Szerző: Barna József

2003. január 29. 17:55

Négycsatornás RDRAM-vezérlőt kap a SiS R659

A ma véget érő Platform Conference rendezvényen a SiS képviselői elmondták, hogy a vállalat dolgozik egy négycsatornás Rambus DRAM-vezérlővel rendelkező lapkakészlet fejlesztésén, adta hírül az ExtremeTech . A Pentium 4 processzorokhoz szánt chip minden korábbi megoldásnál nagyobb memória-sávszélességet biztosít majd.

A ma véget érő Platform Conference rendezvényen a SiS képviselői elmondták, hogy a vállalat dolgozik egy négycsatornás Rambus DRAM-vezérlővel rendelkező lapkakészlet fejlesztésén, adta hírül az ExtremeTech. A Pentium 4 processzorokhoz szánt chip minden korábbi megoldásnál nagyobb memória-sávszélességet biztosít majd.

Amint azt a SiS szóvivője közölte, a SiS R659 mintapéldányai várhatóan a harmadik negyedévben készülnek el, de a vállalat már február elején bejelenti a terméket. A lapka négycsatornás PC1066 RDRAM használatával 8,4, míg négycsatornás PC1200 RDRAM használatával 9,6 Gbyte/sec memória-sávszélességet biztosít, ami jelentősen meghaladja a DDR memóriát használó chipkészletek csúcssebességét. Az ígéretes lapka sikere azonban nagymértékben függ attól, hogy a technológia jelenleg egyetlen támogatója, a Samsung mikor kezdi meg, ha megkezdi egyáltalán a kompatibilis memóriamodulok sorozatgyártását.

Az Intel mellett egyedül a SiS forgalmaz Rambus DRAM technológiát támogató lapkakészleteket. A tajvani gyártó a múlt héten jelentette be, hogy az ABIT kínálatában hamarosan megjelenik a piacon az első R658 chipkészletes alaplap, az SI7. A SiS658 kétcsatornás PC1066 és PC1200 RDRAM modulok kezelésére képes.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.