:

Szerző: castor

2002. augusztus 21. 14:41

Szeptembertől vezeték nélküli internet a Tiszanettől Csongrád megyében

Szeptember 1-től Csongrád megye több településén is bevezeti vezeték nélküli internetszolgáltatását az Axelero-Tiszanet . A -- főként kábeltévés internetszolgáltatásáról ismert -- szolgáltató elsősorban azokon a területeken kívánja nyújtani a vezeték nélküli hozzáférés-szolgáltatást, ahol a kábeles internet bevezetésére nincs lehetőség.

[HWSW] Szeptember 1-től Csongrád megye több településén is bevezeti vezeték nélküli internetszolgáltatását az Axelero-Tiszanet. A -- főként kábeltévés internetszolgáltatásáról ismert -- szolgáltató elsősorban azokon a területeken kívánja nyújtani a vezeték nélküli hozzáférés-szolgáltatást, ahol a kábeles internet bevezetésére nincs lehetőség.

Bár az Axelero-Tiszanet honlapján egyelőre nincs érdemi információ a szolgáltatásról, egy szentesi viszonteladójuk, a TaneT Kft. már nyilvánosságra hozta a szolgáltatás részleteit. A TaneT ügyvezetője a HWSW kérdésére elmondta, hogy egy viszontszolgáltatási rendszerben kínálják a mikrohullámú internet-hozzáférést egyelőre Szentes központjában és a kertvárosban. A szolgáltatás ára az ADSL-hez hasonlóan belépési díjból és a hűségszerződés időtartamától függő havi díjból tevődik össze. Van adatforgalmi korlátot tartalmazó és korlátlan adatmennyiségre vonatkozó ajánlat is. A legdrágább (hűségszerződés nélkül igénybevehető korlátlan) csomag 10 900 forint, a legolcsóbb (kétéves hűségszerződéssel és 500 Megabyte letöltési korláttal) 4500 forint -- áfa nélkül.

A szolgáltatáshoz szükséges eszközök, mint a modem vagy az antenna, megvsárolhatók vagy bérelhetők: vásárlás esetén 17 500 forint a modem, 9800 forint az antenna, a havi bérleti díj kedvezőbb: 1000, illetve 600 forint (mindezekhez az áfa még hozzáadódik).

Szemők Árpád a Tiszanet marketingigazgatója a HWSW kérdésére elmondta, hogy a szolgáltatást teljes körűen csak szeptemberben kívánják meghirdetni. Elsősorban azokra a területekre koncentrálnak a mikrohullámú internettel, melyek az Axelero-Tiszanet fő profiljának számító kábelnettel nem fedhetők le. Ezek Szentes, Csongrád, Orosháza és Gyula, ám Szegednek is mintegy 10 százaléka ideértendő.

Szemők szerint a szolgáltatás egyik érdekessége, hogy míg korábban az Axelero-Tiszanet partnerei és viszonteladói maguk gondoskodtak a merketingről, s az árakat tekintve is szabad kezet kaptak, most egy egységesebb viszontszolgáltatási rendszert dolgoztak ki, így például az árak is azonosak lesznek valamennyi területen, függetlenül attól, hogy az Axelero-Tiszanet, vagy valamelyik partnere értékesíti-e a mikrohullámú internet-hozzáférés csomagokat.

Korábban a HWSW már hírt adott a Matáv internetes ügyfélszolgálati oldalán felbukkant vezeték nélküli internetszolgáltatási kérdőívről, ám akkor az Axelero sajtófőnöke cáfolta a technológia közeljövőben tervezett bevezetését, ám a szegedi leányvállalat -- saját területén -- szeptembertől mégis elindítja a mikrohullámú szolgáltatást.

A szolgáltatás részletesebb ismertetője a TaneT weboldalán olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 23:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.