Szerző: roberto

2003. január 9. 21:59

Az Apple kiadta az X11 Mac OS X-re készült változatának bétáját

[Apple.com, BetaNews] Az Apple a San Franciscó-i Macworld

[Apple.com, BetaNews] Az Apple a San Franciscó-i Macworld konferencián és kiállításon egy újabb lépést tett a hagyományos UNIX rendszerek felé, a cég ugyanis bejelentette az XFree86 Mac OS-re készült változatának első bétáját.

A héten korábban a cég már bejelentett egy nyílt forráskódú fejlesztésekre épülő új szoftvert, a Safarit; a webböngésző az egyéb UNIX-szerű rendszerekről már jól ismert KDE grafikus környezet egyik fontos elemét, a KHTML-t használja fel a weboldalak értelmezéséhez és megjelenítéséhez.

A most bemutatott Mac OS-es X11-változat az XFree86-ra épül. A már több mint tízéves grafikus alaprendszer (X szerver, programkönyvtárak, alapvető alkalmazások) a nyolcvanas évek közepén megalkotott X Protocol legjobb implementációja. Napjainkban a legtöbb UNIX-kompatibilis rendszer -- így az összes neves Linux-disztribúció grafikus felülete is -- az XFree86 különböző kiadásait használja fel.

X11 for Mac OS X a Macintosh-felhasználók számára lehetővé teszi, hogy az eddig csak Linuxon vagy UNIX-on elérhető grafikus programokat ezentúl az Apple operációs rendszerén is futtassák. A szoftvercsomag kihasználja a Mac OS lehetőségeit, és a natív Aqua alkalmazások mellett felbukkanhatnak olyan legendás Linuxos szoftverek is, mint például a GIMP.

Az XFree86 4.2.1-re épülő X11 for Mac OS X első bétája a www.apple.com-ról tölthető le, a bejelentés szerint a szoftver rendkívül egyszerűen telepíthető.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.