Szerző: Barna József

2003. január 16. 17:20

Február elején érkezik a Barton és az újabb Athlon MP

A The Inquirer című brit informatikai bulvárlap értesülései szerint az AMD február elején jelenti be újabb Athlon MP modelljét, valamint a régóta várt, megnövelt másodszintű gyorsítótárral ellátott Barton magos Athlon XP processzorokat.

A The Inquirer című brit informatikai bulvárlap értesülései szerint az AMD február elején jelenti be újabb Athlon MP modelljét, valamint a régóta várt, megnövelt másodszintű gyorsítótárral ellátott Barton magos Athlon XP processzorokat.

A lap információi szerint a kétprocesszoros szerverekbe és munkaállomásokba szánt Athlon MP 2600+ processzort február 4-én jelenti be az AMD, majd néhány nappal ezután, február 7-én lebbenti le a fátylat a Barton magos Athlon XP modellekről. Az utóbbiak 2500+, 2700+ és 3000+ modellszámozással kerülnek forgalomba, azonban várhatóan még a 3000+ jelölésű változat sem üzemel magasabb órajelen a jelenleg leggyorsabb Athlon XP processzoroknál. Hozzá kell tennünk, hogy február 7. péntekre esik, ezért ez az időpont igen valószínűtlen. Annyi azonban bizonyos, hogy a termékek február elején kerülnek bejelentésre.


Egy Barton magos Athlon XP

A Barton magos Athlon XP processzorok 0,13 mikronos rézalapú technológiával készülnek az AMD drezdai Fab 30-as gyárában. A modellek újdonsága, hogy másodlagos gyorsítótáruk méretét 512 kbyte-ra növelte a vállalat. Ettől eltekintve minden tekintetben megegyeznek az újabb Thoroughbred magos változatokkal, így támogatják az MMX, 3DNow! Enhanced és SSE utasításkészleteket, valamint 333 MHz-es rendszerbuszt használnak.

Korábbi pletykák szerint az Athlon MP 2600+ processzor lesz a kétprocesszoros rendszerekbe szánt sorozatban az első, amelyik már szintén 333 MHz-es rendszerbuszt használ, azonban jelenleg egyetlen olyan lapkakészlet sem létezik, amelyik támogatná a gyorsabb buszt. Az új Athlon MP modell a 256 kbyte másodszintű gyorsítótárral ellátott Thoroughbred magra épül.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

7

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.