:

Szerzők: Bodnár Ádám, Bodnár Ádám

2002. augusztus 31. 01:53

Tovább csúszik a Windows XP Service Pack 1 megjelenése

[ZDNet] A szoftveróriás Microsoft mai bejelentése szerint tovább csúszik a Windows XP operációs rendszer első teljes szervízcsomagjának megjelenése. A legújabb időpontot szeptember kilencedikében határozták meg, elméletileg ekkor tehetjük magunkévá a Windows XP Service Pack 1 első, angol nyelvű változatát.

[ZDNet] A szoftveróriás Microsoft mai bejelentése szerint tovább csúszik a Windows XP operációs rendszer első teljes szervízcsomagjának megjelenése. A legújabb időpontot szeptember kilencedikében határozták meg, elméletileg ekkor tehetjük magunkévá a Windows XP Service Pack 1 első, angol nyelvű változatát.

A Microsoft tavaly októberben megjelent Windows XP operációs rendszerét június végéig 46 millió példányban vásárolták meg világszerte.

A felreppent pletykák szerint a Windows XP SP1 csak és kizárólag legális, aktivált Windows XP operációs rendszerre fog feltelepülni, a kalózmásolatokon egy regisztrálásra és aktiválásra felszólító üzenet mellett ki fog lépni a telepítő. Várhatóan ez a sors vár az internetes frissítéseket vadászókra is, egyes hírek szerint az online támogatási oldal, a WindowsUpdate webhely sem szolgál ki a közeljövőben kalózmásolatokat, illegális példányokat.

A Windows XP Service Pack 1 telepítése után a felhasználók eltávolíthatják a rendszerből az Internet Explorer, a Windows Media Player, az Outlook Express a Windows Messenger és a Java Virtual Machine programokat, és a Microsoft szoftverek helyett tetszőleges más alkalmazásokat futtathatnak.

Jim Cullinan, a Windows termékmenedzsere elmondta, hogy a változtatásokra az igazságügyi minisztérium és a Microsoft között novemberben létrejött megállapodás miatt van szükség. Az egyezség szerint a Microsoftnak lehetővé kell tennie a felhasználók és a számítógépgyártók számára, hogy az alapértelmezettként feltelepített Microsoft "middleware" szoftverek helyett tetszőleges más gyártó megoldását -- például Netscape böngészőt, AOL Instant Messenger üzenőprogramot vagy RealPlayer médialejátszót -- használjanak.

A hibák, biztonsági rések befoltozása mellett a Service Pack 1 új technológiák támogatását is biztosítja:

  • natív USB 2.0-támogatás
  • távoli menedzsment bővítése, távoli perifériák használatának továbbfejlesztése
  • IPv6-támogatás
  • FreeStyle technológia támogatása, valódi multimédás állomás varázsolható a PC-ből egy távirányító segítségével

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

weekly

0

Mit adott nekünk a GSM?

2024. április 26. 10:20

Hazánkban harminc éve indultak az első GSM-hálózatok, ennek elő- és utóéletéről csevegünk kicsit ebben az adásban.

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 10:23

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.