Szerző: Barna József

2002. augusztus 20. 17:23

A DFI szállítja KT400 chipkészletes alaplapjait

A hazánkban kevéssé ismert tajvani DFI az elsők között jelentette be július végén VIA KT400 chipkészletre épülő alaplapjait, az AD77 Infinityt és az AD77 Prót. A két termék immár megvásárolható.

[HWSW] A hazánkban kevéssé ismert tajvani DFI az elsők között jelentette be július végén VIA KT400 chipkészletre épülő alaplapjait, az AD77 Infinityt és az AD77 Prót. A két termék immár megvásárolható.

Mindkét lapon 1 8x AGP és 5 PCI bővítőhely található 4 DIMM-foglalat társaságában. Ez utóbbiakba maximálisan 4 Gbyte DDR333 szabványnak megfelelő memóriamodul helyezhető. Az Infinity sajátossága, hogy Serial ATA-vezérlővel is rendelkezik, míg a Pro változaton IDE RAID-vezérlő kapott helyet. Emellett mindkét lapon található USB 2.0- és FireWire-vezérlő, valamint egy hatcsatornás audichip is.

A DFI-lapokon a processzor túlmelegedését a BitGuard technológia hivatott megakadályozni. Az AD77 sorozat tagjai egyben támogatják a túlhajtást is: BIOS-ból állítható rendszerbusz órajele, a magfeszültség és a memória tápfeszültsége is.

a címlapról