Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 29. 09:52

A Palm hosszú távú megállapodást kötött a BEA Systemsszel a kéziszámítógépek vállalati felhasználásának bővítéséről

[CNET] A Palm bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást kötött a vállalati szoftvereket gyártó BEA Systemsszel. Az egyezmény tovább szélesítheti a Palm elterjedését a vállalati piacon.

HIRDETÉS

[CNET] A Palm bejelentette, hogy hosszú távú megállapodást kötött a vállalati szoftvereket gyártó BEA Systemsszel. Az egyezmény tovább szélesítheti a Palm elterjedését a vállalati piacon.

A két cég a jövőben segíti a fejlesztőket abban, hogy olyan mobil alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek révén az ügyfelek vállalati információkhoz férhetnek hozzá a Palm kéziszámítógépeken.

A Palm fogja létrehozni az eszközoldali szoftvereket és együtt fog működni a BEA-val abban, hogy a szoftverek együttműködjenek a vállalat WebLogic Server 7.0 és WebLogic Workshop szerveroldali termékekeivel. A Palm új, ún. "Reliable Transport" (megbízható átvitel) technológiája fogja nyújtani a biztonságos csatornát ahhoz, hogy szerver és a kéziszámítógépek között lehessen küldeni az adatokat.

"A megállapodás arról szól, hogy egyszerűvé tegyük az ügyfelek számára a vállalati alkalmazások kiterjesztését a kéziszámítógépekre" -- mondta John Kiger, a BEA termékmarketing igazgatója.

A két cég nem tette közzé a többéves ügylet pénzügyi feltételeit. Judy Kirkpatrick, a Palm stratégiai szövetségekért felelős alelnöke elmondta, hogy a megállapodás egyetlen része sem kizárólagos jellegű.

Kiger azt is elmondta, hogy a BEA szintén együttműködik a kétirányú BlackBerry pagerjeiről ismert kanadai Research In Motion-nel, bár a BEA ezúttal nem jelentett be más megállapodásokat.

"A BEA dedikált mérnökei, marketinges és üzletfejlesztési szakemberei dolgoznak azon, hogy mobil alkalmazásokat hozzanak létre a vállalati szféra számára" -- mondta Kiger.

Kevin Burden, az IDC piackutató vállalat elemzője elmondta, hogy mivel az alkalmazásfejlesztési közösség harmada a BEA táborában van és immár Palm eszközökre is fejleszthetnek, a bejelentés segítheti a Palmot abban, hogy még jobban szerepeljen a vállalati piacon.

Burden azt is hozzátette, hogy a Reliable Transport technológia az, ami vonzóvá teheti a Palm eszközöket a BEA fejlesztői számára, mivel ez biztonságos vezeték nélküli kapcsolatot nyújt a fejlesztőknek a szerverek és a Palm kéziszámítógépek között. A Palm akkor jutott ehhez a technológiához, amikor 2001 végén megvásárolta a ThinAirApps-et.

A BEA-val kötött megállapodás hasonló a július végén kötött IBM-Palm egyezményhez, az egyedüli különbség az, hogy a mostani ügylet célpontjai a WebLogic fejlesztők. A Palm megígérte, hogy nyár végéig négy vállalati szoftvercéggel kötnek megállapodást, a BEA a negyedik ebben a sorban. A három másik cég a szoftvergyártó Siebel Systems, az egészségügyi tanácsadó McKesson és az IBM.

A szövetségek célja az, hogy növeljék a kéziszámítógépek eladásait a nagyvállalatok számára.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 18:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.