:

dev archívum - 2002 augusztus

2002
augusztus

0

Tovább csúszik a Windows XP Service Pack 1 megjelenése

2002. augusztus 31. 01:53

[ZDNet] A szoftveróriás Microsoft mai bejelentése szerint tovább csúszik a Windows XP operációs rendszer első teljes szervízcsomagjának megjelenése. A legújabb időpontot szeptember kilencedikében határozták meg, elméletileg ekkor tehetjük magunkévá a Windows XP Service Pack 1 első, angol nyelvű változatát.

0

Új frontot nyitott a Matáv -- veszélyben az ingyenes internetszolgáltatások

2002. augusztus 30. 19:09

Kerekasztal-beszélgetésre hívja a Matáv az internetszolgáltatók képviselőit a hálózati hozzáférési szerződések megkötése ügyében. A Matáv részéről a megbeszélés előtt kiküldött javaslat az internetszolgáltatók számára még vitaalapként is elfogadhatatlan: ha a javasolt díjakat az ISP-k elfogadnák, nemcsak a bevételmegosztásból származó jövedelemtől esnének el, de jócskán emelniük kellene az internetes díjcsomagok árát is -- ugyanakkor az előfizetőket terhelő, a Matávnak fizetendő díjak nem csökkennének.

0

Az ECS is bejelentette KT400 chipkészletes alaplapját

2002. augusztus 30. 13:41

A hazánkban is népszerű, olcsó alaplapjairól ismert tajvani ECS is bejelentette a VIA KT400 chipkészletre épülő alaplapját, az L7VTA-t. A termék a gyártótól megszokott puritán kiszerelésben kerül forgalomba, noha választható RAID- és IEEE 1394-vezérlővel ellátott változata is.

0

A legújabb METAspectrum-jelentés szerint is az Oracle vezeti az adatbázis-kezelők piacát

2002. augusztus 29. 16:32

Az Oracle bejelentette, hogy a META Group piacelemző cég legújabb METAspectrum jelentésének rangsorolása szerint az Oracle nyerte el az első helyet a relációs adatbázisszoftverek 13 milliárd dolláros piacán. A META Group 2002 júliusában közzétett felmérése szerint az Oracle9i adatbázis-kezelő vezeti a relációs adatbázis-kezelők kategóriáját.

0

A Sony két új Vaio notebookját látná szívesen a diákok hóna alatt

2002. augusztus 29. 02:03

[ZDNet] A tegnapi napon, szerdán bejelentett noteszgépeit a Sony kifejezetten diákoknak, iskolákba, kollégiumokba visszatérő tanulóknak szánja. Az NPDTechworld elemzője, Stephen Baker szerint azonban a Vaio PCG-NVR23 és PCG-FXA63 notebookok talán egy kicsit későn jelennek meg a piacon, sajnos lekéstek a szezonról.

0

Engedély nélküli internetszolgáltató nyerte a százmilliós állami nagyberuházást

2002. augusztus 28. 20:45

Százmilliós állami nagyberuházásra kapott megbízást egy fővárosi internetszolgáltató úgy, hogy a cég semmilyen hivatalos engedéllyel nem rendelkezik a tevékenység végzésére. A helyi önkormányzatok és a fővárosi ISP között megkötött szerződés szövege javarészt egyezik a tenderen szintén induló, ám alulmaradt helyi szolgáltató pályázatáéval.

0

Megnyílt a FOTEXNet új könyváruháza

2002. augusztus 28. 18:51

2002. augusztus 28-án a FOTEXNet megnyitotta a több mint 18 000 könyvet tartalmazó, teljesen megújult könyváruházát , mely az állandó jelleggel biztosított 15%-os árengedmény mellett elsőként lehetővé teszi, hogy a vásárlók belelapozzanak a kiválasztott könyvbe, amire eddig nem volt példa a hazai online áruházak körében.

0

Sárkány ellen sárkányfű: kalóz példányon nem települ a Windows XP Service Pack 1

2002. augusztus 28. 18:39

A Microsoft nemrég tett bejelentése szerint augusztus 30-án, pénteken jelenik meg a Windows XP-hez az oly régóta várt első szervízcsomag, a Service Pack 1. A legutolsó információk szerint 461 hibát, bugot javító telepítőcsomag egyelőre az angol változathoz lesz elérhető, a különböző nyelvekre portolt verziókra pár napot bizonyosan várni kell. A frissítések többé-kevésbé pontos listája itt olvasható .

0

15 gigabájt krónikája

2002. augusztus 27. 17:04

A UPC chello szolgáltatására a közelmúltban bevezetett letöltési limit nagy vihart kavart lapunk fórumán: a most már több, mint 700 hozzászólást tartalmazó topic írói szerint megvezették őket, a cég nem ezt ígérte. Cikkünkben összegyűjtöttük a UPC közel két éves történelmének nyilatkozatait és vállalkozási feltételeit az adatforgalmi korláttal kapcsolatban.

0

AGP8X-ra vált az NVIDIA?

2002. augusztus 27. 12:26

A VIA Technologies bejelentette, hogy augusztus 28-án nagyszabású Plugfest eseményt szervez az ATI, NVIDIA, Microsoft, valamint vezető alaplapgyártók részvételével. Az Taipei International Convention Centerben tartandó rendezvény célja a VIA Apollo P4X400 és KT 400 alaplapi chipkészletek és az AGP8X eszközök kompatibilitásának vizsgálata.

0

Új kezelőfelület a legfrissebb NVIDIA nForce meghajtócsomagban

2002. augusztus 27. 12:13

Az NVIDIA weboldalán rövid ideig elérhető volt egy 1.12 verziószámú meghajtócsomag a cég nForce alaplapi chipkészleteihez. Az új drivercsomag érdekessége, hogy az audioprocesszor beállításai teljesen megújult kezelőfelületen érhetők el.

0

Kétbillió dolláros kártérítési per kéretlen faxok küldéséért

2002. augusztus 26. 20:47

[InfoWorld] Kaliforniai aktivisták egy csoportja példátlan összegű kártérítési pert indított a telefaxos reklámokra specializálódott Fax.com ellen. A felperesek nem kevesebb, mint 2,2 billió (sic!) dolláros jóvátételt remélnek, minthogy -- állítják -- a cég által kiküldött kéretlen reklámok elárasztják az ország faxberendezéseit, zavarják a kommunikációt és akár életeket is veszélyeztethetnek.

0

Piacon a Gigabyte KT400 chipkészletes alaplapja

2002. augusztus 26. 19:41

A japán boltok polcain és a hazai boltok árlistáiban már feltűnt a Gigabyte GA-7VAXP típusjelű alaplapja, mely a VIA által nemrégiben bejelentett KT400 lapkakészletre épül és AMD Athlon/Duron processzorokat támogat. A cég a VIA ajánlásával dacolva DDR400 memóriák fogadására alkalmas termékként hirdeti a lapot.

0

Celeronok támadása

2002. augusztus 26. 18:10

Az Intel idén májusban jelentette be a NetBurst mikroarchitektúrára épülő Celeron processzorait. E kétségkívül megkésett, de fórumunk témáinak tükrében még mindig időszerűnek tekinthető cikkünkben annak igyekszünk utánajárni, hogy érdemes-e -- mint a legendás 300A idejében -- ismét lelkesednünk a Celeron név hallatán.

0

Vezeték nélküli internet Nógrád- és Hajdú-Bihar megyékben is

2002. augusztus 26. 13:08

Az augusztus közepéig tartó előkészületeket és teszteléseket követően a WebBiz Számítástechnikai Bt. elindította Hajdú-Bihar és Nógrád megye több településén is WNet Internet szolgáltatását, amely vezeték nélküli, nagy sávszélességű, állandó internet-hozzáférést biztosít mikrohullámú összeköttetésen keresztül.

0

Vodafone GPRS az elmúlt egy hónap tükrében

2002. augusztus 26. 10:32

Vajon hogyan alakult a Vodafone GPRS szolgáltatása az elmúlt egy hónapban? Vidéki felhasználóként, más alternatíva nélkül rendkívül kíváncsian figyelem, vajon hogyan sikerül a Vodafone szolgáltatását megfelelő szintre fejleszteni. Ha sikerül egyáltalán.

0

Az AMD elfogultnak tartja a széles körben használt BAPCo SYSmark 2002 tesztprogramot

2002. augusztus 23. 16:47

A Vans Hardware nyilvánosságra hozott egy belsős AMD-prezentációt (bapco.pdf) , amely a SYSmark 2002 Performance Benchmark: Analysis Presentation címet viseli, és a hardverrel foglalkozó internetes lapok és a nyomtatott szaksajtó által széles körben használt BAPCo SYSmark 2002 tesztprogrammal kapcsolatos aggályokat részletezi. A sunnyvale-i processzorgyártó ugyanis úgy véli, a gyakorta használt alkalmazások teljesítményét mérő program legújabb változata erőteljesen elfogult az Intel processzorai iránt.

0

Részletek a magyar fejlesztésű Steel of Haste autószimulátorról

2002. augusztus 23. 11:08

A Hungarian SimWorld honlap munkatársának lehetősége nyílt egy rövid látogatást tenni a Clevers fejlesztőcsapat munkahelyén, ahol megismerkedhetett a nemrég bejelentett Steel of Haste című játékukkal. A vendégség élményeiből egy cikk is született, melyet itt lehet elolvasni.

0

Szemmel írás, avagy gépelés billentyűzet nélkül

2002. augusztus 22. 19:47

Két cambridge-i fizikus a szövegek begépelésének új és szokatlan módszerén dolgozik. David Ward és David MacKay, az egyetem Cavendish laboratóriumának kutatói egy olyan szoftvert fejlesztettek ki, amelynek segítségével billentyűzet nélkül, csupán szemünk mozgatásával írhatunk a számítógépbe szövegeket. A szakemberek szerint a módszer nem fárasztja a szemet, és legalább olyan gyors, mint a hagyományos gépelés, miközben az elgépelések valószínűsége alacsonyabb.

0

Internetes nyereményjátékot indított a VIA

2002. augusztus 22. 17:54

A tajvani VIA Technologies tegnap indította el online nyereményjátékát, melynek végén 10 darab VIA P4PB 400 alaplap kerül kiosztásra a szerencsés nyertesek között. A nevezéshez csupán egy egyszerű, angol nyelvű kérdőívet kell kitölteni, amelyet a cég közvélemény-kutatásnak szán. A játék szeptember 20-ig tart. A nyertesek közül hetet sorsolással választanak ki, míg a három legtöbb sikeres ajánlást elküldő játékos kapja a fennmaradó három díjat. Ugyanis lehetőség van a versenyről ismerősöket és nem ismerősöket is értesíteni, és amennyiben az értesített emberek részt vesznek a játékban, pontokat kapnak az ajánlók. A három legtöbb pontot gyűjtő játékos automatikusan nyer.

0

Mi az i-mode sikerének kulcsa?

2002. augusztus 22. 17:39

A világ mobilszolgáltatói valóságos csodaként tekintenek a japán NTT DoCoMo által bevezetett i-mode "mobil internet" szolgáltatás sikererére. Az i-mode népszerűségét számos körülménynek köszönheti, ezek közül ráadásul több csak Japánban található meg és csak egy bizonyos időben érvényesülhetett. Lássuk, melyek ezek.

0

Szeptembertől vezeték nélküli internet a Tiszanettől Csongrád megyében

2002. augusztus 21. 14:41

Szeptember 1-től Csongrád megye több településén is bevezeti vezeték nélküli internetszolgáltatását az Axelero-Tiszanet . A -- főként kábeltévés internetszolgáltatásáról ismert -- szolgáltató elsősorban azokon a területeken kívánja nyújtani a vezeték nélküli hozzáférés-szolgáltatást, ahol a kábeles internet bevezetésére nincs lehetőség.

0

Megjelent az AIDA32 rendszerelemző program v2.30-as verziója

2002. augusztus 21. 07:58

[Fiery] Megjelent a több nyelven beszélő, Windows operációs rendszerekhez íródott grafikus rendszerelemző, sebességmérő és diagnosztikai program, az AIDA32 v2.30 verziója. Ismét teljes értékű AIDA32 változathoz érkeztünk, azaz továbbfejlesztett formában visszatért a memóriasebesség mérése, valamint az ADO alapú adatbázis kapcsolódás lehetősége is.

0

A DFI szállítja KT400 chipkészletes alaplapjait

2002. augusztus 20. 17:23

A hazánkban kevéssé ismert tajvani DFI az elsők között jelentette be július végén VIA KT400 chipkészletre épülő alaplapjait, az AD77 Infinityt és az AD77 Prót. A két termék immár megvásárolható.

0

A héten dől el a Hynix Semiconductor sorsa

2002. augusztus 20. 12:14

A koreai Hynix Semiconductor hitelezői további 837 millió dollárnyi adósságot cserélmének tőkerészre annak érdekében, hogy életben tartsák a világ harmadik legnagyob memóriagyártó cégét. A vállalat adóssága jelenleg meghaladja az 5,3 milliárd dollárt.

0

A Westel segítséget nyújt az árvíz elleni védekezéshez

2002. augusztus 17. 19:01

Az Európát sújtó rendkívüli időjárás nyomán megáradt folyóknál kialakult veszélyhelyzet miatt a Westel az elmúlt évek gyakorlatát követve ismét készülékekkel és szolgáltatásaival segíti a hazai védekezésben résztvevő szervezeteket, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságot és a Magyar Honvédséget.

0

Letölthető a Battlefield 1942 multiplayer demója

2002. augusztus 17. 09:26

Az Electronic Arts kiadta a Battlefield 1942 második világháborús akciójáték multiplayer demóját, melyben lehetőségünk nyílik összemérni tudásunkat más országok játékosaival is. A letöltéshez főleg a két magyar, valamint a cseh szervert ajánljuk:

0

Újabb meghajtó ALi chipkészletes alaplapokhoz

2002. augusztus 16. 19:14

A tajvani ALi (korábban Acer Laboratories Inc.) tegnap új drivercsomagot (ver. 1.091) adott ki lapkakészleteihez. A minden Microsoft Windows operációs alatt használható meghajtó a következő north bridge chipeket: M1541, M1621, M1631, M1632M, M1641, M1644, M1646, M1647, M1649, M1651, M1671 és M1672; valamint az alábbi south bridge chipeket támogatja: M1543C, M1535, M1535D, M1535+, M1535D+ és M1563. A csomag új IDE-drivert tartalmaz, és orvosolja a korábbi verzióval Windows 2000/XP alatt jelentkező bootproblémát.

0

"Átverés" a QuakeCon redezvény ATI Radeon 9700 Pro akciója

2002. augusztus 16. 14:03

[Rage 3D] A kanadai ATI pár napja jelentette be, hogy különleges Radeon 9700 Pro videokártyákkal kedveskedik majd a QuakeCon rendezvény látogatóinak: a korlátozott példányszámban készülő kártyák mellett a csomagban egy ATI All-in-Wonder távirányító, valamint a Doom 3 egy ingyenes példányára feljogosító bón mellett egy ATI emblémával ellátott táska is található.

0

Új 5.1-es hangszórókészlet az Altec Lansingtól

2002. augusztus 15. 22:20

[Altec Lansing] Megjelent az Altec Lansing kínálatában a cég második 5.1-es hangszórókészlete, melynek plusz hangszóróját PC-s DVD-zés, mozizás közben élvezhetjük a legteljesebb mértékben. Az új Altec Lansing 5100 hangszórókészlet az igen dizájnos 4100-as szett továbbfejlesztett, kibővített változata, paramétereiben szinte teljesen megegyezik az előd hangszórókészlettel.

0

Megjelent az Opera webböngésző biztonsági frissítésekkel ellátott, 6.05-ös verziója

2002. augusztus 14. 00:03

[Warp2Search] Az Opera Software gyorsan reagált a CERT Coordination Center (CERT/CC) augusztus hetedikén nyilvánosságra hozott, OpenSSL-t érintő figyelmeztetésére: a mai napon letölthetővé tette az Opera webböngésző szoftver 6.05-ös, windowsos verzióját. A közelmúltban nyilvánosságra került biztonsági rés befoltozása mellett további frissítéseket, hibajavításokat is tartalmaz a telepítőcsomag.

0

Régi program új köntösben: Transport Tycoon Deluxe újdonságok

2002. augusztus 13. 23:16

Egy kiegészítő programnak köszönhetően a régi jó Transport Tycoon Deluxe program több mint harminc új funkcióval gazdagodott. A látványos -- ám néha csalással operáló -- újdonságok részletes dokumentációja a közelmúltban magyarul is elérhetővé vált.

0

Transport Tycoon Deluxe patch -- magyarul is

2002. augusztus 13. 23:14

Az örökzöld játékprogramok közt számontartott Transport Tycoon Deluxe körüli mozgolódás új szakaszba ért: a Josef Drexler-féle patch jószerivel szájhagyomány útján terjedő újdonságai egy igen teljeskörű és szabatos fordítás jóvoltából ismertebbé válhatnak a jövőben. A patch dokumentációjának legjavát ugyanis Varga Csaba -- aki nemrég magát a játékprogramot ültette át magyarra -- lefordította.

0

ATI Radeon 9700 Pro chippel szerelt videokártya a PowerColortól

2002. augusztus 13. 22:42

[Clubic.com] Nem a Hercules lesz az egyetlen gyártó, mely Radeon 9700 Pro chippel szerelt kártyát vezet be az európai piacra, noha az ATI-val kötött megállapodás alapján a kizárólagos forgalmazási jog a Herculesé. Ez a jog viszont nem vonatkozik az utángyártott, más gyártók által készített videokártyákra.

0

Új VIA 4-in-1 meghajtók

2002. augusztus 12. 18:17

A tajvani VIA Technologies új 4-in-1 drivercsomagot (ver. 4.42a p2) adott ki VIA lapkakészletre épülő alaplapokhoz. A mellékelt lakonikus leírás szerint az új meghajtó elsősorban abban tér el elődjétől, hogy az újabb chipkészletek adatait is tartalmazza és immár támogatja a 8x AGP-t is.

0

Olcsó videokártyák tesztje

2002. augusztus 12. 17:50

A prohardver! oldalaira felkerült a nosztalgikus hangulatú videokártyateszt második része, melyben a nem is olyan régen még vagyonokért megvásárolható, ma azonban már a belépő szintet is alig megütő kártyák (köztük a GeForce, a Radeon, a Matrox G450 vagy a 3dfx Voodoo3) kerülnek terítékre.

0

Különleges ATI Radeon 9700 Pro kártya lesz kapható a QuakeCon rendezvényen!

2002. augusztus 12. 13:03

[QuakeCon.org] Különleges kártyával kedveskedik az ATI a QuakeCon rendezvényre kilátogató játékkedvelőknek. Bár a kedvességért sok-sok dollárt kell a pultnál hagyni, véleményem szerint pillanatok alatt el fog fogyni a limitált példányszámban készült ATi RADEON 9700 Pro Limited Edition videokártya! A rendezvény augusztus 15-től 18-áig tekinthető meg Mesquite-ben, Texasban.

0

Megjelent a DirectX 9.0 második béta változata

2002. augusztus 10. 14:37

Megjelent a DirectX 9.0 programozási környezet második béta változatának végfelhasználói változata. A szoftver kivételesen nem egyben tölthető le, hanem egy kb. 230 kbyte méretű fájlt kell elindítani, amely automatikusa felismeri a telepített operációs rendszer típusát és az interneten keresztül letölti, majd feltelepíti a DirectX 9.0 szükséges komponenseit.

0

Újabb pletykák az AMD Athlon jövőjéről

2002. augusztus 9. 16:51

A [H]ard|OCP fórumában egy amerikai számítástechnikai cég egyik képviselője beszámolt az AMD-nél tett látogatásának legizgalmasabb hozadékairól. Természetesen ezeket az információkat is érdemes kétkedve fogadni, de annyi bizonyos, hogy a korábbi pletykáknál hitelesebbnek tűnnek.

0

Új meghajtó ALi chipkészletes alaplapokhoz

2002. augusztus 9. 13:39

A tajvani ALi (korábban Acer Laboratories Inc.) tegnap új drivercsomagot (ver. 1.09) adott ki lapkakészleteihez. A minden Microsoft Windows operációs alatt használható meghajtó a következő north bridge chipeket: M1541, M1621, M1631, M1632M, M1641, M1644, M1646, M1647, M1649, M1651, M1671 és M1672; valamint az alábbi south bridge chipeket támogatja: M1543C, M1535, M1535D, M1535+, M1535D+ és M1563. A csomag minden eleme, így az AGP-, audio- és IDE-driver is frissítve lett, noha a javítások, változtatások részletes listája nem ismert.

0

A Soltek is bejelentette VIA KT400 chipkészletes alaplapjait

2002. augusztus 9. 12:33

A tajvani Soltek bejelentette VIA KT400 lapkakészletre épülő, AMD Athlon és Duron processzorokhoz szánt alaplapjait, az SL-75FRV-t és az SL-75FRV-L-t. Utóbbi csupán az integrált hálózati vezérlő meglétében különbözik az előbbitől.

0

Augusztus 28-án jelenik meg a Windows XP Service Pack 1

2002. augusztus 9. 11:10

A Microsoft alelnöke, Brad Smith tegnap jelentette be, hogy a Windows XP első szervízcsomagja -- megfelelően az eddigi terveknek -- augusztus végén, pontosabban augusztus 28-án jelenik meg. A megjelenési időpont legfeljebb pár napot csúszhat ehhez az időponthoz képest.

0

A Microsoft bejelentette a Halo 2 és a Project Gotham Racing 2 fejlesztését

2002. augusztus 8. 23:40

A Microsoft csütörtökön bejelentette, hogy már folynak a Halo 2 és a Project Gotham Racing 2 xboxos változatainak fejlesztései. A Halo 2-n az első részt is készítő Bungie Studios dolgozik, akik ígéretet tettek arra, hogy a program 2003 karácsonyán a boltok polcaira kerül. A Project Gotham Racing 2 autószimulátort a Bizarre Creations fejleszti, de ők csak 2004 elejére fognak elkészülni a játékkal.

0

Új, hivatalos meghajtóval rukkolt elő az NVIDIA

2002. augusztus 8. 11:56

Az NVIDIA új, hivatalos Detonator XP meghajtócsomgot adott ki, amelynek verziószáma 30.82. A driver Windows 9x/ME, Windows 2000/XP és Windows NT4 operációs rendszerekkel kompatibilis csomagokban tölthető le a HWSW szerveréről.

0

Csúszik a Hiptop kommunikátor megjelenése

2002. augusztus 7. 21:03

[CNET] A Danger bejelentése szerint tovább csúszik a Hiptop kommunikátor, mobiltelefon és webböngésző kombó megjelenése. Az eredetileg nyárra ígért készüléket előreláthatólag csak ősszel vásárolhatják meg az amerikaiak, Európában pedig egészen 2003 elejéig várni kell majd a kis kézigépre.

0

ATI Radeon 9000 Pro: az alsó-középkategória bajnoka

2002. augusztus 5. 10:19

A GeForce3 megjelenése után mindenki azt várta, hogy az NVIDIA viszi el elsőként a DirectX 8 gyorsítást a mindenki által megfizethető alsó-középkategóriába, azonban az ATI fricskát mutatott a kaliforniai cégnek és Radeon 9000 chipjével komolyan feladta a leckét a piac többi szereplőjének is.

0

Ingyen internet Borsod, Hajdú és Szabolcs megyében

2002. augusztus 5. 09:40

Ingyenes internetszolgáltatást indított Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes körzeteiben az Inform Média Kft. A szolgáltatás -- hasonlóan a közelmúltban tartalomszolgáltatók neve alatt indított ingyenes hozzáférés-szolgáltatásokhoz -- elsősorban hajnalban és napközben, a távközlési kedvezményeken részben kívül eső időszakban vehető igénybe.

0

Az Apple 2-4 éven belül át fog térni az Intel processzorokra?

2002. augusztus 5. 09:16

[CNET] Andrew Neff, a Bear Stearns ellentmondásos előrejelzéseiről ismert elemzője úgy véli, hogy az Apple várhatóan át fog térni az Intel processzorokra, míg a körülmények arra utalnak, hogy a Dell és a Sun Microsystems közeledni fog egymáshoz.

0

Új ATi Catalyst meghajtóprogram a Radeon videokártyákhoz

2002. augusztus 3. 00:14

Új meghajtóprogram tölthető le az ATi Radeon videokártyáihoz. A Catalyst néven kiadott drivercsomag 02.2-es verziója a hibajavítások mellett további optimalizációkat követően megnövekedett teljesítményt ígér, különösen az extrém felbontásokban.

0

Biztonsági problémákat okozhat egy Wi-Fi eszközökkel létrehozott hálózat

2002. augusztus 2. 21:00

[ZDNet] Az AT&T Broadband figyelmezteti felhasználóit: a nemrég megtörtént eset bármelyik figyelmetlenebb, Wi-Fi kábelnélküli hálózati eszközzel rendelkező felhasználóval megtörténhet. A nemrég történt eset során egy illetéktelen személy a szomszédja broadband internetkapcsolatát használta fel kalózvideók továbbítására, annak tudta nélkül.

0

AMD: a jövő elkezdődött?

2002. augusztus 2. 12:53

Az AMD egy kiábrándító második negyedév után jelenleg arra kénytelen koncentrálni, hogy következő generációs processzorcsaládjának megjelenéséig lehetőleg minimális veszteséggel vészelje át a jelenlegi félévet. A cég európai PR-osztályának képviselőjével, Jan Gütterrel a vállalat és termékeinek jelenéről és jövőjéről beszélgettünk.

0

Már Windows 98/Me operációs rendszerekhez is letölthető a legújabb NVIDIA Detonator XP meghajtó

2002. augusztus 2. 09:50

Új, béta változatú Detonator XP meghajtóprogram szivárgott ki az NVIDIA műhelyéből. A 30.82 verziószámot viselő driver tegnap még csak Windows XP és Windows 2000 operációs rendszerekkel kompatibilis csomagokban volt letölthető a HWSW szerveréről, ma azonban felkerült a Windows 98/Me változat is. Az újdonságok és hibajavítások listája mindeddig nem ismert.

0

Új béta meghajtó ATI Radeon chipes videokártyákhoz

2002. augusztus 1. 14:27

Új béta meghajtó tölthető le a HWSW szerveréről ATI Radeon chipes videokártyákhoz. A 6.13.10.6118 verziószámú driver már támogatja a kanadai gyártó legújabb chipjeit, a Radeon 9000 és Radeon 9700 családot.