Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 27. 12:26

AGP8X-ra vált az NVIDIA?

A VIA Technologies bejelentette, hogy augusztus 28-án nagyszabású Plugfest eseményt szervez az ATI, NVIDIA, Microsoft, valamint vezető alaplapgyártók részvételével. Az Taipei International Convention Centerben tartandó rendezvény célja a VIA Apollo P4X400 és KT 400 alaplapi chipkészletek és az AGP8X eszközök kompatibilitásának vizsgálata.

A VIA Technologies bejelentette, hogy augusztus 28-án nagyszabású "Plugfest" eseményt szervez az ATI, NVIDIA, Microsoft, valamint vezető alaplapgyártók részvételével. Az Taipei International Convention Centerben tartandó rendezvény célja a VIA Apollo P4X400 és KT 400 alaplapi chipkészletek és az AGP8X eszközök kompatibilitásának vizsgálata.

A VIA közleménye szerint a 2,1 Gbyte/sec adatátviteli sebességre képes AGP8X interfész meghatározó szerepet kap a jövő nagy teljesítményt igénylő alkalmazásainak futtatásában, így különösen fontos, hogy az alaplapok és videochipek gyártói biztosítsák termékeik kompatibilitását. A Microsoft, ATI és NVIDIA prezentációi után a legnagyobb alaplapgyártók (Abit, Albatron, Acorp, Aopen, Azza, Biostar, Chaintech, DFI, ECS, EpoX, Giga-Byte, Iwill, Jetway, Micro-Star, Shuttle, Soltek, Soyo és Tyan) termékeinek kiterjedt tesztelése következik.

A szóban forgó videochip-gyártók közül egyelőre csak az ATI rendelkezi AGP8X megoldással, mégpedig a Radeon 9700 Pro személyében. Mint ismeretes, az NVIDIA tervei között szerepel a GeForce4 Ti és GeForce4 MX chipek AGP8X felületet támogató változatainak, az NV18-nak és az NV28-nak a piacra dobása, könnyen elképzelhető, hogy ezen termékek hivatalos bejelentésére a VIA rendezvényén kerül sor.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról