Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 27. 12:26

AGP8X-ra vált az NVIDIA?

A VIA Technologies bejelentette, hogy augusztus 28-án nagyszabású Plugfest eseményt szervez az ATI, NVIDIA, Microsoft, valamint vezető alaplapgyártók részvételével. Az Taipei International Convention Centerben tartandó rendezvény célja a VIA Apollo P4X400 és KT 400 alaplapi chipkészletek és az AGP8X eszközök kompatibilitásának vizsgálata.

HIRDETÉS

A VIA Technologies bejelentette, hogy augusztus 28-án nagyszabású "Plugfest" eseményt szervez az ATI, NVIDIA, Microsoft, valamint vezető alaplapgyártók részvételével. Az Taipei International Convention Centerben tartandó rendezvény célja a VIA Apollo P4X400 és KT 400 alaplapi chipkészletek és az AGP8X eszközök kompatibilitásának vizsgálata.

A VIA közleménye szerint a 2,1 Gbyte/sec adatátviteli sebességre képes AGP8X interfész meghatározó szerepet kap a jövő nagy teljesítményt igénylő alkalmazásainak futtatásában, így különösen fontos, hogy az alaplapok és videochipek gyártói biztosítsák termékeik kompatibilitását. A Microsoft, ATI és NVIDIA prezentációi után a legnagyobb alaplapgyártók (Abit, Albatron, Acorp, Aopen, Azza, Biostar, Chaintech, DFI, ECS, EpoX, Giga-Byte, Iwill, Jetway, Micro-Star, Shuttle, Soltek, Soyo és Tyan) termékeinek kiterjedt tesztelése következik.

A szóban forgó videochip-gyártók közül egyelőre csak az ATI rendelkezi AGP8X megoldással, mégpedig a Radeon 9700 Pro személyében. Mint ismeretes, az NVIDIA tervei között szerepel a GeForce4 Ti és GeForce4 MX chipek AGP8X felületet támogató változatainak, az NV18-nak és az NV28-nak a piacra dobása, könnyen elképzelhető, hogy ezen termékek hivatalos bejelentésére a VIA rendezvényén kerül sor.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 00:51

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.