:

Szerző: Barna József

2002. augusztus 29. 16:32

A legújabb METAspectrum-jelentés szerint is az Oracle vezeti az adatbázis-kezelők piacát

Az Oracle bejelentette, hogy a META Group piacelemző cég legújabb METAspectrum jelentésének rangsorolása szerint az Oracle nyerte el az első helyet a relációs adatbázisszoftverek 13 milliárd dolláros piacán. A META Group 2002 júliusában közzétett felmérése szerint az Oracle9i adatbázis-kezelő vezeti a relációs adatbázis-kezelők kategóriáját.

[HWSW] Az Oracle bejelentette, hogy a META Group piacelemző cég legújabb METAspectrum jelentésének rangsorolása szerint az Oracle nyerte el az első helyet a relációs adatbázisszoftverek 13 milliárd dolláros piacán. A META Group 2002 júliusában közzétett felmérése szerint az Oracle9i adatbázis-kezelő vezeti a relációs adatbázis-kezelők kategóriáját.

A METAspectrum piacfelmérési módszertana segíti az informatikai vezetőket az informatikai szállítók folyton változó körében való tájékozódásban. A felhasználók értékelése szerint ez a felmérés támasztja a legszigorúbb szakmai követelményeket a szoftverek, hardverek és informatikai szolgáltatások szállítóinak értékeléséhez.

A jelentés szerint ahhoz, hogy egy szállítót piacvezetőnek minősítsenek, a szállítónak "egyedi és értékes funkciókat kell nyújtania, különösen a felügyelhetőség és rendelkezésre állás terén". Emellett "értékben folyamatosan ugyanazt vagy még többet kell biztosítania, mint amit a piac szemében a versenytársak megoldása képvisel". A METAspectrum jelentés folytatja az Oracle9i adatbázis-kezelő által elnyert díjak sorát, amelyeket olyan neves szakmai publikációk ítéltek oda, mint a CRN, az InfoWorld, az Intelligent Enterprise, a Java Developer's Journal, a Linux Journal és PC Magazine.

A METAspectrum jelentésének eredményei a legfontosabb piaci jelenléti és teljesítménymutató-kritériumokon alapulnak. A hat fő kategóriában az Oracle9i adatbáziskezelő a jövőkép és stratégia, az értékesítési csatornák és partnerek, az üzleti hajtóerők, a piaci részesedés, a technológia, a szolgáltatások, a kivitelezés és az agilitás területén kapott kiemelkedően magas pontszámot.

"Míg véleményünk szerint az informatikai piac továbbra is lassú növekedést fog felmutatni, a szervezetek folytatni fogják beruházásaikat az informatikai infrastruktúra alaptechnológiáiba, köztük az adatbázis-kezelőkbe" -- mutatott rá Charlie Garry, a META Group programigazgatója.

"Eddig több mint 750 ügyfelünk vette meg az Oracle9i Real Application Clusters megoldást, és ezzel bármely más számítástechnikai modellhez képest olcsóbban tudták kialakítani a kívánt rendszereket" -- mondta Chuck Rozwat, az Oracle kiszolgáló-technológiákért felelős vezérigazgató-helyettese és alelnöke.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 19:09

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.