Szerző: Ady Krisztián

2002. augusztus 9. 11:10

Augusztus 28-án jelenik meg a Windows XP Service Pack 1

A Microsoft alelnöke, Brad Smith tegnap jelentette be, hogy a Windows XP első szervízcsomagja -- megfelelően az eddigi terveknek -- augusztus végén, pontosabban augusztus 28-án jelenik meg. A megjelenési időpont legfeljebb pár napot csúszhat ehhez az időponthoz képest.

HIRDETÉS

A Microsoft alelnöke, Brad Smith tegnap jelentette be, hogy a Windows XP első szervízcsomagja -- megfelelően az eddigi terveknek -- augusztus végén, pontosabban augusztus 28-án jelenik meg. A megjelenési időpont legfeljebb pár napot csúszhat ehhez az időponthoz képest.

A Windows XP Service Pack 1 telepítése után a felhasználók eltávolíthatják a rendszerből az Internet Explorer, a Windows Media Player, az Outlook Express a Windows Messenger és a Java Virtual Machine programokat, és a Microsoft szoftverek helyett tetszőleges más alkalmazásokat futtathatnak.

Jim Cullinan, a Windows termékmenedzsere elmondta, hogy a változtatásokra az igazságügyi minisztérium és a Microsoft között novemberben létrejött megállapodás miatt van szükség. Az egyezség szerint a Microsoftnak lehetővé kell tennie a felhasználók és a számítógépgyártók számára, hogy az alapértelmezettként feltelepített Microsoft "middleware" szoftverek helyett tetszőleges más gyártó megoldását -- például Netscape böngészőt, AOL Instant Messenger üzenőprogramot vagy RealPlayer médialejátszót -- használjanak.

A Service Pack 1 számos biztonsági javítást tartalmaz. A réseket a Microsoft szakemberei fedezték fel abban a 10 hetes időszakban, amikor a téli "nagytakarítás" volt a cégnél és a programozók idejüket csak hibakereséssel töltötték. A Service Pack 1-ben végre orvolsolnak egy bosszantó apróságot, az operációs rendszer ezentúl nem ajánlgatja majd állandóan a Microsoft Passport szolgáltatást.

A hibák, biztonsági rések befoltozása mellett a Service Pack 1 új technológiák támogatását is biztosítja:

  • USB 2.0 natív támogatás
  • távoli menedzsment bővítése, távoli perifériák használatának továbbfejlesztése
  • IPv6 támogatás
  • FreeStyle technológia támogatása, valódi multimédás állomás varázsolható a PC-ből egy távirányító segítségével

A Windows XP első frissítőcsomagja jelentősen később érkezik, mint az előző Windows-változatokhoz kiadott anyagok. A 2000 februárjában megjelent Windows 2000-hez például már júliusban megjelent az első frissítés. Mint az ismeretes, a Windows XP tavaly októberben jelent meg, azaz az első frissítőcsomag a kereskedelmi premier után majd' egy évvel várható.

A Windows XP SP1 az új PC-ken kívül természetesen a Windows XP bolti változatába is bekerül, de az internetről is letölthető lesz, mégpedig ingyen.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 14:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.