szerint azonban a Microsoft bármikor helyet cserélhet a japán vállalattal a rangsorban, főként ha a jövőben is számos ingyenes játékot csomagol a készülék mellé. A ScreenDigest prognózisa szerint Európában az idén 2,6 millió Xboxot értékesítenek, míg GameCube-ból csupán 2,2 millió fogy majd.

A Nintendo európai igazgatója a Reutersnek elmondta, hogy cége 2003-ban elsősorban új játékok piacra dobásával igyekszik vonzóbbá tenni konzolját, miközben annak árát változatlanul hagyja. Jelenleg a GameCube Európa-szerte 199 euróba, míg a Microsoft Xbox 249 euróba kerül. Az idén a tervek szerint 80 új játék jelenik meg a Nintendo konzoljára.

A vállalat egyben azt is nyilvánosságra hozta, hogy tavaly 3 millió Game Boy Advance hordozható játékgépet értékesített Európában. A cég éppen ma jelentette be a Game Boy Advance új változatát, mely március 28-tól lesz megvásárolható kontinensünkön.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.