Szerző: Vörös Péter

2002. augusztus 29. 02:03

A Sony két új Vaio notebookját látná szívesen a diákok hóna alatt

[ZDNet] A tegnapi napon, szerdán bejelentett noteszgépeit a Sony kifejezetten diákoknak, iskolákba, kollégiumokba visszatérő tanulóknak szánja. Az NPDTechworld elemzője, Stephen Baker szerint azonban a Vaio PCG-NVR23 és PCG-FXA63 notebookok talán egy kicsit későn jelennek meg a piacon, sajnos lekéstek a szezonról.

HIRDETÉS

[ZDNet] A tegnapi napon, szerdán bejelentett noteszgépeit a Sony kifejezetten diákoknak, iskolákba, kollégiumokba visszatérő tanulóknak szánja. Az NPDTechworld elemzője, Stephen Baker szerint azonban a Vaio PCG-NVR23 és PCG-FXA63 notebookok talán egy kicsit későn jelennek meg a piacon, sajnos lekéstek a "szezonról".

A Sony szerint ugyanis a gépek csak a hónap elején, a jövő hét első napjaiban kerülnek a boltok polcaira, ekkora pedig a legtöbben már megvásárolták számítógépüket. Természetesen egy bizonyos kereslet ekkor is mutatkozik, de lényegesen alacsonyabb, mint az elmúlt hónapban.


Sony Vaio PCG-NV170

Az új Vaio notebookok pedig kifejezetten a fiataloknak szánt egyedi képességekkel is rendelkeznek. A PCG-NVR23 modellt a Sony által májusban bemutatott "subwooferrel" is felszerelték, ezt a mélysugárzót a Vaio PCG-NV170 noteszgépen pillanthattuk meg elsőként.

A PCG-NVR23 noteszgép 1,67 GHz-es Athlon XP processzorral, 15"-os kijelzővel, 256 MB memóriával, 32 MB-os ATI Radeon 7500 grafikus gyorsítóval rendelkezik, továbbá 30 GB-os merevlemez és CD-RW/DVD kombó meghajtó teszi különlegessé. A Sony ezért a konfigurációért 1500 dollár körüli összeget tart elfogadhatónak.

A Vaio PCG-FXA63 noteszgép körülbelül 100 dollárral olcsóbban 1,4 GHz-es Athlon XP processzort, 14"-os kijelzőt, 256 MB memóriát és 20 GB-os merevlemezt tartalmaz, 8 MB-os ATI Rage Radeon grafikus gyorsító mellett. Ez a gép is fel van szerelve CD-RW/DVD meghajtóval.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 20:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.