Szerzők: Vörös Péter, Vörös Péter

2002. augusztus 30. 15:30

A Deutsche Bank azt javasolta, hogy a Hynix hitelezői engedjenek el 2,5 milliárd dollárnyi adósságot

[EBN] A dél-koreai Hynix Semiconductor pénzügyi tanácsadója, a Deutsche Bank azt javasolta, hogy a hitelezők engedjék el a világ harmadik legnagyobb memóriagyártójának mintegy 2,5 milliárd dollárnyi adósságát, közölte a cég egyik vezetője az EBN-nel.

[EBN] A dél-koreai Hynix Semiconductor pénzügyi tanácsadója, a Deutsche Bank azt javasolta, hogy a hitelezők engedjék el a világ harmadik legnagyobb memóriagyártójának mintegy 2,5 milliárd dollárnyi adósságát, közölte a cég egyik vezetője az EBN-nel.

Farhad Tabrizi, a Hynix globális marketing alelnöke elmondta, hogy a Deutsche Bank bemutatta régóta várt pénzügyi elemzését és javaslatait a cég átszervezését illetően. A jelentés arra kéri a hitelezőket, hogy engedjék el a cég jelenlegi 5,1 milliárd dolláros adósságának mintegy felét annak érdekében, hogy olyan pénzügyi helyzetbe hozzák a Hynixet, hogy folytathassa az önálló működést, mondta Tabrizi.

Tabrizi közölte, hogy a hitelezők "most elemzik a Deutsche Bank jelentését, és szeptemberben fognak találkozni, hogy megbeszéljék, milyen lépéseket kell tenniük."

Az egyelőre nem világos, hogy milyen külföldi reakcióra lehet számítani, ha a Hynix hitelezői (többnyire állami tulajdonú vagy irányítású bankok) elengedik a 2,5 milliárd dollárnyi adósságot. A német Infineon Technologies már tiltakozott az Európai Bizottságnál azzal kapcsolatban, hogy a dél-koreai kormányzat támogatta a Hynixet a korábbi tőkeinjekcióknál -- akkor is az állam által irányított bankokon keresztül jutott pénzhez a cég. Az amerikai Micron Technology először szintén panaszkodott az eljárással kapcsolatban, de tavaly visszakozott, amikor elkezdte a tárgyalásokat a Hynix hat memóriagyárának megvásárlásával kapcsolatban.

Tabrizi azt is elmondta, hogy a Deutsche Bank-jelentés a várakozásoknak megfelelően sürgeti a nem-memória jellegű üzletágak eladását. Tabrizi kijelentette, hogy a cég folytatja a vevő keresését a szerződéses félvezetőgyártó, a logikai IC és az LCD panel üzletágakra és több ingatlanra.

Tabrizi szerint a Hynix termelési kapacitása havi 230 ezer 8"-os wafer. Az alelnök hozzátette, hogy a vállalat várakozásai szerint az idén 800 millió 128 megabites DRAM chipnek megfelelő memóriachipet értékesít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról