Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 23. 16:47

Az AMD elfogultnak tartja a széles körben használt BAPCo SYSmark 2002 tesztprogramot

A Vans Hardware nyilvánosságra hozott egy belsős AMD-prezentációt (bapco.pdf) , amely a SYSmark 2002 Performance Benchmark: Analysis Presentation címet viseli, és a hardverrel foglalkozó internetes lapok és a nyomtatott szaksajtó által széles körben használt BAPCo SYSmark 2002 tesztprogrammal kapcsolatos aggályokat részletezi. A sunnyvale-i processzorgyártó ugyanis úgy véli, a gyakorta használt alkalmazások teljesítményét mérő program legújabb változata erőteljesen elfogult az Intel processzorai iránt.

HIRDETÉS

A Van's Hardware nyilvánosságra hozott egy belsős AMD-prezentációt (bapco.pdf), amely a "SYSmark 2002 Performance Benchmark: Analysis Presentation" címet viseli, és a hardverrel foglalkozó internetes lapok és a nyomtatott szaksajtó által széles körben használt BAPCo SYSmark 2002 tesztprogrammal kapcsolatos aggályokat részletezi. A sunnyvale-i processzorgyártó ugyanis úgy véli, a gyakorta használt alkalmazások teljesítményét mérő program legújabb változata erőteljesen elfogult az Intel processzorai iránt.

A prezentációból kiderül: az AMD-nek az szúrt szemet, hogy míg a SYSmark 2001-ben az Athlon processzorok kiemelkedően teljesítettek és a tesztek többségében maguk mögé utasították a megfelelő sebességű Intel Pentium 4-et, addig a SYSmark 2002-ben az Athlonok lemaradása jelentős. Holott, állítja a cég, számos felhasznált alkalmazásnak még a verziószáma sem változott. Aggályaival a cég megkereste a BAPCo-t, amely azt a tájékoztatást adta, hogy az egyes alkalmazások alatt nyújtott eredmény más súllyal esik a latba a SYSmark rating kiszámításakor, mint a korábbi verzióban.

Az AMD-t azonban nem nyugtatta meg a válasz, és további vizsgálat során arra derült fény, hogy a BAPCo számos esetben eltávolította azokat a teszteket a programból, melyben az Athlon processzorok kimagasló teljesítményt nyújtottak. Így például a SYSmark 2001-ben az Adobe Photoshop alatt futtatott 13 filter közül 8-ban az Athlon gyorsabb volt, mint a Pentium 4. Azonban a SYSmark 2002-ben e filterek egyike sem került felhasználásra, míg három olyan, amelyikben a Pentium 4 kerekedik felül, igen.

A prezentáció további aránytalanságokra is rámutat, és -- mint kiderül -- az AMD éppen ezen aggályai miatt csatlakozott nemrégiben a szervezethez. A BAPCo-t támogató vállalatok éves tagdíjjal támogatják a tesztprogramokat fejlesztő non-profit testületet, mely cserébe figyelembe veszi a tagok által javasolt módszertani elveket programjai újabb generációinak fejlesztésekor. A BAPCo tagjai között egyebek mellett megtalálható a Microsoft, az Intel, a HP, a Dell és az IBM is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:32

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.