Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 9. 11:57

A várakozásokat jelentősen meghaladó negyedéves eredményekről számolt be a Pixar Animation Studios

A Pixar Animation Studios csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat messze túlteljesítette az elemzők várakozásait.

A Pixar Animation Studios csütörtökön tette közzé negyedéves eredményeit. A vállalat messze túlteljesítette az elemzők várakozásait.

A kaliforniai vállalat második negyedévében 10,4 millió dolláros, azaz részvényenként 20 centes profitot ért el, szemben a tavalyi második negyedéves 8,8 millió dollárral, azaz részvényenkénti 17 centtel. A cég forgalma 22,8 millió dollár volt, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 16,7 millió dollárral.

Mind a forgalom, mind pedig a nyereség jelentősen felülmúlta az elemzők várakozásait. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett szakértők átlagosan 11 centes részvényenkénti profitra és 19,5 millió dolláros bevételre számítottak.

A vállalat a második negyedévre 6-8 centes részvényenkénti profitot jelzett előre. A cég képviselőinek bejelentése szerint az eredmények azért múlták felül a várakozásokat, mert az előrejelzések túlzottan is konzervatívak voltak, ezen felül a licencekből és merchandising-ból származó bevételek messze meghaladták az előrejelzéseket.

A vállalat ennek nyomán jelentősen megemelte egész évre vonatkozó előrejelzéseit. A Pixar immár 1,25-1,35 dolláros részvényenkénti profitra számít, a harmadik negyedévben pedig részvényenkénti 68-72 centes nyereséget prognosztizál. A First Call által megkérdezett elemzők a jelenleg is tartó harmadik negyedévre átlagosan 47 centes részvényenkénti profitot jeleznek előre, az egész évre pedig 1,28 dollárt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról