Szerző: Barna József

2003. január 21. 21:13

3Dlabs P10 vizuális processzorra épülő videokártya a Creative-tól

A Creative Labs a közel két héttel ezelőtt megrendezett Consumer Electronics Show (CES) szakkiállításon jelentette be, hogy piacra dobja a 3Dlabs P10 vizuális processzorára épülő, otthoni felhasználóknak szánt videokártyáját. A terméket azonban nem gamereknek, hanem a digitális fotózás szerelmeseinek kínálja a gyártó.

[HWSW] A Creative Labs a közel két héttel ezelőtt megrendezett Consumer Electronics Show (CES) szakkiállításon jelentette be, hogy piacra dobja a 3Dlabs P10 vizuális processzorára épülő, otthoni felhasználóknak szánt videokártyáját. A terméket azonban nem gamereknek, hanem a digitális fotózás szerelmeseinek kínálja a gyártó.


A nagy testvér: 3Dlabs Wildcat VP

Amint az ismert, a Creative által felvásárolt 3Dlabs tavaly májusban jelentette be innovatív architektúrára épülő P10 vizuális processzorát, melyet elsősorban professzionális felhasználásra fejlesztett ki. A bejelentéskor felmerült, hogy a Creative otthoni felhasználóknak szánt grafikus kártyát is építene a chip köré, azonban mint később kiderült, a vállalat akkor még korántsem döntött egy ilyen verzió sorsáról. A most beharangozott Graphics Blaster Picture Perfect nem általános célú kártya, hanem egy speciális célpiac számára készült.

Amint azt lapunk kérdésére a Creative képviselője elmondta, a Graphics Blaster Picture Perfect grafikus kártya a 3Dlabs Wildcat VP leszármazottja, és elsősorban a digitális fotózással hobbiszinten foglalkozó felhasználóknak szánja a vállalat. A kártya erőssége a kiváló képminőségen túl a fotómanipuláció hardveres gyorsításában rejlik. A Creative a termékhez kifejezetten a grafikus processzorra optimalizált alkalmazásokat csomagol majd.

A Graphics Blaster Picture Perfect kártya kizárólag Észak-Amerikában lesz megvásárolható, és a Creative nem is tervezi a termék európai bevezetését.

a címlapról