Szerző: Barna József

2002. augusztus 9. 12:33

A Soltek is bejelentette VIA KT400 chipkészletes alaplapjait

A tajvani Soltek bejelentette VIA KT400 lapkakészletre épülő, AMD Athlon és Duron processzorokhoz szánt alaplapjait, az SL-75FRV-t és az SL-75FRV-L-t. Utóbbi csupán az integrált hálózati vezérlő meglétében különbözik az előbbitől.

[HWSW] A tajvani Soltek bejelentette VIA KT400 lapkakészletre épülő, AMD Athlon és Duron processzorokhoz szánt alaplapjait, az SL-75FRV-t és az SL-75FRV-L-t. Utóbbi csupán az integrált hálózati vezérlő meglétében különbözik az előbbitől.

Az alaplapok a VIA KT400 north bridge-et és a VT8235 south bridge-et hasznosítják. A cég közleménye szerint a lap természetesen együttműködik a DDR400 memóriamodulokkal, noha a VIA KT400 hivatalosan nem támogatja ezt a mostoha sorsú memóriatípust. A Soltek ezért saját validációs programot kezdeményezett a KT400-zal együttműködő DDR400 memóriamodulok tesztelésére.

A lapokon a 8x AGP foglalat mellett öt PCI csatlakozó kapott helyet 3 DIMM foglalat társaságában, melyekbe összesen 3 Gbyte DDR memóriamodul helyezhető. A VIA VT8235 chipnek köszönhetően a lapok támogatják az Ultra ATA-133 meghajtókat és az USB 2.0-eszközöket, valamint integrált hatcsatornás audiovezérlővel rendelkeznek.

A Soltek Anti-Burn Shield II technológiája felel a processzor hővédelméért, míg a túlhajtás kedvelői a BIOS-ból beállíthatják a processzorszorzót, -feszültséget, a rendszerbusz órajelét, valamint az AGP- és DIMM-feszültséget is. Az SL-75FRV és SL-75FRV-L piaci megjelenése, amint az a sajtóanyagban olvasható, "hamarosan" várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról