Szerző: castor

2003. január 21. 18:55

Angol játékeladási statisztika -- a The Getaway a második helyen nyitott, a Vice City továbbra is vezet

Az ELSPA legfrissebb angol játékeladási statisztikája szerint a Grand Theft Auto: Vice City továbbra is a játékosok kedvence. Már hetek óta őrzi a vezető helyét. A játék története a 80-as években játszódik egy Vice City nevű tengerparti városban, ahol főhősünk éppen kiszabadul a börtönből. A célunk az lesz, hogy különböző -- csöppet sem legális alapú -- küldetések teljesítésével visszaszerezzük régi hírnevünket az alvilágban.

Az ELSPA legfrissebb angol játékeladási statisztikája szerint a Grand Theft Auto: Vice City továbbra is a játékosok kedvence. Már hetek óta őrzi a vezető helyét. A játék története a '80-as években játszódik egy Vice City nevű tengerparti városban, ahol főhősünk éppen kiszabadul a börtönből. A célunk az lesz, hogy különböző -- csöppet sem legális alapú -- küldetések teljesítésével visszaszerezzük régi hírnevünket az alvilágban.

A GTA által meghódított trón azonban nincs teljesen biztonságban, ugyanis a napokban megjelent The Getaway című akciójáték rögtön a második helyen nyitott, melyben London teljesen élethű belvárosában kell hasonló célokat elérnünk, mint a Vice City főhősének. Mindkét játék PlayStation 2 konzolra jelent meg.

1. Grand Theft Auto: Vice City
2. The Getaway
3. FIFA 2003
4. SimCity 4
5. James Bond 007: NightFire
6. Harry Potter and Chamber of Secrets
7. The Lord of the Rings: The Two Towers
8. Dancing Stage: Party Edition
9. Tony Hawk's Pro Skater 4
10. Medal of Honor: Frontline
11. Harry Potter and Philosopher's Stone
12. Dancing Stage: Euromix
13. Crash Bandicoot: Wrath of Cortex
14. WWE SmackDown! Shut Your Mouth
15. Pro Evolution Soccer 2
16. Tom Clancy's Splinter Cell
17. The Sims: Unleashed
18. Who Wants to be a Millionaire? 2
19. The Sims Deluxe
20. Red Faction II

Furcsa lenne, ha az EA Sports legújabb fociprogramja a FIFA 2003 Angliában nem az első öt hely egyikén lenne. Most a múlt heti második helyét elvesztve a dobogó alsó fokán végzett. A játék legnagyobb újdonságainak az számít, hogy felújították a szabadrúgás rendszerét, a labdairányítási módszert, a passzokat, a cseleket, a fizikai mozgást, valamint a mesterséges intelligenciát is.

A FIFA 2003 mögött a szintén Electronic Arts által kiadott SimCity 4 áll. A játékban egy virtuális kisváros polgármesteri székébe ülhetünk és a feladatunk a település menedzselése. Különböző épületek felépítésével javíthatunk a gazdasági és ipari bevételeken -- így növelve a város kasszáját. A SimCity 4 városlakói egy óriási egységet alkotnak majd, közvetlen kihatással egymásra, egymás életére.

Valószínűleg a mozifilmeknek köszönhető a James Bond 007: NightFire, a Harry Potter and Chamber of Secrets, valamint a The Lord of the Rings: The Two Towers sikere, melyek szépen sorban az ötödik, hatodik és hetedik pozícióban tanyáznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról