Szerző: Bodnár Ádám

2003. január 24. 13:48

2005-ben érkezik a Nintendo új konzolja, a GameCube utóda

Satoru Iwata
Satoru Iwata
Noha jelenleg már biztos, hogy a Nintendo nem tudja elérni a GameCube eladási célkitűzéseit, a vállalat mégsem hagyja el az otthoni konzolok piacát. Ezt a vállalat elnöke, Satoru Iwata jelentette be.

A japán konzolgyártó korábban arra számított, hogy a márciusban véget érő pénzügyi évében 12 millió GameCube konzolt tud értékesíteni, később ezt 10 millió darabra csökkentették, de jelenleg úgy tűnik, hogy a vállalat mindössze 9 millió készüléket tud eladni. Egyúttal az is nyilvánvalóvá vált, hogy az 55 millióra tervezett szoftvereladás is csak terv marad, a jelek szerint az értékesített játékok száma 50 millió alatt alakul majd.

A Nintendo elnöke kifejtette, hogy a vállalat továbbra is bízik a GameCube sikerében. A közeljövőben a cég otthoni konzoljára is megjelennek a Pokémon játékok, amelyek a Game Boy platformon óriási sikert arattak: a Pokémon Sapphire és Pokémon Ruby november 21-én jelent meg a piacon és az év végéig mindkét szoftverből 1,7 millió példányt adtak el.

Iwata bejelentette, hogy a Nintendo a kedvezőtlen eredmények ellenére sem hagyja el az otthoni konzolok piacát, noha szakértők már régóta beszélnek arról, hogy a cég akkor járna a legjobban, ha csak a Game Boy sorozatra koncentrálna és más konzolgyártók készülékeire fejlesztene. Iwata elmondta, hogy már zajlanak a GameCube utódjának fejlesztési munkálatai, az új konzol várhatóan 2005-ben kerül piacra.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról