Szerzők: Bodnár Ádám, Bodnár Ádám

2002. augusztus 30. 15:29

Az IBM felvásárolta a TrelliSoft tárolásiszoftver-gyártó vállalatot

HIRDETÉS

[CNET] Az IBM bejelentette, hogy megvásárolta a TrelliSoft magánkézben lévő, tárolási szoftvereket gyártó céget. A tranzakció összegét nem hozták nyilvánosságra.

A TrelliSoftot az IBM a Software Groupba fogja beintegrálni, a TrelliSoft termékeit ezentúl az IBM Tivoli Software-től lehet megvásárolni, közölte a Nagy Kék.

A TrelliSoft szoftverei között Java-, illetve webalapú eszközök vannak, amelyek a tárolási infrastruktúra különböző aspektusait kezelik, beleértve a kapacitást, a rendelkezésre állást, valamint az esemény-, teljesímény- és eszközmenedzsmentet.

Az IBM korábban is dolgozott tárolási erőforráskezelési szoftvereken, a TrelliSoft technológiája jól egészíti ki ezeket a projekteket.

A tárolási menedzsment terület egyre fontosabbá válik az adattengerrel küszködő vállalatok számára, elemzők szerint e termékek piaca akár megháromszorozódhat 2005-ig. Ugyanakkor az olyan tárolásiberendezés-gyártók, mint az EMC, egyre inkább összpontosítanak a szoftverekre, mivel a hardvereladások lendülete erősen lelassult.

Az IBM és a Hewlett-Packard, a világ két legnagyobb számítógépgyártója a múlt héten jelentette be, hogy meg fogják osztani azokat az információkat, amelyek lehetővé teszik adattárolási rendszereik jobb együttműködését.

E megállapodás egyebek között azt jelenti, hogy a HP és az IBM keresztlicenceli a tárolási API-kat és a parancssor-interfészeket (CLI-ket) annak érdekében, hogy támogassák a két cég kiválasztott tárolási eszközeihez használatos tárolási menedzsment megoldások fejlesztését és használatát.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 5. 15:19

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.