vállalati it archívum - 2003 december

2003
december

0

XDR DRAM memóriachip mintapéldányokat gyártott a Toshiba

2003. december 30. 13:30

A Toshiba elsőként kezdte meg 512 megabites XDR DRAM memóriachipjeinek próbagyártását. Shozo Saito, a vállalat félvezetőipari részlegének műszaki igazgatója elmondta, hogy a Toshiba tavaly októberben elsőként licencelte a Rambus XDR technológiát és most elkészítette az első működő XDR DRAM memóriachipeket. A japán vállalat 2005-ben tervezi a sorozatgyártás beindítását.

0

XGI Volari chipes grafikus kártyák várhatók a Chaintechtől

2003. december 30. 09:52

Az alaplapjairól és grafikus kártyáiról ismert Chaintech támogatja az XGI egyik rendezvényét, ez annak az előjele lehet, hogy a vállalat a tajvani gyártó grafikus processzoraira épülő termékekkel bővítheti kínálatát.

0

Késlekedik a PlayStation 2 kínai bevezetése

2003. december 29. 12:56

A Sony december 24-én a kedvezőtlen környezetre hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztja a PlayStation 2 játékkonzol kínai piacra dobását. A szűkszavú bejelentést a cég kínai weboldalán tették közzé, az eredetileg december 27-ére tervezett bemutató várható időpontjáról nem nyilatkoztak.

0

Mégsincs alkalmazásspecifikus optimalizáció a Volari grafikus kártyák driverében?

2003. december 19. 18:07

Fényt derítettt az Xbit labs a tegnap felfedezett alkalmazásnevek eredetére, melyeket a jövő év elején piacra kerülő Volari kártyák Reactor meghajtóprogramjában találtak. Az xrvkp.sys állományban számos tesztprogram futtatandó állományának neve szerepelt, mely azt engedte feltételezni, hogy az NVIDIÁhoz hasonlóan az XGI is alkalmazásspecifikus optimalizációkat épített be meghajtóprogramjába, esetlegesen manipulálva a tesztprogramok eredményeit.

0

Nem gyárt több GameCube klónt a Panasonic

2003. december 19. 14:42

[CDR-Info] Befejezte módosított GameCube változatának gyártását és forgalmazását a Panasonic. A Q névre keresztelt játékkonzol olyan képességekkel, szolgáltatásokkal és opcionális kiegészítőkkel rendelkezett, melyet hiába kerestünk volna az eredeti Nintendó konzolban.

0

A Sun szponzorálja a SETI@home új generációjának megjelenését

2003. december 18. 15:26

A Sun Microsystems bejelentette, hogy szponzorálja a SETI@home új generációjának világméretű megjelentetését. A SETI@home a University of California, Berkeley Űrtudományi Laboratóriumának kutatói által irányított tudományos kísérlet, amelynek célja az internetre csatlakozó számítógépek segítségével keresni a földönkívüli intelligenciát.

0

Bejelentette Itanium-alapú szerverét a Fujitsu

2003. december 18. 09:56

[CNET] A Fujitsu amerikai részlege megkezdte Intel Itanium 2 processzorra épülő szervereinek forgalmazását. A vállalat kínálatában jelenleg egy legfeljebb négy processzort támogató konfiguráció található, azonban a tervek szerint később nagyobb teljesítményű rendszerekkel is bővül a paletta. 2005-ben várhatóan már 128 Itanium chipet tartalmazó szerver is megtalálható éesz a Fujitsu kínálatában.

0

A Nintendo a jövő év elejére időzíti legígéretesebb játékait

2003. december 18. 09:02

A legtöbb kiadó az idei karácsonyi szezonra időzítette az aktuális játékainak megjelenését, azonban a Nintendo a jövő év elején fogja elárasztani sikergyanús programjaival az európai piacot. A 2004-es év első negyedévében több olyan cím is megjelenik GameCube és Game Boy Advance konzolokra, melyek már Japánban, vagy az Egyesült Államokban nagy sikert arattak.

0

A Microsoft mégis inkább a DVD Forumot támogatja?

2003. december 17. 16:20

[CDR-Info] A tűzhöz közel álló japán források szerint a DVD Forum szövetség 2004 februárjától újabb, jelentős tagokkal bővülhet. A lehetséges tagok között a Walt Disney Co. Ltd és a Sanyo Electric mellett a jelenleg DVD+RW Szövetségbe tartozó rendmondi óriás, a Microsoft is feltűnik.

0

Extravagáns processzorhűtő a Gigabyte kínálatában

2003. december 17. 14:28

3D Cooler névre hallgat a Gigabyte legújabb terméke, amely egy extravagáns kialakítású prcesszorhűtőt takar. A gyártó állítása szerint a 3D Cooler nem csak kinézetében, hanem hűtési hatékonyságában és zajmentes működésében is kitűnik a versenytársak közül.

0

Újra elérhetővé tette teljesítménynövelő MaxBoost szoftverét a Maxtor

2003. december 17. 13:34

Újra elérhetővé tette néhány hónapja visszavont, MaxBoost nevű teljesítménynövelő alkalmazását a merevlemezeket gyártó Maxtor. A jelenleg csak bétaverzióban elérhető, stabil, problémamentes gépek esetén ajánlott szoftvert június 30-áig használhatják a Maxtor vagy Quantum merevlemezek tulajdonosai.

0

Első információk a Hitman játékprogram harmadik részéről

2003. december 17. 11:21

Az Eidos és az Io Interactive kiadta az első hivatalos információkat a Hitman című akciójáték harmadik részéről, mely a Contracts alcímet fogja viselni. A program PC, PlayStation 2 és Xbox platformokra jelenik majd meg.

0

Teljes verziós Call of Duty jár a GeForce FX 5900 chipes kártyákhoz

2003. december 16. 13:22

Az NVIDIA és az Activison cég közös akcióba kezdett, ugyanis a GeForce FX 5900 grafikus chipet tartalmazó legújabb szériás videókártyák dobozában egy teljes verziós Call of Duty játékprogramot találhatnak a vásárlók. Az akció különlegessége, hogy a program nemrég került kereskedelmi forgalomba, így a vásárlók közel 50 dollárt takaríthatnak meg.

0

Angol PlayStation 2 eladási adatok: túl az ötmillión

2003. december 16. 09:57

A Sony Computer Entertainment nagy-britanniai részlege bejelentette, hogy a szigetországban a PlayStation 2 eladások elérték az 5 milliós darabszámot. Az adatok szerint a karácsonyi szezon előtt az eladások hétről hétre nőnek.

0

Saját lemezformátumot használ a következő generációs Xboxnál a Microsoft?

2003. december 15. 14:24

[CDR-Info] A Microsoft jövőbeni terveiről meglepő helyeken szerezhetünk megbízhatónak tűnő információkat: a vállalat egy olyan mérnököt keres egyik álláshirdetésében, akinek feladata a következő generációs Xbox konzolokban használatos Xbox Game Disc megtervezése és kifejlesztése lenne. Az új lemezzel egyértelműen a kalózkodás, illegális másolás ellen lépne fel a vállalat.

0

Karácsonyi nyereményjáték egy Intel alaplapért és egy Pentium 4 processzorért

2003. december 15. 02:42

A HWSW és az Intel nyereményjátéka egy munkahéten -- öt napon -- keresztül zajlik egy Pentium 4 processzorért és egy hozzá való alaplapért. A játékban összesen 15 kérdést teszünk fel, amelyek az Intel processzoraival, technológiáival kapcsolatosak. A versenyzők dolgát három lehetséges válasz megadásával könnyítjük meg, amelyek közül az egy helyes feleletet kell kiválasztani.

0

A Progeny terméktámogatást biztosít a Red Hat Linux korábbi változataihoz

2003. december 13. 20:07

A korábban saját, Debian-alapú Linux-disztribúciót is kiadó Progeny Linux Systems a héten bejelentette, hogy a Red Hat Inc. által várhatóan december végétől nem támogatott korábbi Red Hat Linux változatokhoz szoftverfrissítési szolgáltatásokat fog nyújtani. A Progenyről keveset lehet hallani amióta már nem készít önálló, a hagyományos értelemben vett Linux-disztribúciót. A cég fő bevételi forrásai a platformtechnológiával kapcsolatos szolgáltatások, illetve a tanácsadás, legutóbb a Red Hat Linux Anaconda nevű telepítőjének Debianra portolásával hívták fel magukra a figyelmet.

0

Az AMD processzorokkal kapcsolatos tervei 2004-re

2003. december 13. 10:48

Az xbit-labs AMD-hez közeli hírforrásokra hivatkozva számos részletet hozott nyilvánosságra a vállalat jövőre megjelenő processzorairól. A cég 2004-ben összesen hat különféle magra épülő asztali chipet forgalmaz, amelyek nyolc eltérő változatban kerülnek a piacra.

0

Villámgyors memóriamodulokat mutatott be a Corsair

2003. december 12. 10:39

A Corsair Memory bejelntette 512 Mbyte kapacitású XMS4400 memóriamoduljait, amelyek akár 550 MHz-es órajelen is működnek. A modulok egyenként (CMX512-4400), valamint párba válogatva (TwinX1024-4400) is megvásárolhatók. A vállalat közleménye szerint a napokban a boltokba kerülő memóriamodulok fekete vagy ezüst színben készülnek.

0

Svédországban betiltottak a Lindows forgalmazását

2003. december 12. 10:08

Svédországban átmenetileg betiltották a Lindows operációs rendszer forgalmazását, mivel a neve sértheti a Microsoft szellemi tulajdonhoz fűződő jogait. Ulrika Carlehall, stockholmi bírónő elmondta, hogy a Lindows.com-nak átmenetileg fel kell függesztenie a szoftver árusítását, mivel az további károkat okozhat a Microsoftnek. Ennek nem teljesítése estén 3 millió dolláros büntetés szabható ki a Lindows.com-ra.

0

Az IBM bemutatta első 64 bites blade szerverét

2003. december 11. 16:39

Az IBM bemutatta az első blade szervert, amely a Power architektúrán alapul. A PowerPC 970 processzorra épülő eServer BladeCenter JS20 az első 64 bites blade szerver a vállalat kínálatában. Az IBM ügyfelei mostantól választhatnak, hogy Power processzoros vagy Intel Xeon processzoros blade szervert vásárolnak.

0

Támadás áldozata lett a Linux-felhasználókat fenyegető SCO Group honlapja

2003. december 11. 14:14

Tegnap óra elérhetetlen az SCO Group honlapja, amelyet denial of service (DoS) támadás ért -- ismerte el a vállalat. Közleményében a cég arról tájékoztatott, hogy a hackertámadás nem csak a www.sco.com weboldalt, hanem a vállalat levelezését, intranetes rendszerét és internetes ügyfélszolgálatát is megbénította. A vállalat weboldala hírünk írásakor továbbra sem érhető el.

0

Együttműködési megállapodás a Vodafone és a Konami között

2003. december 11. 10:47

A legendás japán Konami játékfejlesztő és kiadó szeretne betörni a mobiltelefonos játékok piacára is, ugyanis november 20-án indították el az Egyesült Államokban és Kanadában az AT&T Wireless mMode hálózatát használó szolgáltatásukat, melynek segítségével a tengerentúli mobiltulajdonosok több régebbi, nagy sikerű játékprogramot tölthettek le telefonjukra.

0

A Novell csatlakozik az Open Source Development Labshez

2003. december 11. 10:07

[OSDL] Az Open Source Development Labs (OSDL) a héten bejelentette, hogy a Novell is csatlakozik a szervezethez, és részt fog venni annak legfontosabb tevékenységeiben, egyúttal és Jeffrey T. Hawkinst, a vállalat alelnökét beválasztották az OSDL igazgatótanácsába.

0

Az MSI is ATI chippel szerelt videokártyákat dob piacra?

2003. december 10. 16:18

A theinquirer.net információi szerint már csak idő kérdése, hogy a Micro Star International (MSI) hivatalosan is bejelentse: partneri megállapodást kötött az NVIDIA legnagyobb ellenlábasával, a kanadai ATI-val. Az MSI -- az ASUS távozása után -- az NVIDIA legnagyobb partnere, a vállalat jelentős szereplő az NVIDIA chippel szerelt grafikus kártyák piacán.

0

VIA chipkészletes, Pentium 4 processzorokat támogató alaplappal jelentkezett a Soltek

2003. december 10. 11:37

A Soltek piacra dobta SL-PT880E-RL alaplapját. A vállalat állítása szerint a termék csúcskategóriás teljesítményt nyújt kedvező áron, a kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkező VIA PT880 chipkészletre épülő alaplap sebessége az i875P-re épülő megoldásokkal is versenyképes, azonban az ára lényegesen kedvezőbb azokénál -- véli a Soltek.

0

Európai Game Boy Advance eladások: túl a tízmillión

2003. december 10. 09:56

Az Game Boy Advance európai eladási adatai túllépték a 10 milliós darabszámot, melyből 3 millió az új, SP változat volt -- jelentette be a Nintendo Europe. Ezzel az eredménnyel a GBA a PlayStation 2 után jelenleg a második legsikeresebb konzol a kontinensünkön.

0

Több memória kerül a Sony hordozható konzoljába

2003. december 9. 16:43

Könnyen megeshet, hogy a Sony Computer Entertainment a fejlesztőkre hallgatva megváltoztatja a PlayStation Portable konzol végleges specifikációit és megnöveli a készülékbe szerelt memória méretét.

0

Sulinet Expressz digitális videókamera nélkül

2003. december 9. 14:25

Több terméket, így a laptop hordtáskát, játékvezérlőt, játékkonzolt, projektort és a digitális videokamerát is kivették a Sulinet Expressz keretén belül megvásárolható cikkek közül. Ezeket a termékeket január 9-től már egész biztosan nem lehet megvásárolni az ismert adókedvezménnyel.

0

Jövő év elején jelenik meg az első S3 DeltaChrome S8 chipet alkalmazó videokártya

2003. december 9. 14:18

A német nyelvű 3D Center és 3D Chips online portálok információi szerint a Club3D megkapta az első szállítmányt az S3 középkategóriás DirectX 9 kompatibilis grafikus gyorsítójából, az S3 DeltaChrome S8 chipekből. Az első DeltaChrome chipre épített kártyák várhatóan már a jövő év elején a boltok polcaira kerülhetnek.

0

Nyilvánosan, jogdíjmentesen elérhetőek az Office 2003 XML referenciasémái

2003. december 8. 18:53

A Microsoft Corporation bejelentette, hogy ingyenes licencprogram keretében elérhetővé teszi a Microsoft Office 2003 XML referenciasémáit és az ahhoz tartozó dokumentációt. Az Office 2003 XML referenciasémák segítségével a vállalatok hasznosítani tudják a szabványos XML technológiát a táblázatos, a szöveges és az űrlapot tartalmazó dokumentumok kezelésére.

0

Egyesül a GameSpy és az IGN

2003. december 8. 15:39

Bejelentette egyesülési szándékát a GameSpy és az IGN. A számítógépes és konzolos játékokkal foglalkozó internetes portálhálózatok várhatóan a jövő év első negyedévében fejezik be az egyesülési folyamatot, amelynek keretén belül megtartják mindkét jól ismert márkanevet.

0

PCI-Expresst támogató chipkészletek a VIA műhelyéből

2003. december 8. 13:37

A tajvani VIA Technologies képviselője egy interjúban számos újdonságot árult el a vállalat közeljövőben megjelenő chipkészleteiről. Ben Boyden elmondta, hogy a VIA számára 2004 legfontosabb feladata a PCI-Express és DDR-II technológiák bevezetése lesz.

0

Befejezi számos videokártyája értékesítését az ATI

2003. december 8. 13:33

Az Xbit labs értesülései szerint a kanadai ATI Technologies befejezi RADEON 9800 PRO, RADEON 9600 PRO, RADEON 9600 és RADEON 9200 PRO chippel szerelt, Built by ATI (BBA) címkével ellátott videokártyái értékesítését. A termékek kivonásával a nemrég piacra dobott RADEON 9800 XT, RADEON 9600 XT és RADEON 9600 SE chipekkel szerelt grafikus kártyáinak enged nagyobb teret a vállalat.

0

A Micron megkezdte DDR-II memóriachipjeinek szállítását

2003. december 8. 12:21

Az amerikai Micron Technology állítása szerint elsőként kezdte meg 256 Mbit, 512 Mbit és 1 Gbit kapacitású DDR-II memóriachipek szállítását. A vállalat hamarosan piacra dobja DDR-II memóriamoduljait is, amelyek 128 Mbyte és 4 Gbyte közötti kivitelben lesznek elérhetők. Terry Lee, a vállalat technológiai és marketing-igazgatója közölte, hogy az augusztus 28-án véget ért negyedévben a Micron 1 millió dollárt értékű DDR-II memóriachipet szállított le a partnereinek, a jövő év első negyedévében azonban az eladások értéke tízmillió dollárra is emelkedhet.

0

A Novell bejelentette a Mono projekt ütemtervét

2003. december 8. 11:13

A Novell bejelentette a Mono projekt ütemtervét, mely egy közösségi kezdeményezés a Microsoft .NET fejlesztőplatform nyílt kódú verziójának kifejlesztésére. Célja, hogy a Linux és UNIX* fejlesztők számára is lehetővé tegye többplatformos .NET alkalmazások felépítését és bevezetését. Az ütemterv 2004. elejére teszi a Mono 1.0 és a további verziók megjelenését, és útmutatást nyújt azoknak a vállalati fejlesztőknek és független szoftverszállítóknak, akik .NET alapú alkalmazásaikat platformok és operációs rendszerek széles skáláján kívánják felépíteni.

0

A tervezettnél kevesebbet tud majd a Sony PSX

2003. december 8. 10:45

A Sony bejelentette, hogy kifutott a PlayStation 2 játékkonzol és a merevlemezes videorögzítő képességeit egyesítő PSX készülék tesztelésére szánt időből és a korábban tervezettnél butább változatban dobja piacra a terméket.

0

Megjelent Xbox konzolra a Broken Sword 3 kalandjáték

2003. december 5. 10:47

A THQ kiadó bejelentette, hogy megjelent Xbox konzolra is a Revolution Software stúdió által fejlesztett Broken Sword: The Sleeping Dragon című kalandjáték. A program PC-s változata november 14-én jelent meg Európában.

0

Márciusban érkezik PC-re a Colin McRae Rally 04

2003. december 5. 10:46

A Codemasters legfrissebb sajtóközleménye szerint a Colin McRae Rally 04 című játék jövő márciusban PC-re is meg fog jelenni. A program néhány hónapja már kapható Xbox és PlayStation 2 konzolokra, a PC-s változat pedig feljavított grafikával fog rendelkezni.

0

A legújabb grafikus vezérlőket is tartalmazza már a HWHunPAGE frissített táblázata

2003. december 4. 16:24

Gigantikus munkára vállalkozott a HWHunPAGE gárdája, amikor elkezdte grafikus vezérlőket tartalmazó táblázatai szerkesztését: a nem kevesebb mint 9 táblázatban az 1998 eleje óta piacra dobott grafikus vezérlőket sorakoztaták fel egymás mellett, módot adva a különböző jellemzők könnyű és gyors áttekintésére.

0

Meghosszabbított szoftverbevallási kampány

2003. december 4. 16:15

2004 január 15-ig hosszabbította meg szoftverbevallási kampányát a BSA. Az eredetileg november végéig meghirdetett akció meghosszabbításról a felhasználók kérése alapján döntöttek -- hangzott el a BSA mai sajtótájékoztatóján. A kampány hosszú távú célkitűzése a szoftvergazdálkodás és nyilvántartás - mint üzleti folyamat - fontosságának és előnyeinek megismertetése az üzleti szoftverfelhasználókkal

0

Jövő év február másodika lesz az Intel Prescott napja?

2003. december 4. 14:25

[Xbit labs] Az Intelhez közelálló forrásokra hivatkozva az Xbit labs nyilvánosságra hozta, hogy információik szerint 2004. február 2-án debütálnak az Intel 90 nanométeres technológiával gyártott, Prescott kódnevű processzorai. Amint az várható volt, a vállalat különböző frekvenciájú processzorokat dob majd piacra.

0

Újabb grafikus processzort kínál a munkaállomások számára az NVIDIA

2003. december 4. 13:34

[Digit-Life] Újabb grafikus processzorral bővítette grafikus munkaállomásokba szánt termékei körét az NVIDIA. A professzionális Quadro FX 1100 elsősorban középkategóriás gépekben használható fel. A grafikus processzort 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártja az IBM East Fishkill-i gyára az NVIDIA számára. A chip lényegében az NV36 kódnévű grafikus magra épül, mely az asztali gépekbe szánt GeForce FX 5700 kártyákon található meg.

0

Boltokba került a magyar fejlesztésű Terminator 3 játékprogram

2003. december 4. 11:21

Az Atari kiadó bejelentette, hogy a héten már világszerte kapható lesz a magyar Clevers fejlesztőcsapat által készített Terminator 3: War of the Machines című akciójáték. Magyarországon a program már a múlt héten megvásárolható volt.

0

Gépünk teljesítményének megfelelő játékot ajánl a Microsoft a FutureMark segítségével

2003. december 3. 18:40

A Futuremark Corporation tegnap jelentette be, hogy a vállalat a Microsofttal karöltve egy új, Windows XP Game Advisor névre keresztelt szolgáltatást biztosít a Windows XP operációs rendszerrel rendelkező játékosok számára. A segédprogram lehetővé teszi, hogy a játékosok a gépük teljesítményének megfelelő játékot választhassanak ki az oldal kínálatából.

0

Vízhűtéses Radeon 9800 XT videokártyát dob piacra a Sapphire?

2003. december 3. 16:39

[FiringSquad] A teljesen passzív hűtés mellett úgy tűnik az alternatívabb hűtési módozatokban is látnak fantáziát a videokártyák gyártói: a FiringSquad Comdex riportja szerint az itthon is ismert Sapphire aktív, víz hűtőközeget alkalmazó, csendesen működő Radeon 9800 XT kártyát is kiállított a standján.

0

Szállítja Volari Duo V8 Ultra videokártyáját a Club 3D

2003. december 3. 11:41

[Digit-Life] A Club 3D hivatalosan is bejelentette, hogy megkezde két grafikus processzort tartalmazó, Volari Duo V8 Ultra grafikus kártyája szállítását. A csúcsteljesítményt ígérő kártya 256 MB-nyi, 256 bites buszon kommunikáló DDR2 memóriát tartalmaz, mely 400 MHz-en üzemel a 350 MHz-es GPU-k mellett. A kártya az analóg monitorkimenet mellett TV-kimenettel és digitális, DVI monitorkimenettel is rendelkezik.

0

December 4-én a Budapesten rendezik meg a PlayStation Experience-t

2003. december 3. 11:12

December 4-én a hazai közönség is ízelítőt kaphat a legújabb PlayStation 2 játékokból, ugyanis a Hajógyári Szigeten ekkor rendezik meg a külföldön már nagy hagyománnyal rendelkező PlayStation Experience showt, melyen a legújabb és a még meg sem jelent játékok közül mutat be egy nagy csokorra valót a Sony Magyarország. Az este 19 órakor kezdődő rendezvényre a belépőket a CKM és a Playboy magazin decemberi számaiban kell keresni.

0

Ismert hollywoodi színészek kölcsönzik a Driver 3 szereplőinek hangját

2003. december 3. 11:10

Az Atari kedden bejelentette, hogy olyan hollywoodi színészek hangjait fogjuk hallani a Driver 3 című autós akciójátékban, mint például Michael Madsen, Ving Rhames, Mickey Rourke, vagy Michelle Rodriguez. A Reflections Interactive által készülő program jövő tavasszal fog megjelenni PlayStation 2 és Xbox konzolokra.

0

PC-re is megjelent a Prince of Persia legújabb része

2003. december 3. 10:57

Az UbiSoft kiadó bejelentette, hogy a Prince of Persia: The Sands of Time című akció-kalandjátékuk a hét elején megjelent PC-re is. A program PlayStation 2 és Xbox konzolra fejlesztett változata a múlt hónapban került a boltok polcaira.

0

Angol játékeladási lista: tarol az Electronic Arts

2003. december 3. 10:56

Az Electronic Arts legújabb második világháborús játéka, a Medal Of Honor: Rising Sun vezeti az angol játékeladási listát. Ráadásul a következő három helyet is az amerikai kiadó által megjelentetett programok foglalják el.

0

32 bites pontosságú shaderek az ATI következő grafikus chipjében

2003. december 3. 09:49

Az ATI elnöke, David Orton megerősítette: a kanadai vállalat következő generációs grafikus chipje, az R420 kódnevű grafikus processzor pixel és vertex shaderei 32 bites pontosságra is képesek lesznek. A vállalat jelenlegi DirectX 9-es Radeon chipjei (Radeon 9500, 9600, 9700 és 9800) 24 bites pontosságra képesek maximum, mely az API-t fejlesztő Microsoft által megkövetelt minimum.

0

Európába hozza ATI Radeon chipekkel szerelt videokártyáit a Creative

2003. december 1. 12:17

[Clubic.com] Az ATI és a Creative Labs Europe sajtóközleményben jelentette be, hogy a Creative kontinensünkön is megkezdi az ATI Radeon grafikus chippel szerelt videokártyái értékesítését. A kanadai vállalat számára kétségtelenül értékes megállapodás nagyban növelheti az ATI európai piacát.

0

Megjelent az Adobe FrameMaker frissített, 7.1-es változata

2003. december 1. 11:17

[Herald Communications] Az Adobe bejelentette nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldása, az Adobe FrameMaker 7.1 -es, frissített változatát. A FrameMaker új változata -- a szövegszerkesztést az Extensible Markup Language (XML) lehetőségeivel párosítva -- egyszerűvé teszi a tartalom szerkesztését és közzétételét több csatornán is, többek között nyomtatásban, Adobe PDF formátumban és a weben.