Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 26. 13:08

Vezeték nélküli internet Nógrád- és Hajdú-Bihar megyékben is

Az augusztus közepéig tartó előkészületeket és teszteléseket követően a WebBiz Számítástechnikai Bt. elindította Hajdú-Bihar és Nógrád megye több településén is WNet Internet szolgáltatását, amely vezeték nélküli, nagy sávszélességű, állandó internet-hozzáférést biztosít mikrohullámú összeköttetésen keresztül.

HIRDETÉS

[HWSW] Az augusztus közepéig tartó előkészületeket és teszteléseket követően a WebBiz Számítástechnikai Bt. elindította Hajdú-Bihar és Nógrád megye több településén is WNet Internet szolgáltatását, amely vezeték nélküli, nagy sávszélességű, állandó internet-hozzáférést biztosít mikrohullámú összeköttetésen keresztül.

A WebBiz Bt. az év elején a Solectek Corporationnel kötött megállapodásának köszönhetően a telefonos előfizetői csomagokkal is versenyképes 24 órás online előfizetéseket kínál. A Solectek vezeték nélküli termékei lehetőséget biztosítanak akár 50 km-es távolságok lefedésére is. A technológiának köszönhetően elegendő a megyékben egy nagysebességű bérelt vonali kapcsolat kialakítása, ezzel is csökkentve cég kiadásait valamint az előfizetői díjak mértékét.

A szolgáltatás a két megyében eltérő áron, ám többféle konstrukcióban vehető igénybe. Belépési díj 20 000 forint, ha a kommunikációs eszközöket (hálózati kártya és antenna) bérli az előfizető, az havi 3 000 forintos kiadás (két éves szerződés esetén nem kell érte fizetni), ha megvásárolja, akkor 69 900 forintot (+ áfát) kóstálnak az eszközök és az installáció (ám ekkor a húszezres belépési díjat elengedik).

Akárcsak az ADSL díjcsomagoknál, itt is karcsúsítja a költségeket a többéves hűségszerződés, ám vannak csomagok, ahol a belépési díj magasabb, a havidíj alacsonyabb. A kábeltévés és ADSL kapcsolatok tízezer forintra belőtt díjcsomagjaira leginkább a Wnet Privat Home emlékeztet, mely 64 kbps sebességet és korlátlan adatforgalmat ígér áfával együtt Nógrádban 9500, Hajdú-Biharban 7500 forintért.

A részletes árjegyzék hajdú-bihariaknak ezen az oldalon, nógrádiaknak pedig itt található.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 01:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.