Szerző: Barna József

2002. augusztus 9. 12:33

A Soltek is bejelentette VIA KT400 chipkészletes alaplapjait

A tajvani Soltek bejelentette VIA KT400 lapkakészletre épülő, AMD Athlon és Duron processzorokhoz szánt alaplapjait, az SL-75FRV-t és az SL-75FRV-L-t. Utóbbi csupán az integrált hálózati vezérlő meglétében különbözik az előbbitől.

[HWSW] A tajvani Soltek bejelentette VIA KT400 lapkakészletre épülő, AMD Athlon és Duron processzorokhoz szánt alaplapjait, az SL-75FRV-t és az SL-75FRV-L-t. Utóbbi csupán az integrált hálózati vezérlő meglétében különbözik az előbbitől.

Az alaplapok a VIA KT400 north bridge-et és a VT8235 south bridge-et hasznosítják. A cég közleménye szerint a lap természetesen együttműködik a DDR400 memóriamodulokkal, noha a VIA KT400 hivatalosan nem támogatja ezt a mostoha sorsú memóriatípust. A Soltek ezért saját validációs programot kezdeményezett a KT400-zal együttműködő DDR400 memóriamodulok tesztelésére.

A lapokon a 8x AGP foglalat mellett öt PCI csatlakozó kapott helyet 3 DIMM foglalat társaságában, melyekbe összesen 3 Gbyte DDR memóriamodul helyezhető. A VIA VT8235 chipnek köszönhetően a lapok támogatják az Ultra ATA-133 meghajtókat és az USB 2.0-eszközöket, valamint integrált hatcsatornás audiovezérlővel rendelkeznek.

A Soltek Anti-Burn Shield II technológiája felel a processzor hővédelméért, míg a túlhajtás kedvelői a BIOS-ból beállíthatják a processzorszorzót, -feszültséget, a rendszerbusz órajelét, valamint az AGP- és DIMM-feszültséget is. Az SL-75FRV és SL-75FRV-L piaci megjelenése, amint az a sajtóanyagban olvasható, "hamarosan" várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:10

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.