Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 9. 12:19

Túlmelegedő notebookjai miatt perelik a Toshibát

[CNET] Túlmelegedő notebookjai miatt pereli a Toshibát két amerikai vásárló, akiket a Kiesel, Boucher & Larson nevű kaliforniai ügyvédi iroda képvisel.

[CNET] Túlmelegedő notebookjai miatt pereli a Toshibát két amerikai vásárló, akiket a Kiesel, Boucher & Larson nevű kaliforniai ügyvédi iroda képvisel.


Toshiba Satellite 5005

A felperesek azt állítják, hogy a Toshiba Pentium III processzros Satellite 5005-S504 és Satellite 5005-S507 notebookmodelljei hibásak, mert túlmelegszenek. A vállalat nemrégiben kiadott egy BIOS-frissítést, amely megszüntette a melegedési problémát, azonban a gépek teljesítménye csökkent. A csalódott vásárlók szerint ez a javítás nem elfogadható, hiszen a Toshiba úgy hirdeti e modelljeit, mint "multimédiás notebookok, amelyek sosem látott grafikus teljesítményre képesek".

A felperesek szerint a Toshibához "több száz felhasználói panasz" érkezett, azonban a gyártó nem tudta megoldani a problémákat. A Toshiba egyelőre nem kommentálta a beadványt, amelyet július végén nyújtottak be.

A Toshiba Satellite 5005-S504 és 5005-S507 notebookok egyaránt 1,1 GHz-es Intel Pentium III processzorra épülnek, azonban az előbbiben asztali, az utóbbiban pedig mobil változat működik. A számítógépekben 512 Mbyte memória, 30 vagy 40 Gbyte-os merevlemez, 15" TFT-LCD kijelző, CD-RW/DVD kombó meghajtó és GeForce2 Go, illetve GeForce4 Go grafikus vezérlő található.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról