Szerző: roberto

2003. január 6. 23:17

KDE 3.1: meddig bírják még cérnával a felhasználók? Megjelent az RC6

[KDE.org, HWSW] Megjelent a KDE grafikus munkakörnyezet

[KDE.org, HWSW] Megjelent a KDE grafikus munkakörnyezet 3.1-es verziójának hatodik kiadásra jelölt változata (3.1 RC6). A 3.1-es KDE kiadására rengeteg felhasználó vár, a szoftver a többször módosított ütemterv szerint december elején jelent volna meg, akkor azonban Dirk Mueller, a KDE 3 kiadásait koordináló fejlesztő a friss kiadás helyett egy levéllel lepte meg a KDE híveit, amelyben egy, a környezet különböző komponenseiben jelen lévő biztonsági hiba nyomán szükségessé vált kódfelülvizsgálat, valamint az azt követő ünnepek miatt januárra tolta a friss verzió kiadásának idejét. A probléma egyébként a régebbi KDE-ket is érintette, ezekhez azóta már megjelentek a javítócsomagok.

A KDE 3.1 jó pár újdonsággal fog szolgálni, ezek közül is kiemelendő az integrált webböngésző, a Konqueror új lehetősége: a többablakos (böngészőfüles) böngészés, de sokan várják a környezet új ikontémáját és az egyéb grafikus nyalánkságokat is.

A fejlesztők szerint az RC6 lesz az utolsó kiadásra jelölt változat, ha minden rendben megy, akkor január közepére várható a végleges kiadás. Az RC6-hoz bináris csomagok nem érhetőek el, azonban a KDE híroldala szerint érdemes megpróbálkoznunk a Konstruct nevű, a fordítást és a forráskód beszerzését segítő rendszerrel, amit szintén a napokban frissítettek. Aki a hagyományos fordítási procedúrát kedveli, az a download.kde.org-on találja meg a forráskódcsomagokat.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.