Szerző: Barna József

2002. augusztus 22. 13:19

A VIA bemutatta MicroATX formátumú P4MA Pro alaplapját

A VIA Technologies VPSD divíziója bemutatta P4MA Pro alaplapját, amely MicroATX formátumú és az integrált grafikus maggal rendelkező ProSavageDDR P4M266 chipkészletre épül.

A VIA Technologies VPSD divíziója bemutatta P4MA Pro alaplapját, amely MicroATX formátumú és az integrált grafikus maggal rendelkező ProSavageDDR P4M266 chipkészletre épül.

A MicroATX formátumú alaplapon a Socket478 processzorfoglalat mellett 1 AGP4X, 3 PCI és 1 CNR bővítőhely található, a memóriamodulok fogadására 2 DDR DIMM aljzatot alakítottak ki. Az alaplap szolgáltatásai közül említésre méltó a négy USB2.0 eszköz támogatása, valamint az integrált 5.1 csatornás VIA VT1616 audiochip és az S3 ProSavage8 videovezérlő.

Újdonságnak számít a Smart5.1 funkció, amelynek révén az alaplap automatikus érzékeli, hogy 5.1 csatornás hangszórókészlet van rákötve és ennek megfelelően konfigurálja az audiokimeneteket. A P4MA Pro S/PDIF és optikai kimenettel is rendelkezik, amelyek egy külön bővítőpanelen kaptak helyet.

A P4MA Pro alaplaphoz természetesen jár a VIA FliteDeck szoftvercsomag, amely négy különálló alkalmazásból áll. A Mission Control lehetővé teszi az alapvető rendszerjellemzők (feszültségértékek, hőmérséklet és sebesség) nyomon követését. A JetStream segítségével jumperek állítgatása nélkül optimalizálható a rendszer működése. A beszédes nevű FlashPort a BIOS-információk megjelenítésére, a használt BIOS-verzió lementésére, illetőleg új BIOS Windows felületen keresztüli frissítésére használható. A SysProbe alkalmazás révén részletes információt kaphatunk számítógépünk hardver- és szoftverösszetevőiről.

A VIA P4MA Pro azonnal elérhető a VIA viszonteladóinál.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.