Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. augusztus 13. 23:14

Transport Tycoon Deluxe patch -- magyarul is

Az örökzöld játékprogramok közt számontartott Transport Tycoon Deluxe körüli mozgolódás új szakaszba ért: a Josef Drexler-féle patch jószerivel szájhagyomány útján terjedő újdonságai egy igen teljeskörű és szabatos fordítás jóvoltából ismertebbé válhatnak a jövőben. A patch dokumentációjának legjavát ugyanis Varga Csaba -- aki nemrég magát a játékprogramot ültette át magyarra -- lefordította.

HIRDETÉS

[HWSW] Az örökzöld játékprogramok közt számontartott Transport Tycoon Deluxe körüli mozgolódás új szakaszba ért: a Josef Drexler-féle patch jószerivel szájhagyomány útján terjedő újdonságai egy igen teljeskörű és szabatos fordítás jóvoltából ismertebbé válhatnak a jövőben. A patch dokumentációjának legjavát ugyanis Varga Csaba -- aki nemrég magát a játékprogramot ültette át magyarra -- lefordította.

A magyar nyelvű dokumentációból nemcsak a "telepítés" -- azaz a patch-ben található újdonságok ki- és bekapcsolása -- menete derül ki, hanem az is, hogy voltaképpen mit is tartalmaz maga a TTDPatch. Az 1.81-es verzióhoz készült fordítás igen alapos, és bár egyes részek hiányoznak belőle, azok jelentősége a játék újdonságaihoz képest elenyésző (ilyen például a patch szerzői jogaival foglalkozó fejezet, vagy a "kívánságlista"). Ám valamennyi újdonság részletes leírása és a használatuk módja most már az angolul nem, vagy csak gyengén beszélők számára is elérhetővé vált.

Mivel a doksi igen vaskos (2000 sor, közel 100 kilobájt), ezért a legfontosabb újdonságokból és a használat alapvetéseiből összeállítottuunk egy cikket, mely itt olvasható. A cikkhez számos képet is mellékeltünk -- illusztrálandó az újdonságokat -- ám aki nem ismerné a programot és belekukkant a képtárba, érzésünk szerint már a screenshotok láttán bekerül a terepasztal játék édes rabságában sínylődők népes táborába.

A patch-csel kapcsolatos másik újdonság, hogy annak szöveges üzeneteit Müller György magyarította, így most már egy kiegészítőkkel együtt is teljesen magyar Transport Tycoon Deluxe-ban gründolhatjuk álmaink közlekedési vállalatát.

A patch az www.ttdpatch.com oldalról tölthető le, a magyar dokumentációt Varga Csaba weboldalán kell keresgélni, a HWSW nosztalgikus cikke pedig ide kattintva olvasható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:52

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.