dev archívum - 2002 április

2002
április

0

A VIA hasznos segédprogram-csomagot nyújt alaplapjaihoz

2002. április 30. 19:35

A VIA ma jelentette be, hogy a VIA Platform Solutions Division (VPSD) által forgalmazott alaplapok standard tartozéka lesz a jövőben a cég által kifejlesztett FliteDeck alkalmazáscsomag, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Windows operációs rendszer használata mellett figyelemmel kísérhessék az alaplap jellemzőit, módosíthassák a beállításokat, vagy éppen BIOS-t frissíthessenek.

0

Még mindig a Klez vírus a sláger

2002. április 30. 15:18

A Klez vírus a világon található számítógépeknek már több mint 7 százalékát fertőzte meg, és figyelembe véve az új változatok felbukkanásának idejét, a leggyorsabban terjedő vírussá vált. A Klez és változatai olyan klasszikusokat utasítottak maguk mögé, mint a SirCam vagy a Nimda.

0

Újabb frekvenciatender, bővülő szélessávú szolgáltatások Angliában

2002. április 30. 12:33

[ZDNet] Újabb rádiófrekvenciát bocsát az internetszolgáltatók rendelkezésére a brit kormányzat, ezzel is gyorsítva a kábelnélküli, szélessávú internetelérések terjedését. A frekvenciát kiosztó hivatal hétfőn jelentette be, hogy a 3,4 GHz-es spektrumot biztosítja majd erre a célra. A tendert egyelőre ismeretlen időpontban hirdetik meg, de az biztos, hogy a frekvencia segítségével a szolgáltatók állandó hozzáférést és nagy sebességet biztosító internetszolgáltatást nyújthatnak vidéki területeken is.

0

Hangulatjelentés a Matáv-frontról

2002. április 30. 10:21

Bár szervezkednek, szervezkednek a Matáv-díjkedvezmény megszűnése kapcsán érintettek, egyelőre azonban a hír első, legnagyobb visszhangjának tűnik mindaz, ami a közlemény óta történt.

0

...mégis rossz véget ért a Hynix-komédia: az igazgatótanács megvétózta az ügyletet

2002. április 30. 09:54

[WSJ, Dow Jones] Noha a Hynix hitelezői kis többséggel tegnap jóváhagyták a koreai gyártó memória üzletágának eladásáról szóló javaslatot, a Micron-ügylet mégsem jöhet létre, mert ma reggel az igazgatótanács váratlanul megvétózta azt. A tanács döntése gyakorlatilag semmissé tette a múlt héten a felek által elfogadott egyetértési emlékeztetőt (memorandum of understanding), melynek értelmében a Micron mintegy 108,6 millió részvényért felvásárolná a koreai Hynix Semiconductor memóriagyártó részlegét.

0

Letölthető a Macromedia Dreamweaver MX HTML-szerkesztőjének béta változata

2002. április 30. 00:37

[Clubic.com] Nemrég exkluzív képeket mutathattunk be a Macromedia két új programjáról, most pedig hivatalosan is letölthető béta verzióról számolhatok be. A Dreamweaver HTML-szerkesztő, gondolom, nem csak az én kedvencem, így most külön öröm, hogy ezt a programot lehet kipróbálni, még ha csak időkorlátos, béta verzióban is. Az új, letölthető Dreamweaver MX program korlátozások nélkül használható 60 napig.

0

nForce chipkészletes alaplapok a Leadtek kínálatában

2002. április 29. 23:00

Noha már januárban lehetett olvasni egyes számítástechnikai oldalakon, hogy az NVIDIA egyik kiemelt partnere, a hazánkban elsősorban videokártyáiról ismert tajvani Leadtek tervezi nForce chipkészletes alaplapok piacra dobását, hosszú ideig nem volt megvásárolható ilyen termék. E helyzet azonban megváltozni látszik, hiszen a távol-keleten már feltűnt a cég két nForce-os modelljének egyike.

0

Matáv unplugged: véget ért egy korszak

2002. április 29. 21:03

Megszűnik a 150 forintos éjszakai és a négyezret kóstáló havi távközlési átalány július 1-jétől. A Matáv döntése előfizetők tízezreit hozza hátrányos helyzetbe, a magyarázat esetlen és ellentmond minden korábbi nyilatkozatnak.

0

Mennyire húzható a Thoroughbred magos Athlon XP?

2002. április 29. 19:54

Az utóbbi napokban egyre gyakrabban találkozhatunk távol-keleti lapokon az AMD által még hivatalosan be nem jelentett, 0,13 mikronos csíkszélességgel készülő Thoroughbred magos Athlon XP processzorokról készült bemutatókkal. Ezek között is újdonságnak számít azonban a PioPioHW oldalain megjelent írás, mely kitér az új lapkák tuningolhatóságára is.

0

Megjelent az Intel Application Accelerator legújabb változata

2002. április 29. 10:43

Az Intel kiadta az alaplapi chipkészleteihez (i810, i815, i820, i840, i845, i850, i860) használható Application Accelerator szoftver legújabb változatát. A 2.2 verziószámú programban említésre méltó újdonságok nem találhatók, azonban az Intel szerint számos, Windows XP alatt jelentkező hibát kijavítottak.

0

A Dell a HP kárára nyert teret a szerverpiacon

2002. április 29. 08:46

[CNET] A Hewlett-Packard és a Compaq bejelentette, hogy a javasolt egyesülés mindkét cég helyzetét erősíteni fogja, de egyelőre az a helyzet, hogy az egyik kulcsfontosságú piacon teret veszítenek a Dell javára.

0

Választások az interneten -- visszatekintés és összefoglaló

2002. április 28. 14:52

A választások kapcsán néhány héten keresztül netre került az események egy része, no meg két hétvégén a választási adatokra volt kíváncsi szinte az egész ország. Noha az internetelérés ma még sokaknak csak álom, akiknek megadatott, többféleképpen hasznosíthatták a világháló kínálta lehetőségeket.

0

Frissülő GTK+/GNOME-alapú levelezőprogramok: Sylpheed 0.7.5, Balsa 2.0.0

2002. április 26. 14:41

Új verzióval jelentkeztek a GTK-alapú Sylpheed levelezőprogram fejlesztői. A folyamatosan fejlődő, ám a legtöbb igényt már most is tökéletesen kielégítő program jó úton halad a GNOME-függőségekkel rendelkező Balsa felhasználói táborának meghódítása felé. A Sylpheed nagy előnye, hogy nem szükséges a futtatásához a GTK+ könyvtáron kívül túl sok dolog, így a GNOME-ot valamilyen okból kerülni igyekvők számára ideális választás lehet. Ismeri a POP3 és az IMAP protokollokat, képes egyszerre több postaláda kezelésére, saját címjegyzékkel és levélszűrési lehetőséggel rendelkezik, a HTML formátumú leveleket is képes (egyszerű szöveggé konvertálva) megjeleníteni, ráadásul a kevés függőség miatt jól portolható -- már készül a windowsos változata. A 0.7.5-ös verziót a sylpheed.good-day.net -ről tölthetjük le forráskódban és bináris csomagokban.

0

A leggyorsabban terjedő vírusok egyike a Klez

2002. április 26. 14:18

A Symantec Security Response 4-es szintre emelte a W32.Klez vírus besorolását. A vállalat tájékoztatása szerint a W32.Klez és változatai a leggyorsabban terjedő vírusok közé tartoznak, a Symantec szakemberei napi 3000 W32.Klez-zel kapcsolatos bejelentést kapnak. Összehasonlításképp: a szintén gyorsan terjedő W32.Sircam vírus terjedése idején a vállalathoz napi átlag 1500 bejelentés érkezett.

0

Költözik az Index, távozik egy igazgatósági tag

2002. április 26. 08:38

Távozik Braun Róbert, az Index Rt. igazgatósági tagja. Partnereihez írt levelében kifejtette: az elmúlt egy évben az Index operatív vezetésében már nem vett részt, főként az Omnis Rt. ügyeinek felügyelete és a tőkepiaci tranzakció adták munkájának javarészét. A távozás okaként az Index érdekköréből kikerült Omnist és a Wallis-Vivendi hátterű Webigennel való megállapodás tető alá hozását említette Braun. Az Index volt vezérigazgató-helyettese saját kommunikációs cégét, a Braun & Partnerst igazgatja a jövőben.

0

Új Samsung notebookok ujjlenyomat-ellenőrző technológiával

2002. április 25. 22:49

[Samsung] A Samsung által ma bejelentett két új notebookmodell filmekbe illő tulajdonsággal bír, a T10 sorozatba tartozó gépek felhasználójukat ugyanis ujjlenyomatuk alapján azonosítják. Így nincs szükség nehezen megjegyezhető azonosítók, jelszavak memorizálására, elég csak a billentyűzet bizonyos pontján rátapadnunk ujjunkkal az érzékelőre.

0

Hamarosan elérhető az Endsequence című internetes kalandjáték második része

2002. április 25. 21:29

A hazai internetes világban ezidáig egyedülállónak számító kezdeményezés, a kalandjáték.hu a tavalyi év végén indította el online játékát. A hagyományos kalandjátékok sémájára épülő internetes oldal teljes egészében szabad szoftverekre épül, forráskódja letölthető a honlapjáról. A fejlesztő Komáromy Publishing Kft. nem titkolt célja a Commodore 64-es korszakban fénykorát élő, majd időközben méltatlanul mellőzött stílus felélesztése.

0

Megjelent a Winamp médialejátszó 2.80 verziója

2002. április 25. 13:53

Bár már küszöbön áll a népszerű médialejátszó, a Winamp 3.0 változatának a megjelenése, a fejlesztők most egy 2.80 verziószámú végleges változattal rukkoltak elő.

0

Frissített webböngésző a Symbian OS-t futtató mobil eszközökre: Opera 5.14

2002. április 25. 10:08

[Opera Software] Tegnap a londoni Symbian Developer Expón az Opera Software bejelentette webböngészőjének újabb Symbian OS-es kiadását. Az Opera 5.14 for Symbian OS igazi újdonságokat nem tartalmaz, csupán az előző verzió kiadása óta felbukkant hibák javításait. Az Operát egyébként az egyesült királyságbeli Symbian Ltd. referenciaterveiben 2001 májusa óta alapértelmezett böngészőként ajánlja.

0

Tízéves a UNIX-os világ meghatározó grafikus technológiája, az XFree86

2002. április 24. 16:12

[XFree86.org] Az XFree86 Project Inc. néhány napja adta hírül, hogy jubileumát ünnepli az XFree86 technológia. A tízéves grafikus alaprendszer a nyolcvanas évek közepén megalkotott X Protocol legjobb implementációja. Napjainkban a legtöbb UNIX-kompatibilis rendszer -- így az összes neves Linux-disztribúció grafikus felülete is -- az XFree86 különböző kiadásaira épül. Az XFree86 első verziói 1992 áprilisában születtek, ekkor mindössze négy fejlesztő dolgozott az X Window System 11-es verziójának ötödik kiadásán (X11R5) alapuló XFree86 rendszeren. Az XFree86 Project Inc. 1994 elején jött létre, és nem sokkal a megalakulása után csatlakozott az X11 fejlesztéséért felelős, az MIT -ről (Massachusetts Institute of Technology) 1993-ban végleg leváló X Consortiumhoz . Akkoriban az X Consortium épp a jelenlegi XFree86-kiadások alapját képező, azóta is folyamatosan fejlődő X11R6-on dolgozott. Az XFree86 Inc. által kiadott legfrissebb XFree86 az idén januárban megjelent 4.2.0-ás verzió. Az XFree86 és a népszerű linuxos munkakörnyezetek (GNOME, KDE) viszonyát A Linux és a desktop című cikkünkben tárgyaltuk.

0

Mandrake-hírek: KDE 3 csomagok Mandrake Linuxhoz, Mandrake Linux 8.2 for PPC

2002. április 24. 10:21

[MandrakeSoft] A MandrakeSoft tegnap jelentette be, hogy elkészült a Mandrake Linux 8.2 PowerPC-s változata. A G3-ra optimalizált operációs rendszer a 2.4.18-as kernelre és a glibc 2.2.4-es változatára épül, a grafikus alaprendszer az XFree86 4.2-es változata, a disztribúció a KDE 2.2.2-es kiadását és GNOME 1.4.0-át is tartalmazza. A Macintosh hívei már csaknem egy éve nem használhattak új Mandrake Linuxot, a francia cég utoljára 8.0-ás disztribúciójából készített PPC-s változatot. A CD-re írható ISO fájlok a www.linux-mandrake.com -ról kiindulva tölthetőek le.

0

Május 2-án érkezik az asztali Thoroughbred?

2002. április 22. 19:18

A Hard Tecs 4U című német lap információi szerint az AMD május 2-án jelenti be 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott Thoroughbred magos asztali Athlon XP processzorait. Az egyelőre nem világos, hogy a cég egy teljes termékcsaládot mutat-e be ezen a napon, vagy csupán néhány újabb modell elérhetőségét jelenti be. Az azonban biztosnak tűnik, hogy az új 2200+-os modell (1800 MHz) mellett alacsonyabb órajelű 0,13 mikronos változatok is megjelennek majd. A Thoroughbred magos processzorok főbb jellemzőit az alábbi táblázat foglalja össze:

0

Sat@Once -- engedjünk a nyomásnak

2002. április 22. 13:48

A műholdas internettel szemező DVB-kártyatulajdonos egyre több szolgáltató kínálatával és kiegészítő szolgáltatásaival találkozhat immár itthon is. Az Astra műholdat használó, ingyenesen igénybe vehető Sat@Once nem online bögészési lehetőséget nyújt, hanem egy kicsit más alapokra épít.

0

Drámai mértékben terjed a KLEZ vírus új változata

2002. április 19. 21:39

[ZDNet] Nagyon gyorsan terjed a Klez féreg új változata, ezt ma szinte minden e-mail postafiókkal netező megtapasztalhatta. Az új variánst csak a szerdán megjelent frissítéssel ismerik fel az ismertebb vírusirtók is, a ritkábban frissülők pedig a megváltoztatott kód miatt egyszerűen figyelmen kívül hagyják.

0

Eladták Magyarország egyetlen ingyenes internetszolgáltatóját, a Freestartot

2002. április 18. 12:19

A Napi Gazdaság értesülései szerint az Euroweb Rt. lehet a Freestart ingyenes internetszolgáltató új tulajdonosa, ugyanis a Freestart új ügyvezetője Pórffy András, aki egyben az Euroweb Rt. műszaki igazgatója is. Az érintett felek egyelőre nem erősítették meg, ám nem is cáfolták a hírt.

0

Sun ONE: egységes név alatt a Sun szoftverek

2002. április 18. 10:25

[NetAktív] A Sun Microsystems, Inc. bejelentette, hogy a jövőben egységes márkanév, a Sun ONE alatt lesznek elérhetőek a népszerű iPlanet, Forte, StarOffice és Chili!Soft termékcsaládok.

0

Szoftverek az új Sharp Zaurus kéziszámítógéphez a theKompany.com-tól

2002. április 18. 10:24

[theKompany.com] Az alig két hete piacra dobott linuxos kéziszámítógéphez, a Sharp Zaurus SL 5500-hoz a Qt-alapú alkalmazások fejlesztésével foglalkozó theKompany.com számos programot adott ki, amelyek közül különösen érdekes a tkcPlayer nevű lejátszóprogram. A tckPlayer segítségével a Sharp Zaurus lett első olyan mobil eszköz, amely képes az Ogg formátumú tömörített hanganyagok megszólaltatására, ugyanakkor a program az MP3 formátumot is támogatja.

0

Megjelent a KLEZ vírus új változata

2002. április 17. 18:31

[2F] A KLEZ nevű féregnek újabb változata ütötte fel a fejét az interneten. Az új változatot, melyet I-Worm.Klez.H (Win32/Klez.H@mm) névvel jelölnek, már számos országban és régióban észlelték, többek közt Japánban, Kínában, Ausztriában, Csehországban, valamint mi is összefutottunk vele a HWSW szerkesztőségében.

0

Hiba a Microsoft által kiadott hibaellenőrző alkalmazásban

2002. április 17. 18:15

[ExtremeTech] Amint arról egy hete beszámoltunk, a Microsoft ingyenes biztonsági ellenőrzőprogramot adott ki, amely a Windowsban, illetve az esetlegesen azon futó egyéb Microsoft-alkalmazásokban található biztonsági réseket, könnyen hozzáférhető jelszavakat vagy más sebezhető pontokat keres, és természetesen, ha ilyeneket talál, figyelmezteti a felhasználót.

0

UPC-állásfoglalás a tavaly decemberi belépési díjakkal kapcsolatban

2002. április 17. 12:46

A napokban adtunk hírt a tavaly év végén a UPC-hez került volt TVNET-es ügyfelek belépési díjával, illetve egyéves hűségszerződésével kapcsolatos előfizetői sikerekről. A tavaly átvett volt TVNET-es ügyfelek közül néhányan nem írták alá az egyéves hűségszerződést, így hónapokon keresztül tartozásként szerepelt számlájukon a húszezer forintos belépési díj. Végül több ügyfélnek is sikerült elérnie a tartozás törlését, melyről márciusi számlájukból értesülhettek.

0

Akiket behálóz a világháló

2002. április 17. 10:38

[BBC] Az internet rossz hatással van az emberi párkapcsolatokra, és az addikt internethasználat gyakran vezet a kapcsolatok felbomlásához -- erről a valójában nem meglepő tényről számolt be a Relate elnevezésű népszerű nagy-britanniai házassági tanácsadó cég. A tanácsért folyamodó ügyfelek közül minden tizedik a világhálót tette felelőssé megromlott kapcsolatáért.

0

Egy értelmes rendszer: UHU-Linux

2002. április 17. 09:18

Olvasóink közül sokan hallhattak már egy magyar fejlesztésű Linuxról, az UHU-ról. A rendszer első nyilvános bétájának megjelenése apropóján lapunk a UHU-Linux fejlesztőivel készített interjút, amelyből szinte minden kiderül a legújabb magyar Linuxról.

0

Hol a LindowsOS forráskódja?

2002. április 16. 22:56

[NewsForge] A Microsoft által támadott LindowsOS nem arat osztatlan sikert a szabad szoftverek híveinek körében sem. Bradley Kuhn, a Szabad Szoftver Alapítvány (FSF) alelnöke a NewsForge beszámolója szerint néhány napja levélben fordult a Lindows.com Inc-hez, amelyben felhívta az alternatív operációs rendszert összeállító cég figyelmét arra, hogy nem mellékelték a múlt héten kiadott második előzetes kiadásukhoz sem a forráskódot.

0

Megszűnik a UPC?

2002. április 16. 08:27

A UPC holland központját a megszűnés veszélye fenyegeti -- adta hírül az [origo] Üzleti Negyed . A lap más forrásokra hivatkozva számolt be arról, hogy a UPC könyvvizsgálója, az Arthur Andersen szerint kétséges, hogy teljesíteni tudja fizetési kötelezettségeit az európai kábelszolgáltató, s ha ez a félelem beigazolódik, akkor idén júniusban akár felszámolást is kezdeményezhetnek a United Pan-Europe Communications N.V. ellen.

0

Elérhető a LindowsOS második előzetese

2002. április 15. 22:43

[Lindows.com] Az elmúlt héten megjelent a LindowsOS SP2. A Linuxra épülő operációs rendszer könnyen használható felületen egyesíti a Windows és a Linux előnyeit, képes mind linuxos, mind windowsos programok végrehajtására.

0

Matáv - eTel: kötelező szerződést kötni

2002. április 11. 12:49

Határozatban kötelezte a Hírközlési Döntőbizottság (HDB) a Matávot , hogy megkösse az összekapcsolási szerződést az eTel távközlési szolgáltatóval.

0

Mobil Pentium 4 processzorra épülő noteszgép a Portocom kínálatában

2002. április 10. 19:44

A Portocom Rt. április 9-én tesztelte laborjában az első Mobile Intel Pentium 4 processzorral felszerelt notebookot. Az első tesztek alapján a cég azon a véleményen van, hogy a jelenlegi technika csúcsát jelentő processzorok kiváló teljesítményt nyújtottak a megmérettetésben.

0

Az AC Milan előrejelző elemzést alkalmaz a játékosok pályafutásának gondozásához

2002. április 10. 17:53

[Herlad] Olaszország legendás labdarúgóklubja, az AC Milan és a Computer Associates sikeresen kidolgozták azt a kísérleti projektet, amely előrejelző elemzést alkalmaz a sportolók fizikai kondíciójának javításához és biztosítja a sérülések kockázatának csökkentését. Az edzés új szemléletének alkalmazásától az AC Milan azt várja, hogy hosszú távon javulni fog mind a csapat pályán mutatott teljesítménye, mind a labdarúgó játékosok egészségi állapota.

0

Az első kép a Palm OS 5-ből

2002. április 10. 16:06

A PDAFrance közzétett egy screenshotot, amelyek állításuk szerint a Palm OS 5-ös verziójából származnak. A szoftver fejlesztői tesztváltozata február elején jelent meg.

0

Magyar nyelvi fájl a windowsos Opera 6.01-hez

2002. április 9. 13:09

Megjelent a kiegészítő magyar nyelvi fájl az Opera 6.01-es böngésző windowsos verziójához. Mától aki a hivatalos Opera oldalról tölti le a böngészőt, már a magyar változatot telepítheti gépére, aki pedig már használja a 6.01-es böngészőt, egy kiegészítő fájlt kell letöltenie és átválthat magyar nyelvre. A fordítást Karacs László készítette az angol eredeti alapján.

0

Ingyenes biztonsági ellenőrzőprogramot adott ki a Microsoft

2002. április 9. 12:00

Ingyenes biztonsági ellenőrőzprogramot adott ki a Microsoft. A Microsoft Baseline Security Analyzer (MBSA) névre keresztelt szoftver a Windows, illetve az esetlegesen rajta futó egyéb Microsoft alkalmazások biztonsági réseit, könnyen hozzáférhető jelszavakat és más sebezhető pontokat keres a számítógépeken és természetesen javítási tanácsokkal is szolgál.

0

UNIX-os szoftver a digitális fényképezés híveinek: stabil Gphoto2

2002. április 9. 08:09

[LinuxToday, Gphoto.org] Megjelent a stabil Gphoto 2.0. A UNIX-kompatibilis rendszereken működő szoftver az előző verzió csaknem teljes átírásával született meg. A digitális fényképezőgépekkel kommunikáló kód egy önálló libbe került, amelyhez különféle frontendekkel lehet kapcsolódni (gtkam, GnoCam, kamera).

0

Elemzők aggódnak az Ericssonért

2002. április 8. 14:19

A vezeték nélküli telekommunikációs berendezések legnagyobb gyártója, a svéd Ericsson nem fogja elérni az idei évre szóló pénzügyi célkitűzéseit, amennyben nem adja el egyes részlegeit és nem csökkenti alkalmazottainak számát legalább 10 ezer fővel -- vélik az elemzők.

0

Internetes hírszolgáltatók -- 2002. március

2002. április 8. 07:54

A Hírkereső több mint 50 hazai portáloldal számtalan rovatának híreit kíséri figyelemmel 2000 szeptembere óta. A tartalomszolgáltatók híreiből havi statisztika készül, melyből hónapról hónapra nyomon követhető az interneten megjelenő hírek számának alakulása, az online média termékenysége.

0

Haladó linuxos humor: Skipjack történetének újabb epizódja a Red Hat rendezésében

2002. április 6. 23:27

[LinuxToday] A Red Hat Linux fejlesztői levelezőlistáján tegnap bejelentették a rendszer következő, Skipjack kódnevű kiadásának második publikus bétáját: Elérkezett Csomagköpülés sorozatunk folytatásának ideje. A mai epizódban Cups McDriver kisasszony tovább keresi a hatalmas L.P.R. által irányított Printers Ltd. átvételének módját. Időközben egy Skipjackbe érkező látogató -- Alternatives de Debian -- Hendrik Postfix és Pixie Sendmail választási ügyeibe keveredik bele. Az újrafordításból még csak lábadozó Kernel polgármester úr a Desktop bűnszövetkezet belső békéjét igyekszik fenntartani, ugyanis a vezetésért vívott harc K eyser D enis E dwards és Gnome Widget között egyre nagyobb méreteket ölt. Vajon mi lesz Skipjack városával, ha Keyser Denis a sárkányhoz fordul? Miféle pusztítással járhat az, ha Gnome a sarkára áll? És mi történik, ha a megnyerő modorú Alternatives erőfeszítései ellenére Hendrik és Pixie szimbolikus kötései megsérülnek? A válaszokat megtalálják a SKIPJACK második bétájában. (Az eredeti angol nyelvű szöveg a LinuxToday -en olvasható.)

0

Az ADS új hordozható meghajtója MiniDV kamerából rögtön merevlemezre másolja a rögzített videoállományt

2002. április 6. 01:40

[Yahoo] Az ADS Technologies legújabb kiegészítője a digitális videózáshoz nyújt segítséget: a PYRO DV DRIVE számítógép igénybevétele nélkül teszi lehetővé, hogy merevlemezre mentsük miniDV digitális kameránkkal rögzített videóinkat. A másoláshoz csupán egyetlen gombnyomásra van szükség egy IEEE-1394/FireWire csatlakozó mellett. A PYRO DV DRIVE 20 GB-os merevlemezt tartalmaz és alig nagyobb egy PDA-nál.

0

Összefogtak az internetszolgáltatók

2002. április 5. 17:53

Nem tudjuk csökkenteni az előfizetési díjakat, és nem tudunk új, tartalmasabb csomagokat kínálni az internetezőknek, mert a telefonszolgáltatók nem adják át a törvény szerint minket már januártól megillető díjhányadot -- jelentette ki 19 internetszolgáltató tegnapi megbeszélésén. A telefonosok (Matáv, Vivendi, Hungarotel, Monortel) arra hivatkoznak, hogy az internetszolgáltatóknak kellene a telefondíjakat is kiszámlázni, holott ezeket a díjakat ők már nemhogy kiszámlázták, de be is szedték az előfizetőktől -- mondták a telefonosok leányvállalatain kívüli piac több mint 90%-át lefedő internetszolgáltatók képviselői.

0

A másolásvédett Celine Dion album tönkreteheti a Mac számítógépek CD-meghajtóját?

2002. április 4. 21:18

[CDR-Info] Az Epic/Sony kiadásában megjelent legújabb Celine Dion album igen vegyes fogadtatásra lelt a zeneszerető közönség soraiban. A CD ezúttal nem azért került a támadások kereszttüzébe, mert a kiadó nem tüntette fel jól láthatóan a másolásvédelem tényét a CD-borítón és a lemezen, ennél sokkal keményebb problémákról szólnak az internetes fórumokban megjelent visszajelzések.

0

Rangos szakmai díjat nyert a Norton AntiVirus Corporate Edition

2002. április 4. 19:29

A Symantec Corp. ma bejelentette, hogy a Norton AntiVirus Corporate Editiont választották a 2002. év Information Security Excellence Award győztesének az Antivirus/Mobile Code Tools kategóriában. A győzteseket március 18-án az MIS Training Institute a floridai Orlandóban tartott InfoSec World Conference & Expo 2002 rendezvény díjátadó ünnepségén hirdették ki.

0

Böngészővel, 3 CCD szenzorral felszerelt professzionális mini DV kamera a Sonytól

2002. április 4. 19:13

A Sony ma újabb professzionális kamkordert jelentett be: a cég történetének első, 3 CCD-vel -- érzékelőnként 1 megapixel feletti felbontással -- felszerelt modelljét, a DCR-TRV950 Mini DV Handycam kamkordert. A kamkorder ezekkel a CCD-kkel jobb képminőséget nyújthat, a színek teltebbek, a kontúrok élesebbek lehetnek.

0

Új Acorp alaplapok még be sem jelentett Intel chipkészletekkel

2002. április 4. 13:15

Bár az Intel hivatalosan még nem jelentette be az 533 MHz-es front side busszal működő Pentium 4 processzorokat támogató chipkészleteit, a tajvani Acorp weboldalán már megtalálhatók a rájuk épülő alaplapok képei és specifikációi.

0

Elkészült a KDE grafikus környezet harmadik generációjának első darabja

2002. április 4. 09:10

[KDE News] A KDE Projekt tegnap jelentette be, hogy nyilvánosan is elérhető a UNIX rendszerekhez készült népszerű grafikus környezet, a KDE hármas verziója. A sajtóközlemény szerint különösen sokat fejlődött a desktop webböngészőjének, a Konquerornak a JavaScript- és DHTML-kezelése, finomítottak a böngésző DOM-implementációján, és összességében gyorsabb és még stabilabb lett program. Az újdonságok hosszú listájából érdemes kiemelni a KDE Edutainment Projekt oktató- és oktatást segítő munkáit (KEduca, KGeo, KLettres, KStars, KTouch, kvoctrain), ezek a jövőben a KDE-terjesztések részei lesznek.

0

Miért is jobb a Pentium 4 az Athlon XP-nél?

2002. április 3. 23:18

[ZDNet] Az Intel két héten át nyújt online továbbképzést viszonteladói partnerei számára azzal kapcsolatban, hogy a cég szerint miért tekinthető elhibázottnak és félrevezetőnek a rivális AMD által a processzorok teljesítményének jelölésére bevezetett modellszámozási rendszer. Az anyagban az Intel nem csupán a modellszámozási rendszer logikai buktatóit emeli ki, hanem egyben felhívja a figyelmet a konkurens kínálatának gyenge pontjaira is.

0

Letölthető az Intel Application Accelerator legújabb változata

2002. április 3. 21:14

Noha az Intel honlapján még csupán egy béta verzió (ver. 21.06) érhető el, az interneten már hozzáférhetővé vált az Intel Application Accelerator 2.1 végleges változata is. Amint az ismert, e csomag telepítése révén néhány olyan extra szolgáltatással ruházhatjuk fel Intel chipkészletre épülő és természetesen Microsoft Windows operációs rendszert futtató számítógépünket, mellyel javíthatunk rendszerünk összteljesítményén.

0

A HP bemutatta Photosmart 812 digitális fényképezőgépét

2002. április 3. 14:52

A Hewlett-Packard Company bemutatta Photosmart 812 digitális fényképezőgépet. A kompakt és dekoratív megjelenésű eszköz a HP Instant Share technológiájával, négy megapixeles összfelbontással, video- és audio-rögzítési képességekkel, valamint az opcionális HP Photosmart 8881 dokkolóállomással gondoskodik a maximális rugalmasságról és az egyszerű használatról.