Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Xabre 600 chipes videokártya a Soltektől

Barna József, 2003. január 02. 16:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A tajvani Soltek ma jelentette be új, belépő szintű videokártyáját. Az SL-X600-D6DT a Radeon 9000 és a GeForce4 MX ellenfeléül szánt, 0,13 mikronos gyártástechnológiával gyártott SiS Xabre 600 grafikus processzorra épül.

hirdetés
[HWSW] A tajvani Soltek ma jelentette be új, belépő szintű videokártyáját. Az SL-X600-D6DT a Radeon 9000 és a GeForce4 MX ellenfeléül szánt, 0,13 mikronos gyártástechnológiával gyártott SiS Xabre 600 grafikus processzorra épül.

A Soltek ezüstszínű nyákra épített kártyáján a grafikus processzor és a memóriachipek egyaránt a referenciaajánlásnak megfelelő 300 MHz-en üzemelnek. A modellen 64 Mbyte memória, valamint S-Video és DVI kimenet kapott helyet.

Amint az ismert, a Xabre GPU-k 4 pixel futószalaggal és futószalagonként 2 textúrázó egységgel rendelkeznek. Így a Xabre 600 elméleti maximális fill rate-je 1200 Mpixel/sec, illetve 2400 Mtexel/sec. A lapka 30 millió tranzisztorból épül fel, a pixel shader 1.3-as verzióját támogatja, a PowerVR Kyróhoz hasonló Tile Based Rendering architektúrát kapott, és repertoárjában megtalálható a Fast Z-Clear funkcióval. Sokáig a Xabre volt az egyetlen 8x8 chip, ami annyit jelent, hogy egyaránt támogatja az AGP8X felületet és a DirectX 8.1 API-t.

A Xabre 600-hoz a SiS Xminator driverének második generációját kínálja, amely a vállalat közleménye szerint a korábbi verziókból hiányzó felhasználóbarát funkciókkal gazdagodott. Így a felhasználóknak lehetőségük van a grafikus processzor teljesítményének finomhangolására mind OpenGL, mind pedig Direct3D alatt.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.