Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 19. 17:56

Búcsúpillantás: Netscape Communicator 4.8

Régi ismerőssel futhatnak össze újra a rutinos

NetscapeRégi ismerőssel futhatnak össze újra a rutinos internetezők: visszatért a Netscape Communicator (a hatos és hetes széria már csak Netscape néven fut).

Hivatalos bejelentés még ugyan nincs, de a MozillaNews magazin ma egy rövid hírében utalt arra, hogy a Netscape FTP-szerverein felbukkant egy 4.8-as verziószámot viselő könyvtár, sőt van is benne valami (Windowsra és Linuxra és MacOS-re).

Utoljára tavaly novemberben, a 4.79-es verzió megjelenésekor sirattuk el itt a HWSW hasábjain a Netscape 4-es szériáját, ám a jelek szerint ez a böngésző legyűrhetetlen -- ugyanakkor az internetezők nagyobb része valószínűleg már nem is ismeri Netscape nevet. Nos, a régi-új Netscape nem sokban különbözik elődeitől: 1.1.5-ös Java környezettel és Flash 4 pluginnel jelent meg. Ez a felállás persze rengeteg dologhoz elég, de hiába is szépítenénk: kissé már divatjamúlt.

A Netscape 4 széria indulásakor, valamikor 1997-ben még egészen mások voltak az internetezési szokások, ám a következő években a trend az Internet Explorer négyes, ötös, míg az idén már a hatos verziójának kedvezett, a Microsoft operációs rendszerekbe gyömöszölt webböngészője kényelmes választás volt a legtöbb felhasználónak és webmesternek. Az Internet Explorertől a 4.8-as Netscape Communicator már aligha hódít el felhasználókat -- ezt a feladatot az Opera, a Mozilla, a Netscape 7 és a Konqueror majd elvégzi -– , mégis: aki eddig nem próbálta, talán vethet még rá egy búcsúpillantást.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 09:02

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.