vállalati it archívum - 2003 július

2003
július

0

Védi adatainkat az ABIT új alaplapja

2003. július 31. 19:18

Az ABIT a felhasználó adatait védő biztonsági funkcióval látta el egyik legújabb alaplapját. Az Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt IC7-MAX3 modell képes a merevlemezen tárolt adatok valós idejű titkosítására, óvva a tárolt információkat az illetéktelenektől.

0

Az Enter the Matrix nyereséget hozott az Atarinak

2003. július 31. 16:59

Az Atari tegnap hozta nyilvánosságra első pénzügyi negyedéves eredményeit. A videojátékokat forgalmazó kiadóvállalat nyeresége éves szinten jelentős mértékben növekedett, ami nagyrészt az Enter the Matrix című játék sikerének köszönhető.

0

Opteron processzoros IBM szerverekből áll majd a világ egyik legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépe

2003. július 30. 17:45

Az IBM bejelentette, hogy nem kevesebb, mint 1058 darab Opteron-alapú eServer 325 szervert szállít Japánba, a Fejlett Ipari Tudományok és Technológiák Nemzeti Intézetének. Az IBM szerverekből összeállított rendszer a világ egyik legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépe lesz. A Linuxot futtató rendszert biológiai kutatások támogatásához használják majd a japán szakemberek.

0

Befoltozta az Aironet vezeték nélküli hozzáférési pontok biztonsági réseit a Cisco

2003. július 30. 14:39

[News.com] A Cisco Systems az elmúlt napokban jelentette meg azt a firmware-frissítést, mely befoltozta az Aironet 1100 sorozatú vezeték nélküli hozzáférési pontokon tátongó biztonsági réseket. Az egyik hiba kihasználásával a támadó hagyományos brute-force megoldással kideríthette a hálózaton használt azonosítókat, míg a második hiba segítségével le lehetett fagyasztani a hozzáférési pontot, elérhetetlenné téve a vezeték nélküli hálózatot.

0

Az év végi ünnepekre csúszik a Half-Life 2 megjelenése

2003. július 30. 11:49

A GameSpot internetes weboldal információi szerint későbbre, az év végi ünnepek környékére csúszik a sokak által nagyon várt Half-Life 2 megjelenési időpontja. A Vivendi Universaltól kapott információmorzsák szerint a játék még ebben az évben megjelenik, de az eredetileg kitűzött szeptember végi időpontban sajnos semmiképpen sem kerül a boltok polcaira.

0

Szeptembertől megrendelhető a Palm OS operációs rendszert futtató Zodiac játékkonzol

2003. július 30. 10:51

A Tapwave kedden bejelentette, hogy szeptember közepétől már megrendelhető lesz Palm OS operációs rendszerre épülő hordozható játékkonzolja. A korábban Helix kódnéven ismert készülék Zodiac néven kerül a boltokba és két kivitelben lesz elérhető: a 32 Mbyte memóriával felszerelt verzió 299, a 128 Mbyte memóriával rendelkező kivitel pedig 399 dollárba kerül.

0

DDR500 memóriachipet jelentett be a Hynix

2003. július 30. 10:21

A koreai Hynix Semiconductor tegnap bejelentette 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő, 256 Mbites DDR500 SDRAM chipjét, amelynek sorozatgyártása augusztusban kezdődik meg.

0

Szeptemberben jelenik meg az Intel 848P lapkakészlet

2003. július 29. 17:28

A tajvani DigiTimes alaplapgyártóktól származó értesülései szerint az Intel augusztus közepén kezdi meg a kifejezetten olcsó Pentium 4-es számítógépekbe szánt lapkakészletének szállítását. A 848P chipkészletre épülő alaplapok szeptemberben kerülhetnek a boltokba.

0

A Sony bemutatta kamerán keresztül vezérelhető PlayStation 2 játékait

2003. július 29. 16:56

A Sony Computer Entertainment hétfőn jelentette be, hogy mostantól hazánkban is kapható a London Studio által kifejlesztett EyeToy: Play játék. Az országszerte valamennyi szakkereskedésben megvásárolható EyeToy: Play CD tizenkét különböző játékot tartalmaz.

0

Két professzionális grafikus kártyát mutatott be az ATI

2003. július 29. 15:58

Az ATI Technologies ma két új, professzionális felhasználásra tervezett grafikus kártyát jelentett be. A FireGL X2-256, és a FireGL T2-128 termékek 999, illetve 399 dolláros áron kerülnek az üzletekbe. Utóbbi kártya azonnal elérhető a vállalat partnereinél, előbbi azonban csak augusztus közepén jelenik meg a kereskedelemben, illetve a munkaállomásokban.

0

A hazai önkormányzatok a Microsoftot választják

2003. július 29. 10:02

A Microsoft Magyarország arról számolt be, hogy a közelmúltban bevezetett, kimondottan a magyar települési és megyei önkormányzatok lehetőségihez illeszkedő Önkormányzati Open Előfizetéses Licenc (OSL) licencprogram minden várakozást meghaladóan sikeres. A konstrukció keretében operációsrendszer-frissítés, Office Professional irodai csomag és a leginkább alkalmazott szerver termékek kliensei kerülnek az önkormányzatokhoz.

0

Athlon 64-es alaplapok a Gigabyte-tól

2003. július 28. 17:31

A Gigabyte egy Japánban tartott kiállítás keretében bemutatta az AMD szeptemberben megjelenő Athlon 64 processzoraihoz szánt alaplapjait. Noha a pletykák szerint az Athlon 64 kezdetben kétféle tokozásban is hozzáférhető lesz, a kiállított alaplapok kizárólag Socket 754 foglalattal rendelkeztek.

0

Magyar vírusvédelmi szoftver a nemzetközi piacon

2003. július 28. 15:13

A vírusvédelmi szoftvereket fejlesztő, magyar tulajdonú VirusBuster Kft. ma beszámolt arról, hogy az elmúlt hetekben kötött disztribútori megállapodásoknak köszönhetően a cég szoftverei immár a világ számos pontján hozzáférhetőek. A hazai piacon évtizedes tapasztalattal rendelkező cég az intenzív külföldi terjeszkedéssel bizonyítani kívánja, hogy szoftverei felveszik a versenyt a nemzetközi versenytársakéival.

0

VIA KT600 chipkészletes alaplappal jelentkezett az AOpen

2003. július 25. 11:00

Az AOpen új alaplapot jelentett be, amely a VIA KT600 chipkészletre épül. Az AK77-600 Max természetesen támogatják a 400 MHz-es front side busszal működő AMD Athlon XP processzorokat, a DDR400 memóriát, az AGP8X videokártyákat, valamint a Serial-ATA merevlemezeket.

0

Letölthető a No Mans Land stratégiai játék demó verziója

2003. július 25. 10:27

A német CDV Software Entertainment kiadó megjelentetett egy kipróbálható verziót a készülő No Mans Land: Fight For Your Rights című játékból. A két küldetést tartalmazó, 204 MB-os demóban először a spanyol, majd az amerikai csapatok élén kell bizonyítanunk.

0

A héten mindenhol a boltokba kerül a The Great Escape című játék

2003. július 24. 10:41

A Gotham Games bejelentette, hogy a héten mindenhol a boltokba kerül a The Great Escape című játékuk. Az 1963-as, Steve McQueen, James Garner, Richard Attenborough, és Charles Bronson főszereplésével készült mozifilm feldolgozását a Pivotal Games fejlesztőcsapat készítette. Nemrég szintén ők munkálkodtak az 1991-es iraki háborút feldolgozó Conflict Desert Storm akciójátékon.

0

Augusztus 17-én lebbentik le a fátylat a titokzatos Phantom konzolról

2003. július 23. 21:46

A tervek szerint a Los Angeles-ben minden évben megrendezésre kerülő Ultimate Gamers Expo kiállításon mutatták volna be a titokzatos Phantom konzolt, azonban egy szervezési hibának köszönhetően a show időpontja bizonytalanná vált. Emiatt a gépet kifejlesztő Infinum Labs vezetői úgy döntöttek, hogy augusztus 17-én, a saját honlapjukon lebbentik le a fátylat a masináról.

0

Pereskedés az Eminem főszereplésével készülő videójáték körül

2003. július 23. 21:22

A Los Angeles-i székhelyű Conspiracy Entertainment játékfejlesztő cég szerint Eminem képviselői megszegték azt a szerződést, melyet egy készülő játék kapcsán kötöttek. A cég szerint a népszerű énekes megbízottjai, a Cousins Entertainment, és a Bravado International már aláírták a papírokat, amikor mégis egy másik videójátékokkal foglalkozó vállalathoz fordultak a licencek eladása érdekében.

0

Csak PlayStation 2-re jelenik meg a Prince of Persia legújabb része

2003. július 23. 17:04

A Ubi Soft Entertainment kiadó bejelentette, hogy a Prince of Persia: The Sands of Time és a Beyond Good & Evil című játékai csak PlayStation 2 konzolra fognak megjelenni. Az előbbi program megjelenését nemrég még minden egyes konzolra és PC-re is tervezték, és az utóbbi is több platformon látott volna napvilágot.

0

Bluetooth egér a Logitech kínálatában?

2003. július 23. 14:55

[Clubic.com] A viszonteladóktól kapott információk szerint hamarosan kapható lesz Európában a Logitech első Bluetooth vezeték nélküli kapcsolattal kommunikáló egere. Az állítólag MX900 típusjelzéssel piacra dobott új termékről egyelőre semmilyen információ sem található a cég weboldalán.

0

Megalapította új játékfejlesztő cégét a Capcom ex-producere

2003. július 23. 08:41

Új játékfejlesztő céget alapított Yoshiki Okamoto, a Capcom ex-producere, aki annak idején jelentős szerepet játszott a Resident Evil epizódok elkészítésében. A frissen létrehozott studióba - melynek ideiglenes neve Okatuku - összesen 11, a szakmában igen tapasztaltnak számító embert toborzott össze.

0

Hatalmas botrány a kiszivárgott Quake 4 képek körül

2003. július 23. 08:40

A világ egyik legismertebb játékfejlesztő cégének számító id Software kedden sajtóközleményben figyelmeztette mind a nyomtatott, mind pedig az online szaksajtó képviselőit, hogy ne hozzák nyilvánosságra a kiszivárgott Quake 4 képeket. Ha ezt nem tartanák be a magazinok, akkor az id Software és a játékot kiadó Activision igen szigorú megtorlásokat helyez kilátásba.

0

Megjelent az NVIDIA Quadro FX 3000

2003. július 22. 16:34

Az NVIDIA ma bejelentette Quadro FX 3000 és Quadro FX 3000G professzionális grafikus gyorsítóit, amelyeket többek között orvosi képalkotáshoz, műholdképek elemzéséhez, műszaki tervezéshez, geológiai kutatásokhoz, valamint videofeldolgozáshoz és stúdiómunkákhoz ajánl.

0

A Scala ERP-termékpalettája a Microsoft Business Solutions CRM megoldásával bővül

2003. július 22. 12:32

[Heller] A Scala Business Solutions ma bejelentette, hogy szándéknyilatkozatot írt alá a Microsofttal, mely alapján a két cég a Microsoft Business Solutions ügyfélkapcsolat-kezelési alkalmazásának (CRM) nemzetközi verzióját fejleszti tovább, integrálva azt az iScala kollaboratív ERP-rendszerével. A két vállalat szeptemberben szándékozik megkötni a megállapodást.

0

Linuxot futtató internet-terminál 169 dollárért

2003. július 22. 11:46

A Lindows.com bejelentette, hogy piacra dobja WebStation számítógépét, amelyet internetezéshez ajánl. A mindössze 169 dollárba kerülő WebStation-ön a LindowsOS 4.0 operációs rendszer fut.

0

Opteron-alapú munkaállomást mutatott be az ASUS

2003. július 22. 11:06

A tajvani Asustek bemutatta AW171 számítógépét, amely állítása szerint a világ első Opteron-alapú munkaállomása. A konfiguráció egy NVIDIA nForce3 Pro 150 chipkészletes alaplapra épül.

0

Készül a Navy Seals akciójáték második része

2003. július 22. 10:02

A ValuSoft hétfőn bejelentette, hogy ők fogják kiadni PC-re a Navy Seals 2: Weapons of Mass Destruction című akciójátékot. A 20 dolláros áron megvásárolható programot a Jar Head Games csapat fejleszti.

0

Formatervezett asztali számítógépet mutatott be az MPC

2003. július 21. 15:26

Az MPC (korábban MicronPC) ma jelentette be rendkívül vékony, formatervezett házba bújtatott ClientPro All-in-One asztali számítógépét, amely 17 hüvelykes monitort tartalmaz és Pentium 4 processzorra épül.

0

Hivatalos: Athlon 64-premier szeptember 23-án

2003. július 17. 10:27

Az AMD tegnap -- hónapok találgatásainak végére téve pontot -- hivatalosan is megerősítette: az asztali és hordozható számítógépekbe szánt nyolcadik generációs Athlon 64 processzor bemutatója szeptember 23-án lesz San Franciscóban. A premier dátumát tehát sem a vállalattól kiszivárgott dokumentumok, sem a kitartó nyomozást folytató AMD-rajongók nem jelölték meg pontosan.

0

A Trend Micro erősít Romániában

2003. július 16. 15:15

[Morpho] A Trend Micro nemrégiben jelentte be, hogy viszonteladói szerződést írt alát a GeCAD Software céggel, amelynek értelmében 2003 júliusától a GeCAD Software a Trend Micro vállalati biztonsági megoldásainak viszonteladója Romániában.

0

Magyar vírusirtó alkalmazás HP Itanium 2 platformon

2003. július 16. 12:57

[Noguchi&Peters] A VirusBuster Kft. számára minden új platform kihívást jelent, mivel a bővülő szolgáltatások, automatizálási lehetőségek nem csak a vállalati működést teszik rugalmasabbá, de új közeget is létrehozhatnak a vírusok terjedéséhez. Napjaink legfontosabb platformja az Intel és a Hewlett-Packard közös fejlesztése az Intel Itanium 2.

0

Az ST készen áll a 90 nanométeres technológia alkalmazására

2003. július 16. 11:23

Európa legnagyobb félvezetőgyártó vállalata tegnap gyártástechnológiai áttörésről számolt be. Az STMicroelectronics a vezető flashmemória-gyártók közül elsőként készített 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott NOR flash memóriát.

0

Jövőre már gyorsabb busszal jár a Celeron

2003. július 15. 18:37

A The Inquirer című brit informatikai bulvárlap értesülései szerint a belépő szintű asztali számítógépekbe szánt Intel Celeron processzorok jövőre -- először az architektúra tavaly májusi megjelenése óta -- gyorsabb buszra szállnak. Az új modellekről azonban további részleteket egyelőre nem tudni.

0

Corsair memóriamodulok 500 MHz-en

2003. július 15. 18:17

Az extrém memóriamodulokat forgalmazó vállalatok közül utolsóként a Corsair is bejelentette 500 MHz-en is működtethető PC4000 (DDR500) moduljait. Az XMS4000 memóriamodulok 512 Mbyte méretű kiszerelésben, illetőleg kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkező alaplapokhoz szánt páros kivitelben hozzáférhetők.

0

GeForce FX chipre épülő ABIT videokártyák egyedi hűtéssel

2003. július 15. 13:44

[Digit-Life] Az ABIT három új videokártyát jelentett be, amelyek az NVIDIA GeForce FX 5600 és GeForce FX 5600 Ultra grafikus processzorokra épülnek. A Siluro sorozat új modelljei egyedi hűtési megoldással és 128 vagy 256 Mbyte memóriával rendelkeznek.

0

Késni fog a Sun blade szerverének piaci premierje

2003. július 14. 14:39

A Sun Microsystems várhatóan csak az év végén dobja piacra Athlon processzorra épülő blade szerverét, azaz a termék piaci premierje az eredeti tervekhez képest pár hónapos csúszást szenved.

0

Magyar fejlesztésű szoftver nyerte el a Flashforward2003 nemzetközi verseny egyik fődíját

2003. július 14. 12:58

Magyar sikert hozott a Flash programozók Oscar-díjaként is ismert Flashforward2003 nemzetközi verseny döntője: New Yorkban a hétvégén jelentették be, hogy a Mimóza Kommunikációs Kft. által fejlesztett Shaker online prezentációkészítő szoftvert választották a kiváló technológiai megvalósítás kategória legjobbjának. Magyar szoftverfejlesztő cég első ízben nyert a világ legrangosabb Flash-technológiai seregszemléjén, amelyet a Macromedia Corporation védnöksége alatt immár negyedik éve rendeznek meg.

0

Új Xeon processzort jelent be az Intel

2003. július 14. 10:46

Az Intel a mai napon jelenti be kétprocesszoros rendszerekbe -- szerverekbe és munkaállomásokba -- szánt Xeon processzorát, amely 1 Mbyte harmadszintű gyorsítótárat tartalmaz. A chip 3,06 GHz-en órajelen üzemel és 533 MHz-es front side buszt használ.

0

Újabb pletykák az Athlon 64-ről

2003. július 14. 09:29

A [H]ard|OCP oldalain újabb, pletykának számító értesülések jelentek meg az AMD asztali számítógépekbe szánt nyolcadik generációs processzoráról. Amint arról hírt adtunk, a gyártótól kiszivárgott útitervek szerint az Athlon 64 szeptember 22-én jelenik meg.

0

Lezárult a Dunántúli Regionális Vízmű Rt.-nél megkezdett SAP R/3 vállalatirányítási rendszer bevezetése

2003. július 11. 12:41

[Noguchi&Peters] A Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Rt.-nél három évvel ezelőtt kezdték meg az SAP R/3 vállalatirányítási rendszer bevezetését. A mintegy 850 millió forintos projekt fővállalkozója a HP Magyarország volt, illetve a szerződést még a Compaq Magyarország kötötte 1999-ben. A projekt során 650 számítógépes munkahelyet kapcsoltak egy -- majdnem az egész Dunántúlt lefedő -- informatikai hálózatba, a felhasználók közül mintegy 300-an SAP-alkalmazók.

0

PCI Express a SiS terméktervében

2003. július 11. 12:27

A The Inquirer informatikai bulvárlap szerint a SiS alaplapi chipkészleteiben már a jövő év elején megjelenik a PCI Express támogatás. A tajvani gyártó termékterve szerint már az első negyedévben piacra kerül az első olyan SiS chipset, amely integrált videovezérlőt tartalmaz, de emellett támogatja a PCI Express felületű grafikus kártyákat is.

0

Sulinet Expressz: Albacomp részletfizetési ajánlat

2003. július 10. 19:33

Az Albacomp Rt. - a K&H Bankkal együttműködve - a Sulinet Expressz keretén belül kedvezményes tartós bérleti konstrukciót dolgozott ki. A konstrukció lényege egy bérleti szerződés, amellyel az évi maximum 60 ezer forintos adókedvezmény többször, de maximum három alkalommal is igényelhető, így a bérlő - amennyiben megfelel a

0

A Novell összes hálózati szolgáltatása elérhető lesz Linuxon is

2003. július 10. 16:46

A Novell Magyarország a mai napon bejelentette, hogy a cég világméretű stratégiája szerint az ügyfelek a jövőben a Novell hálózati szolgáltatásainak teljes skáláját futtathatják Linux rendszeren -- beleértve a jövőbeli NetWare 7 teljes szolgáltatáskészletét is. A Novell ennek a stratégiának legújabb mérföldköveként jelentette be a Novell Nterprise Linux Services szolgáltatást, amely ügyfelei számára fájlkiszolgáló, nyomtatási, üzenetkezelési, címtár- és felügyeleti szolgáltatásokat nyújt egy olyan integrált csomagban, amely a SuSE Linux Enterprise Server és Red Hat Enterprise Linux disztribúciókat támogatja. A még 2003-ban megjelenő termék átfogó Novell terméktámogatást, képzést és tanácsadást kínál a Linux rendszerekhez. A vállalat egyben megállapodott az IBM-mel, a Dell-lel és a HP-vel a linuxos megoldások forgalmazásáról.

0

Itt a KT600 chipkészletes ABIT KV7

2003. július 10. 16:38

Az ABIT bejelentette legújabb alaplapját, amely a nemrégiben piacra került VIA KT600 chipkészletre épült és Socket A kivitelű AMD Athlon és Duron processzorokat támogat.

0

November 17-én érkezik a Prescott magos Pentium 4?

2003. július 10. 14:23

Az Inteltől kiszivárgott, ám egyelőre meg nem erősített információk szerint a vállalat november 17-én mutatja be Prescott magos Pentium 4 processzorát. A 3400 MHz-es csúcsváltozat ára a megjelenéskor 637 dollár lesz. Emellett elérhető lesz egy 3,2 GHz-es kivitel is.

0

Az OCZ is bemutatta DDR500 memóriamoduljait

2003. július 10. 11:34

A válogatott chipekre épülő memóriamodulokat forgalmazó egyesült államokbeli OCZ Technology tegnap -- röviddel a Kingston hasonló bejelentését követően -- számolt be arról, hogy megkezdte akár 500 MHz feletti sebességen is működtethető memóriamoduljainak szállítását. Az Enhanced Latency (EL) sorozatú OCZ EL DDR PC-4000 Gold modulok CL-késleltetése mindössze 2,5 ciklus.

0

Az APC felvásárlással erősít az adatközpontokhoz kínált hűtőrendszerek piacán

2003. július 10. 10:20

[ComMedia] Az American Power Conversion (APC) a múlt hónapban számolt be arról, hogy felvásárolta a magántulajdonban lévő tecnikon Limited egyes eszközeit. A tecnikon az i-Age Project Limited leányvállalata. Az Egyesült Királyságban működő tecnikon olyan innovatív, önálló, rackbe szerelhető készülékházakat fejleszt, amelyek elszigetelik és hűtik az adatközpontok nagy adatforgalmú berendezéseit.

0

Hamarosan piacon az AMD Athlon FX

2003. július 10. 09:51

[DigiTimes] Távol-keleti források szerint az AMD Athlon FX néven dobja piacra jelenleg Thorton kódnéven ismert processzorait. E modellek a 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott Barton magra épülnek, ám a Thoroughbred magos változatokhoz hasonlóan csupán 256 kbyte másodszintű gyorsítótárat használnak, innen származik a hibrid kódnév is. A gyártó e modelleken csupán a másodlagos gyorsítótár feléhez engedélyezi a hozzáférést.

0

A Rambus bejelentette az XDR DRAM-ot, a világ leggyorsabb memóriáját

2003. július 10. 09:09

A Rambus, a Toshiba és az Elpida Memory ma bejelentették a világ leggyorsabb memóriáját, az XDR DRAM-ot. Az XDR DRAM a korábban Yellowstone kódnéven ismert interfészt használja, első példányai várhatóan 3,2 GHz-en üzemelnek és a jelenleg elterjedt leggyorsabb PC-s memóriáknál akár nyolcszor nagyobb sávszélességet kínálnak.

0

Mandrake Linux a HP új asztali számítógépein

2003. július 9. 12:59

[MandrakeSoft, HWSW] Korábban már beszámoltunk arról, hogy rendkívül kezdvező árú PC-ket dob piacra a Hewlett-Packard, elsősorban kis- és középvállalatok számára. A héten debütáló HP Compaq Business Desktop d220 legolcsóbb változata mindössze 349 dollárba kerül, ami annak köszönhető, hogy hiányzik belőle a floppymeghajtó, az optikai meghajtó, és alapkiépítésben csupán 128 Mbyte memóriát tartalmaz. A számítógép 2GHz-es Celeron processzorra, integrált videovezérlővel rendelkező alaplapra és 40 Gbyte-os merevlemezre épül.

0

DDR500 memóriamodulok a Kingstontól

2003. július 9. 11:29

[ExtremeTech] A minőségi memóriamoduljairól ismert Kingston Technology tegnap jelentette be, hogy az iparágban az elsők között, ha nem elsőként, megkezdi a gyári specifikációk szerint akár 500 MHz-es sebességen is futtatható modulok forgalmazását. A DDR466 és DDR500 jelölésű memóriák a HyperX sorozat legújabb tagjai.

0

Thaiföldön veszélyesen népszerűek az online játékok

2003. július 9. 10:20

[BBC] A thaiföldi hatóságok korlátok közé kívánják szorítani az online játékokhoz való hozzáférést, minthogy egyre több fiatal válik az interneten keresztül elérhető virtuális világok rabjává. Az országban éjszaka nem lesznek elérhetőek a játékokat kiszolgáló szerverek, míg a netkávézókban játszóknak kétóránként kötelező pihenőt kell tartaniuk.

0

DirectX 9-kompatibilis grafika a VIA integrált lapkakészletében

2003. július 8. 19:09

A VIA messze lemaradt riválisaitól az Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt, integrált grafikus maggal rendelkező lapkakészletek fejlesztésében: a tajvani vállalat leghamarabb a negyedik negyedévben dobja piacra a legújabb Intel-chipeket támogató termékét. A hivatalos lapkakészlet-útiterv tanúsága szerint azonban egy év múlva már a DirectX 9-gyorsítás is szerepel e lapkák repertoárjában.

0

Celeron-árcsökkenés augusztusban

2003. július 8. 18:38

A The Inquirer című brit informatikai bulvárlap úgy tudja, hogy az Intel augusztus 24-én csökkenti belépő szintű asztali számítógépekbe szánt Celeron processzorainak árát. Röviddel ezt követően várható a család újabb, 2,7 GHz-en futó tagjának bemutatója.

0

Hivatalosan is bemutatkozott a VIA PT800 chipkészlet

2003. július 8. 12:30

A VIA ma hivatalosan is bejelentette Pentium 4 processzorokhoz szánt legújabb chipkészletét. A PT800 -- mint ahogy az nevéből is kitűnik -- természetesen kezeli a 800 MHz-es front side busszal működő lapkákat.

0

Új chipkészlet Pentium 4 processzorokhoz az ALi-tól

2003. július 8. 10:06

Az ALi Corporation (korábban Acer Labs) és leányvállalata, az ULi Electronics ma bejelentették az M1683 northbrige chipet, amely Pentium 4 processzorokat támogat. A chipet a cégek asztali gépekbe és notebookokba egyaránt ajánlják.

0

PCI Express a VIA jövőre megjelenő Pentium 4-es chipkészletében

2003. július 7. 19:36

A lapunk birtokába jutott hivatalos VIA chipkészlet-útiterv szerint a tajvani gyártó Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt lapkakészleteinek specifikációi kisebb módosításokon estek át. A leginkább figyelemreméltó újdonság, hogy a jövő év első negyedévében várható PT890 támogatja a PCI Express interfészt.

0

Színes nyomtatók irodák számára a Ricohtól

2003. július 7. 19:05

A Ricoh nemrégiben jelentette be, hogy két modellel bővítette új generációs, professzionális és általános irodai használatra egyaránt alkalmast színes nyomtatóinak családját. Az Aficio CL3000 és CL3000DN modellek nagy nyomtatási sebessége, fejlett szoftvere és hálózati funkciói mellé kis méret társul.

0

Megjelent az Opteron processzorokat támogató első fordító

2003. július 7. 18:51

Az STMicroelectronics Portland Group részlege ma a várakozásoknak megfelelően bejelentette, hogy elkészült és megvásárolható a többprocesszoros rendszerekhez szánt PGI Workstation 5.0 compiler. Az új x86-os fordító elsőként támogatja az AMD64 architektúrára épülő 64 bites Opteron processzorokat.

0

Olcsó lapkakészletek várhatók az Inteltől

2003. július 7. 10:23

[DigiTimes] Alaplapgyártóktól származó információk szerint az Intel rövidesen két újabb lapkakészletet dob piacra 800 MHz-es rendszerbuszt használó Pentium 4 processzoraihoz. Az új lapkák nem annyira kiemelkedő teljesítményükkel, mint inkább alacsony árukkal hívják fel magukra a figyelmet.

0

Hamarosan szállítja barebone PC-jét az Iwill

2003. július 7. 09:59

Az alaplapjairól ismert tajvani Iwill hamarosan piacra dobja mini-barebone rendszerét, amely ZPC néven kerül forgalomba. Az utóbbi időben -- a Shuttle nyomdokain haladva számos alaplapgyártó jelentett be apró méretű PC-ket, amelyeket elsősorban kisebb rendszerintegrátoroknak és barkácsoló kedvű felhasználóknak szánnak.

0

Hiánycikk az ATI Radeon 9600 grafikus processzora

2003. július 7. 09:32

Az ATI kártyagyártó partnereitől származó információk szerint gyártási nehézségek miatt csak korlátozott mennyiségben férhető hozzá a kanadai vállalat Radeon 9600 (Pro) grafikus processzora, értesült a DigiTimes . Az ATI egyedül e lapka esetében használ 0,13 mikronos csíkszélességű gyártástechnológiát.

0

Sikeres volt a Star Wars Galaxies első hete

2003. július 5. 10:14

A LucasArts és a Sony Online Entertainment örömmel jelentette be, hogy igen sikeresnek értékelhető a Star Wars Galaxies című online játékuk eladási statisztikája. A PC-s megjelenést követő első héten ugyanis mintegy 125 000 játékos regisztrálta magát a kiszolgáló szerveren. Ezzel az MMORPG, azaz a csak interneten játszható szerepjátékok történetének legsikeresebb indulását könyvelhetik el.

0

Továbbra is igen titokzatos a Phantom

2003. július 4. 17:09

Néhány napja ismét az internetes szaklapok figyelmének homlokterébe került a nevéhez méltón rendkívül titokzatos Phantom játékkonzol. A készüléket fejlesztő Infinium Labs honlapján ugyanis felbukkant két jól ismert hardvergyártó vállalat logója.

0

Hírek az új Sony konzolokról

2003. július 4. 12:06

Chris Deering, a Sony Computer Entertainment Europe (SCEE) elnöke egy interjúban számos részletet elárult a vállalat új konzoljairól, vagyis a hordozható PlayStation Portable-ről, a következő generációs PlayStationről, valamint a nappalikba szánt PSX-ről.

0

Csak augusztus elején várható a 2 GHz-es Opteron

2003. július 4. 10:32

Az AMD a várakozásokkal ellentétben csupán augusztus elején jelenti be Opteron processzorcsaládjának gyorsabb modelljét. Ez derül ki a vállalat píárosai által az angol nyelvű szaksajtó munkatársainak feltehetően tévedésből elküldött sajtóközlemény-útitervből. A pletykák korábban azt sejtették, hogy az új Opteron már a jövő héten megjelenik.

0

Kelendő a Western Digital Raptor merevlemeze

2003. július 4. 09:21

[TechWorld] Minthogy a termék iránti kereslet messze felülmúlja a várakozásokat, a Western Digital megduplázta a vállalati felhasználóknak szánt, Serial ATA interfészt használó Raptor merevlemezek gyártási volumenét. Korábban a kétkedők meg voltak győződve arról, hogy a Raptor csupán a gyártó SATA-piaci belépőjét kísérő kirakattermék.

0

Három teljes verziós játékot és egy optikai egeret ad GeForce FX chipes kártyáihoz az MSI

2003. július 3. 14:56

[Digi-Times] Az MSI hamarosan új csomagolású videokártyákat dob piacra. Az nBox terméksorozat érdekessége, hogy a grafikus kártyán kívül a csomagban található még három teljes veziós játék (Battlefield 1942, Command & Conquer Generals, Unreal II: the Awakening), valamint egy MSI logóval ellátott, alumímiumházba bújtatott optikai egér is.

0

Boltokban a GeForceFX 5900 Ultra videokártyák

2003. július 3. 14:10

Az NVIDIA bejelentette, hogy videokártyagyártó-partnerei megkezdték a korábban NV35 kódnéven ismert GeForceFX 5900 Ultra grafikus processzorra épülő termékeik szállítását, így azok elérhetők a legnagyobb üzletek polcain. A legújabb generációs NVIDA videochip hivatalos bejelentésére május 12-én került sor.

0

Olcsó HP asztali számítógép üzleti felhasználók számára

2003. július 3. 13:28

Rendkívül kezdvező árú PC-t dob piacra a Hewlett-Packard, elsősorban kis- és középvállalatok számára. A jövő héten debütáló HP Compaq Business Desktop d220 mindössze 349 dollárba fog kerülni. A vállalat nemrégiben mutatta be szintén 349 dollárba kerülő asztali gépét otthoni felhasználók számára.

0

Boltokba került a Warcraft 3 kiegészítő lemeze

2003. július 3. 09:42

A Blizzard Entertainment fejlesztőcsapat bejelentette, hogy a hét elején a boltokba került a Warcraft 3 című stratégiai játékuk kiegészítő lemeze, a The Frozen Throne.

0

A Microsoft felhagy a SideWinder játékvezérlők gyártásával

2003. július 3. 09:27

[CNET] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy beszünteti a SideWinder márkanév alatt forgalmazott játékvezérlők gyártását. A döntést a piac szűkülése és az agresszív árverseny indokolta, áll a vállalat közleményében.

0

Amerikai elsimerést kapott a SuSE Linux Enterprise Server a ClusterWorld kiállításon

2003. július 2. 23:15

A június végén megrendezett idei ClusterWorld konferencián és kiállításon San Jose-ban a SuSE Linux Enterprise Server megkapta a Exellence in Cluster Technology díjat a Software Stack/Linux Distribution kategóriában. A SuSE Linux Enterprise Server 8 (SLES8) egy UnitedLinux-alapú, nagy teljesítményű munkaeszközöket kínáló vállalati disztribúció, amelyhez a gyártó öt évig biztosít terméktámogatást, és amelyet olyan szervergyártók kínálnak rendszereiken előtelepítve, mint a HP vagy a Fujitsu Siemens. A SLES8 nemcsak a hagyományos szerverfeladatok esetén alkalmazható, hanem köztesszoftver-megoldásokhoz, adatbázisokhoz, e-kereskedelemhez, és nem utolsó sorban fürtök építéséhez is.

0

Az IBM is csatlakozna a szórakoztatóelektronikai eszközökhöz rendszert fejlesztő CE Linux Forumhoz

2003. július 2. 13:34

A Microsoft dédelgetett álmát, a domináns piaci szereplővé, szoftverszállítóvá válást veszélyezteti a nyolc legnagyobb szórakoztatóelektronikai gyártó által létrehozott szövetség, melyhez most a kék óriás, az IBM is csatlakozna. A Sony, Matsushita (Panasonic), Hitachi, NEC, Philips, Samsung, Sharp, Toshiba és az IBM által jegyzett CE Linux Forum célja egy nyílt, szórakoztatóelektronikai berendezésekben -- CE: Consumer Electronics -- és egyéb eszközökben széleskörűen használt Linux-alapú operációs rendszer (CELF) kifejlesztése.

0

Hivatalosan is bemutatkozott a VIA új déli híd lapkája

2003. július 2. 11:24

Noha már jó néhány alaplap-modellen felbukkant a chip, a VIA hivatalosan csak ma jelentette be új dél híd lapkáját. A VT8237 az egyik legtöbb integrált szolgáltatással rendelkező south bridge a piacon, amely rövidesen feltűnik az AMD Athlon XP és Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt legújabb alaplapokon.

0

Az EMC megvásárolja a BMC tárolóeszköz-menedzsment szoftvereit

2003. július 2. 10:05

[WSJ] A tárolóeszközöket gyártó EMC ma jelenti be, hogy megvásárolja a BMC Software egyes termékeit, adta hírül a The Wall Street Journal mai száma. A lépéssel az EMC javítani kívánja pozícióját a tárolóeszköz-kezelő szoftverek piacán.

0

Gyorsabb Premier Series memóriamodulokat mutatott be az OCZ

2003. július 1. 19:23

A válogatott chipekre épülő memóriamodulokat forgalmazó egyesült államokbeli OCZ Technology kibővítette költségérzékeny felhasználókat megcélzó Premier Series termékcsaládját. Az új, hűtőbordával felszerelt modellek működési frekvenciája 466 MHz, de kevésbé agresszív késleltetési mutatókkal rendelkeznek, mint az Enhanced Latency (EL) sorozat tagjai.

0

Integrált grafikus maggal rendelkező lapkakészlet a SiS-től

2003. július 1. 17:51

A Silicon Integrated Systems (SiS) ma bejelentette Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt új lapkakészletét. Noha a tajvani vállalat közleménye szerint a SiS661FX az integrált grafikus maggal rendelkező chipsetek közül a világon elsőként támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt, ez a szolgáltatás már megtalálható az ATI Radeon 9100 IGP lapkájában is.

0

A jövő héten érkezik a 2 GHz-es Opteron 246

2003. július 1. 12:59

Céghez közeli hírforrások szerint az AMD eredetileg tegnapra tervezte 2 GHz-es órajelen működő, kétprocesszoros rendszerekbe szánt Opteron 246 processzorának piaci premierjét, azonban az alacsony kihozatal miatt a bemutatót el kellett halasztani. A legfrissebb hírek jövő heti bejelentésről szólnak.

0

Ismét az IBM-é az elsőség a TPC-C tesztben

2003. július 1. 11:50

[CNET, HWSW] Noha az IBM látszólag elkötelezett az Intel Itanium platform mellett, jól tükrözi a vállalaton belüli konfliktusokat, hogy tegnap, röviddel az Itanium 2 processzorokra épülő x450 rendszerek hivatalos bejelentését követően a cég arról számolt be, hogy Power processzorokat használó p690 szervere ismét megdöntötte a TPC-C benchmark-rekordot. Az IBM a HP Itanium 2 alapú szerverét taszította le a trónról, immár nem először.