:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 22. 13:19

A VIA bemutatta MicroATX formátumú P4MA Pro alaplapját

A VIA Technologies VPSD divíziója bemutatta P4MA Pro alaplapját, amely MicroATX formátumú és az integrált grafikus maggal rendelkező ProSavageDDR P4M266 chipkészletre épül.

A VIA Technologies VPSD divíziója bemutatta P4MA Pro alaplapját, amely MicroATX formátumú és az integrált grafikus maggal rendelkező ProSavageDDR P4M266 chipkészletre épül.

A MicroATX formátumú alaplapon a Socket478 processzorfoglalat mellett 1 AGP4X, 3 PCI és 1 CNR bővítőhely található, a memóriamodulok fogadására 2 DDR DIMM aljzatot alakítottak ki. Az alaplap szolgáltatásai közül említésre méltó a négy USB2.0 eszköz támogatása, valamint az integrált 5.1 csatornás VIA VT1616 audiochip és az S3 ProSavage8 videovezérlő.

Újdonságnak számít a Smart5.1 funkció, amelynek révén az alaplap automatikus érzékeli, hogy 5.1 csatornás hangszórókészlet van rákötve és ennek megfelelően konfigurálja az audiokimeneteket. A P4MA Pro S/PDIF és optikai kimenettel is rendelkezik, amelyek egy külön bővítőpanelen kaptak helyet.

A P4MA Pro alaplaphoz természetesen jár a VIA FliteDeck szoftvercsomag, amely négy különálló alkalmazásból áll. A Mission Control lehetővé teszi az alapvető rendszerjellemzők (feszültségértékek, hőmérséklet és sebesség) nyomon követését. A JetStream segítségével jumperek állítgatása nélkül optimalizálható a rendszer működése. A beszédes nevű FlashPort a BIOS-információk megjelenítésére, a használt BIOS-verzió lementésére, illetőleg új BIOS Windows felületen keresztüli frissítésére használható. A SysProbe alkalmazás révén részletes információt kaphatunk számítógépünk hardver- és szoftverösszetevőiről.

A VIA P4MA Pro azonnal elérhető a VIA viszonteladóinál.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.