Szerző: Barna József

2002. augusztus 29. 15:37

Új funkciókat és 25 százalékos teljesítménynövekedést ígér az NVIDIA Detonator 40 meghajtóprogram

Az NVIDIA ma bejelentette és letölthetővé tette Detonator 40 meghajtóprogramját, amely számos új funkcióval gazdagodott és a vállalat szerint akár 25 százalékkal is gyorsabb lehet elődeinél.

Az NVIDIA ma bejelentette és letölthetővé tette Detonator 40 meghajtóprogramját, amely számos új funkcióval gazdagodott és a vállalat szerint akár 25 százalékkal is gyorsabb lehet elődeinél.

A Detonator 40 által támogatott új szolgáltatások és képességek listája a következő:

  • nView 2.0 többmegjelenítős technológia
  • nVRotate, amely lehetőséget ad a kép elforgatásához, ez főleg forgatható kijelzők esetén lehet hasznos
  • NVKeystone, amely valós idejű képkorrekcióra képes projektorokon
  • Digital Vibrance Control 2
  • új Control Panel

Az új technológiákon kívül a Detonator 40 akár 25 százalékos teljesítménynövekedést is lehetővé tesz -- állítja az NVIDIA. A meghajtó ezen felül képes az NV30-ban debütáló CineFX emulációjára, így az alkalmazásfejlesztők már most megkezdhetik a programfejlesztést a cég következő generációs architektúrájára.

A Detonator 40 kizárólag Windows 2000/XP operációs rendszerekhez készült el és a következő NVIDIA chipeket támogatja: TNT, TNT2, Vanta, GeForce, GeForce2, GeForce3, GeForce4, nForce, nForce2, Quadro, Quadro2, Quadro4 és Quadro DCC.

Az NVIDIA Detonator 40 meghajtócsomag -- amelynek verziószáma egyébként 40.41 -- letölthető a HWSW szerveréről.

Fórumunkban többen jelezték, hogy a meghajtó telepítése után a videovezérlő speciális tulajdonságait tartalmazó menü megnyitásakor a számítógép Run.dll hibaüzenetet küld. Jelenleg úgy tűnik, ezt a hibát orvosolni lehet a területi beállítások angolra való módosításával. További részletek a fórumban.

Szólj hozzá a fórumban!

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról