:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 29. 12:30

Az AMD vezérigazgatója élesen kritizálta az Intel Itaniumot

Hector Ruiz
Hector Ruiz
Hector Ruiz, az AMD vezérigazgatója a New Yorkban tartott LinuxWorld Conference and Expo rendezvényen elhangzott beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a technológiai iparnak egészen másképp kellene működnie, valóban a felhasználók érdekeit kellene figyelembe vennie és a vállalatoknak szorosabb együtműködésre lenne szükségük.

"Manapság egyre több olyan műszaki megoldás jelenik meg, amelynek szinte semmi hatása nincs az emberek életére, amelyek túl sokba kerülnek, túl bonyolultak, vagy csak egy vállalatnak kedveznek, másnak nem" -- mondta Ruiz. "A félvezetőiparban sem dolgozhatunk a megszokott módon. Új üzleti modellekre van szükség, amelyek együttműködésen alapulnak, mint amilyen a nyílt forrású szoftverek közössége."

Ruiz természetesen kihasználta az alkalmat, hogy néhány keresetlen szót szóljon az Intel Itaniumról. Az AMD vezetője azért kritizálta az Intel nagyvállalati környezetbe szánt, 64 bites processzorát, mert az nem képes a 32 bites alkalmazások futtatására.

"A valódi innováció korszakában hogy neveznének egy olyan architektúrális megközelítést, amely rákényszeríti a vevőket új alkalmazások vásárlására, a kockáztatásra és a kötöttségre? Egyesek ezt arroganciának neveznék, de az Intel Itaniumnak nevezte el" -- mondta Ruiz. "Valóban innovatív lenne ez a technológia? Azt hiszem, ideje lenne, hogy megkülönböztessük egymástól az új technológiákat a valódi innovációtól."

Mint ismeretes, az AMD a tavasz folyamán kezdi meg Opteron processzorainak szállítását, amelyeket a nagyvállalati felhasználóknak szán. A chipek érdekessége, hogy egyaránt képesek 64 és 32 bites alkalmazások futtatására, azaz a felhasználók változtatás, újrafordítás nélkül képesek már meglévő alkalmazásaikat továbbvinni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.