:

dev archívum - 2002 március

2002
március

0

Miért nem csökken Magyarországon az internetelőfizetés díja?

2002. március 29. 15:14

Akár olcsóbb is lehetne a modemes internet-hozzáférés díja, ha a Matáv nem kötné az ebet a karóhoz: a díjmegosztásból származó összegeket csak akkor utalja át az internetszolgáltatóknak, ha azok hajlandók a távközlési költség számlázását magukra vállalni. Ekkor azonban a befolyó összegeket felemésztené a számlák kiküldése...

0

A Sun bemutatta vezeték nélküli fejlesztéshez szánt portálját

2002. március 29. 11:44

[NetAktív] A mobilalkalmazás-piacon tevékenykedő Java fejlesztőket elkötelezetten támogató Sun Microsystems ma a nyilvánosság elé tárta a vezeték nélküli fejlesztéshez szánt portálját, a wireless.java.sun.com -ot. A Sun Developer Connection program, az új webhely hivatalos, központi forrásként segíti a Java-fejlesztőket.

0

Axelero ADSL: 90 helyett 99 százalék lett a rendelkezésre állás

2002. március 28. 16:47

Korábban cikkben és hírben is foglalkoztunk azzal a kormányrendelettel, mely előírja, mely elemeket kell kötelezően tartalmaznia az internetszolgáltatók általános vállalkozási feltételeinek, így sok más mellett a rendekezésre állás számszerű meghatározására, továbbá ennek be nem tartása esetén kötbér megfizetésére kötelezi a cégeket.

0

Montana szakmai nap

2002. március 28. 10:29

[Mmd] A Montana Rt. szakmai nap keretében mutatta be

0

Vim 6.1 -- megjelent a keresztplatformos szerkesztő új verziója

2002. március 27. 16:29

[LinuxToday, Vim.org] Megjelent a szinte minden UNIX-on megtalálható vi (Visual Editor) továbbfejlesztett klónjának, a Vim-nek (Vi IMproved) a friss kiadása. Az új, 6.1-es Vim a hatos verzió hibáinak javítását tartalmazza, frissültek a szintaxiskiemelési mintákat tartalmazó fájlok és a programhoz tartozó fordítások is. A 6.1-es verzió -- amely a fejlesztők szerint az eddig kiadott Vimek közül a legjobb -- már az új Vim licenc alatt jött ki, amely teljesen kompatibilis a GNU GPL-lel. A forráskód, valamint a Red Hat Linux, Debian Linux, SGI IRIX, DOS, Windows, Amiga, OS/2 és MacOS rendszerekhez fordított binárisok a vim.sourceforge.net -ről tölthetőek le. A változásokról részletes listát kapunk a telepítés után a :help version-6.1 parancs kiadásával.

0

Európa nem szereti a Microsoftot

2002. március 27. 11:06

[WSJ] Az Európai Unió országainak kormányai és állami intézményei, többek között az egyetemek, erőteljes kampányt folytatnak a nyílt forráskódú Linux operációs rendszer mellett és a Microsoft Windows ellenében. Az öreg kontinens e lépéstől reméli saját szoftveriparának fellendítését és munkahelyek teremtését.

0

VIA KT333 chipkészletes alaplappal jelentkezett az AOpen

2002. március 27. 10:06

AZ AOpen bejelentette legújabb alaplapját, amely a VIA KT333 chipkészletre épül. A SocketA foglalattal ellátott termék AMD Athlon és Duron processzorokat valamint DDR200/266/333 SDRAM memóriát támogat.

0

Szerverszoftver-hírek: Squid biztonsági hiba, friss Postfix és Apache

2002. március 27. 09:58

[LinuxToday, Freshmeat, Apache.org] A Squid proxy szerverszoftver fejlesztői tegnap biztonsági frissítést adtak ki, ugyanis kiderült, hogy a webcache szolgáltatást nyújtó szoftver nem ellenőriz elég alaposan bizonyos DNS-válaszokat, és így ezekkel akár azt is el lehet érni, hogy a Squid leálljon. A hiba a 2.3-as, 2.4-es és a még fejlesztés alatt álló 2.5-ös és 2.6-os szériában is jelen van. A hivatalos bejelentés és a problémára megoldást kínáló Squid-2.4.STABLE6 verziójának forráskódja egyaránt a squid-cache.org-ról tölthető le.

0

Új feltételek valamennyi internetszolgáltatónál

2002. március 27. 08:53

Korábbi cikkünkben már jeleztük, hogy március 23-án járt le annak a kormányrendeletnek a 90 napos türelmi időszaka, mely előírja az internetszolgáltatóknak, milyen felelősségi és feltételrendszer mellett nyújthatják szolgáltatásaikat, s ezeket a szolgáltatóknak milyen formában kell ügyfeleik tudomására hozni.

0

Megkezdődött a hetedik JavaOne fejlesztői konferencia

2002. március 26. 18:27

[NetAktív] Hétfőn vette kezdetét a Sun Microsystems hetedik JavaOne fejlesztői konferenciája, ahol öt nap alatt több mint 500 műszaki előadás foglalkozik a Java technológia eredményeivel és újdonságaival.

0

Linux-alapú IBM szerver a telekommunikációs iparágnak

2002. március 26. 17:54

Az IBM új Linux-alapú szervert jelentett be, amelyet elsősorban a telekommunikációs iparág igényeinek megfelelően tervezett. Az új eServer x343 lényegesen olcsóbb, mint az IBM korábbi telekommunikációs kiszolgálói.

0

Holnap jelenik meg az AIDA32 rendszerelemző program vadonatúj, távoli menedzselési szolgáltatásokkal felvértezett verziója

2002. március 26. 03:56

[Fiery] Március 27-én jelenik meg az AIDA32 új verziója, mely minden eddiginél több izgalmas és hasznos funkcióval büszkélkedhet. A jövőbeni fejlesztések útját a kedves felhasználó is kijelölheti, ezért a fejlesztő az alábbi listában felsorolta azokat az ötleteket, érdekességeket, amelyek bekerülhetnek a közeljövő AIDA32 verzióiba.

0

Az MPEG ideje lejárt -- újdonság a videotömörítésben

2002. március 25. 19:44

[ITWorld] Egy milpitasi (Kalifornia) központú cég, a Pulsent ma sajtóközleményben jelentette be, hogy munkatársainak olyan új tömörítési eljárást sikerült kidolgozniuk, mely egyszerűen elsöpri majd a ma még igen népszerű MPEG-2 szabványt, és amely sugárzott tv-adás (tehát a VHS-nél jelentősen jobb) minőségű felvételek DSL (Digital Subscriber Line) kapcsolaton keresztüli átvitelét teszi lehetővé.

0

Valószínűleg tartani tudja az ADSL-bekötések márciusi határidejét a Matáv

2002. március 25. 18:16

Mint emlékezetes, a tavaly decemberi akció során, mikor igen kedvező feltételekkel lehetett ADSL hozzáférésre előfizetni, a Matáv saját bevallása szerint is túlvállalta magát: a szolgáltatókhoz beérkezett számtalan megrendelést egyre nagyobb késéssel teljesítette, míg végül február elsején közleményben kérte a megrendelők türelmét.

0

Európában debütál a SmartPhone 2002 mobiltelefon operációs rendszer

2002. március 25. 13:05

[ZDNet] A Microsoft és a Cingular hétfői bejelentése szerint a Sendo Z100 smartphone mobiltelefonja az év második felében jelenik meg Észak-Amerikában. Ugyanakkor a Sendo szóvivője szerint a telefon értékesítése két-három hónapon belül megkezdődik Angliában, Franciaországban, Spanyolországban és talán Németországban is. Így Európa ezúttal megelőzheti a többnyire elsőséget élvező tengerentúli földrészt.

0

A Yankee Group elemzője szerint a várhatóan egyesülő HP-Compaqnak szövetkeznie kell a Microsofttal

2002. március 25. 10:50

[NewsFactor] A múlt heti részvényesi szavazások nyomán általános az a vélemény, hogy (ha nehezen is, de) sikerül tető alá hozni a Hewlett-Packard--Compaq egyesülést. Most az elemzők figyelme afelé fordul, hogy vajon milyen lesz a új vállalat piaci pozíciója. Talán a legfontosabb kérdés az, hogy vajon hogyan lehet az új vállalatnak megfordítania az egyes márkanevek csökkenő forgalmát.

0

Extrém programozói verseny a Műszaki Egyetemen

2002. március 23. 19:08

2002. április 26-28. között a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem -- a Magyar Villamosmérnök-hallgatók Egyesületének és a Schönherz Kollégium Számítástechnikai Körének szervezésében, Dr. Arató Péter, a villamosmérnöki és informatikai kar dékánjának támogatásával -- meghirdeti a II. BME nyílt 24 órás országos programozói csapatversenyt.

0

Oracle9i elkészül a linuxos IBM Mainframe gépekhez is

2002. március 23. 00:34

[Oracle.com] A kaliforniai székhelyű Oracle Corp. a hét elején egy rövid sajtóközleményben jelentette be, hogy az Oracle 9i adatbáziskezelő szoftvercsomag linuxos IBM Mainframe (S/390 és eServer zSeries) gépekre készült változatával szeretne jelentkezni valamikor az év közepén. A szoftvercsomag Linux/390-es és z/Linuxos fejlesztői változata már le is tölthető az Oracle Technology Network oldalain keresztül (regisztráció szükséges).

0

A Mozilla újralicencelési projektje hackerek után kutat

2002. március 22. 18:34

[Mozilla.org] A Mozilla fejlesztői már több mint fél éve úgy döntöttek, hogy a Mozilla böngészőprogram-csomagot új licenceléssel fogják kiadni. A forráskód bizonyos részeire eddig ugyanis vagy csak a Netscape Public License (NPL), vagy csak a Mozilla Public License (MPL) vonatkozott, más részeire pedig a már említett két licenc valamelyike, plusz a GNU General Public License (GPL) és/vagy a GNU Lesser General Public License (LGPL). Az újralicencelési projekt célja az, hogy a Mozilla kódjának minden részére egységesen ugyanolyan feltételek vonatkozzanak, ezt úgy érik el, hogy a forráskódot párhuzamosan háromféle licenc alatt adják ki: MPL, LGPL és GPL alatt. Az újralicencelési folyamat még nem fejeződött be, a dolog azért húzódik ilyen sokáig, mert mindenkinek, aki hozzáadott valamit a Mozilla forráskódjához, beleegyezését kell adnia az új, hármas licenceléshez.

0

Portletek: a Sun és az IBM Java portálszabványt tervez

2002. március 21. 11:10

[IDG] A Sun iPlanet e-kereskedelmi divíziójának egyik vezető munkatársa szerint a jövő héten megrendezendő JavaOne konferencián a Sun Microsystems és az IBM egy közös tervvel fog előállni, egy olyan új Java specifikációval, amely egyszerűsítheti a portálfejlesztők munkáját.

0

Opera 6: ezer apró cikk

2002. március 20. 21:58

2001 novemberében jelent meg az Opera böngésző újabb, hatodik generációja, és nem is sokkal később, idén februárban már a 6.01-es verziót publikálta az oslói szoftverfejlesztő csapat. Bár írhatnánk, hogy igen népszerű böngészőprogramról van szó, számos kedvező tulajdonsága ellenére ez mégsem igaz: a weboldalak statisztikái szerint rendre 5% alatt marad az Operát használók száma.

0

Nyáron jelenik meg az Unreal Tournament folytatása, ám az Unreal II csak karácsonyra várható

2002. március 20. 19:21

Az Infogrames hétfőn jelentette be, hogy a nagysikerű Unreal Tournament többjátékos akciójáték második része Unreal Tournament 2003 néven kerül a boltokba idén nyáron. Egyben a forgalmazó azt is nyilvánosságra hozta, hogy a várakozásokkal ellentétben az Unreal II leghamarabb késő ősszel jelenik meg, és így a karácsonyi szezon egyik sikeres játéka lehet.

0

Különleges billentyűzettel könnyebb játszani a Nokia egyes telefonjain

2002. március 20. 03:22

[BoY] A Nokia új kiegészítőket, borítókat és billentyűzeteket jelentetett meg két Expression kategóriájú telefonjához. Az új Nokia 3585 és a GPRS szolgáltatással rendelkező Nokia 3590 telefonra passzoló Xpress-on borítók FUNctional névre hallgatnak, s bizony nem véletlenül került kiemelésre a név első három betűje. Az új borítók 2002 második felében várhatók.

0

Olcsó webszervert kínál a Sun gazdag szoftverkörítéssel

2002. március 19. 19:27

A Sun Microsystems ma bejelentette, hogy CD-olvasóval, webszerver-szoftverrel és más, összesen mintegy 3000 dollárnyi értéket kínáló hardver- és szoftverújdonsággal bővíti egyprocesszoros, általános célú szerverét. A 995 dolláros Sun Fire V100 rendszerrel a Sun egy teljeskörű, egyszerűen felügyelhető szervert kínál, amely az UltraSPARC/Solaris architektúra megbízhatóságát és méretezhetőségét a hagyományos PC-s szerverek áráért, vagy még olcsóbban kínálja.

0

Hardverújdonságok a CeBIT-en

2002. március 19. 18:06

A HWHunPage oldalaira került fel egy részletes összefoglaló írás, amely a még jelenleg is zajló hannoveri CeBIT kiállítás érdekesebb hardverújdonságait mutatja be.

0

A Nokia mobiltelefonokon is látható lesz a Csillagok Háborúja

2002. március 19. 13:43

A Lucasfilm és a Nokia több évre szóló megállapodást írt alá, melynek értelmében a két vállalat a Nokia telefontulajdonosok internetes közössége és hűségprogramja, a Club Nokia segítségével a mobilvilágba is elhozza a Csillagok háborújának történetét.

0

A Pioneer bemutatta DJ-funkciókkal ellátott DMP-555 audiolejátszóját

2002. március 19. 11:41

A Pioneer Electronics bemutatta legújabb audiolejátszóját, a DMP-555 modellt, a világ első olyan lejátszóját, mely az MP3 állományokat tartalmazó CD-lemezek mellett Secure Digital (SD) memóriakártyákat is támogat. Az audiolejátszó mellé csomagolja a cég a DJ Booth szoftvert is, amely a CD-k rippelésében, menedzselésében, és a lejátszó mixelési funkcióinak elérésében segít. Az SD technológia implementálása nagyban növeli a készülék használhatóságát, funkciógazdagságát. Az audio-CD-k mellett írható és újraírható lemezeket lejátszó DMP-555 mindkét forrásból (CD és SD-kártya) képes szimultán lejátszani, így az SD kártyában eltárolt effektek akár a CD-ről lejátszott MP3 állományra is rákeverhetők.

0

CeBIT: a Sharp az európai piacra kihegyezett, beépített kamerával felszerelt mobiltelefonokat mutatott be

2002. március 18. 20:48

[AsiaBizTech] A beépített kamerával felszerelt mobiltelefonokat jelentős érdeklődés övezi a CeBIT 2002 szakkiállításon, nem véletlen, hogy e terület vezető gyártója, a Sharp két európai modellt is kiállított. A vállalat kiállítási standja azt mutatja, hogy a Sharp bízik az európai piaci sikerben, a japán Sha-mail (kép posta) sikere megismételhető Európában is, és a vállalat tapasztalatai e téren jól jöhetnek.

0

UPC aktualitások

2002. március 18. 18:27

Interjú Hagymásy Andrással, a UPC kommunkációs igazgatójával. Terítéken: a UPC anyacégének amszterdami gondjai, multi lét Magyarországon, várható UPC fejlesztések, a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata, és a régi nóta: van-e adatforgalmi korlát a chellón?

0

Az Operát használja a néhány napja bejelentett Nokia Communicator 9210i webböngészőként

2002. március 18. 16:50

[Opera Software] A Nokia az idei CeBIT-re számos újdonságot tartogatott, ezek közül az egyik a Communicator sorozatból való, mégpedig a 9210i készülék. A 9210i elődeinél nagyobb memóriával rendelkezik és JavaScriptet valamint a Macromedia Flash formátumot is támogató webböngészővel látták el. Bár a Nokia sajtóanyagok nem térnek ki rá, a norvég Opera Software egy rövid hírben megemlíti, hogy a kérdéses böngésző nem más, mint az asztali PC-k világának harmadik legnépszerűbb böngészője, az Opera. Az Opera Software már régóta foglalkozik webböngészője Symbian-féle EPOC OS-re készített változatával, a legutolsó, 5.13-as verzió november végén jelent meg.

0

Gyártásra kész a PowerVR sorozat 4-es számú tagja, a KYRO III

2002. március 18. 10:56

A Beyond 3D egy kisebb interjút készített az Imagination Technologies sajtófelelősével, David Harolddal. A kérdezz-felelek témája a KYRO II SE és a PowerVR következő generációs terméke volt, melyet most szabad fordításban olvashat a kedves olvasó:

0

CeBIT: Újabb Java-alapú Siemens mobiltelefon a kiállításon, a futurisztikus M45

2002. március 15. 02:04

[GSMBox] A CeBIT-en az M50 modell mellett egy kisebb, igen futurisztikus megjelenésű mobiltelefon is megtekinthető a Siemens standján, mely tudásban lényegében semmiben sem marad el nagyobbik testvére mögött. Ezzel a mobiltelefonnal is igénybe vehetünk GPRS szolgáltatást, és szintén képes Java programok futtatására. Méretei: 108 x 44 x 22, mindez mm-ben, súlya pedig 96 gr. A kijelzője szürkeárnyalatos, 5 sor szöveg vagy grafikusan 101 x 64 pixel megjelenítésére képes.

0

CeBIT: A Siemens bemutatta Java programok futtatására képes M50 mobiltelefonját

2002. március 14. 17:19

[CeBIT.de] A CeBIT-en bemutatott legújabb Siemens mobiltelefon teljes egészében Java-alapú és az egyre terjedő, folymatos internetkapcsolatot biztosító GPRS szolgáltatást is igénybe lehet vele venni. Az M50 mobilkészülék cserélhető előlapjával, EMS szolgáltatásával, játékaival és futtatható programok sokaságával a folyton újdonságot kereső vásárlók ideális célpontja lehet.

0

Megjelent a GIMP Toolkit második verziója

2002. március 13. 16:54

[LinuxToday, GTK.org] Megjelent a GIMP Toolkit -- ismertebb nevén a GTK+ -- második verziója. A grafikus felhasználói felületek készítéséhez használt lib jelentősen kibővült az előző, 1.2.x-es széria óta, és a szokásos GLib-en kívül újabb könyvtárak is bekerültek a függőségei közé. A szövegkezelés és fontrenderelés motorja a GTK+ 2.0-ás verziójától kezdve a Pango nevű lib lesz; a másik új függőség, az ATK lib pedig a kisegítő lehetőségek (pl. alternatív be- és kimeneti eszközök használatának) GTK-n keresztüli könyvtárszintű megvalósításáért felel.

0

Boldog születésnapot, Sun !

2002. március 13. 16:38

[NetAktív] Februárban ünnepelte 20. születésnapját a Sun Microsystems. A cég büszkén tekint vissza az elmúlt két évtizednyi folyamatos innovációra, a termékekre és technológiákra, amelyeknek egyik eredményeként az Internet mára mindenütt jelenlévő, nélkülözhetetlen üzleti eszközzé nőtte ki magát. A Stanford Egyetemen történt 1982-es megalakulása óta a Sun forradalmi technológiákkal alakítja át a számítástechnika világát, a nyíltság filozófiájára építve kínálja megoldásait vásárlóinak.

0

CeBIT: Két Athlon MP processzor fogadására alkalmas szerveralaplap az ABIT-tól

2002. március 13. 14:24

Az ABIT a közelmúltban jelentette be, hogy versenybe száll a munkaállomások, szerverek piacán is alaplapjaival, komplett megoldásaival. Ennek jegyében egy duál-processzoros szerver-alaplapot jelentetett meg a cég az Intel i7500 E chipkészletre alapozva, most pedig a WA2A alaplapot mutatja be az AMD Athlon MP processzorai számára.

0

CeBIT: A PowerVR bemutatja KYRO II SE processzorát, a Videologic és a Hercules pedig az erre épített grafikus kártyáját

2002. március 13. 12:21

[CeBIT.de] A PowerVR Technologies -- az Imagination Technologies részlege -- a CeBIT-en mutatja be PowerVR KYRO II SE grafikus processzorát. A KYRO II SE a KYRO generáció harmadik tagja, 200 MHz-el növelt órajellel. A processzor képességei megegyeznek a KYRO II grafikus processzoréval, a deferred rendering, internal true color és 8-textúrás multitextúrázás technológiák most azonban kicsit hangzatosabb neveket kaptak. Feltehetően az SE verzió további optimalizációkat is tartalmaz, melyekről nem ejtettek említést, a KYRO II is 3 millió tranzisztorból áll, mint az első generációs KYRO I.

0

Teljes ADSL karbantartási menetrend

2002. március 12. 23:46

Tegnap lapunkban is megjelent a Matáv közleménye az ADSL hálózaton üzemelő berendezések szoftverfrissítésének menetrendjéről. A munkálatok miatt rövid időre elérhetetlenné válik az internet az ADSL előfizetők számára. A karbantartás hajnali 1 és 7 óra között, mintegy két órányi időtartamban történik az alábbi napokon és területeken:

0

Megjelent a Madonion általános teljesítménymérő programja a PCMark2002 !

2002. március 12. 23:10

Megjelent végre a Madonion napokkal ezelőtt beharangozott teljesítménymérő programja, a PCMark2002. A 3DMark vonaltól eltérően ez a benchmark program a gép általános teljesítményét méri, CPU, memória, merevlemez teszteket végezve. Az összehasonlíthatóság természetesen megmaradt, az online bögésző segítségével rengeteg gép eredményével vethetjük össze a sajátunkat.

0

Megjelent a Linux Mandrake 8.2 első kiadásra jelölt változata

2002. március 11. 14:56

[Mandrake News] A francia disztribútor hat nappal a Linux Mandrake 8.2 negyedik bétájának kiadása után tegnap kibocsátotta a 8.2-es verzió első kiadásra jelölt változatát (RC1). A rendszer összeállítói még egyszer kérnek mindenkit arra, hogy segítsen a tesztelés végső fázisában, az esetleges hibákat a Mandrake Linux 8.2 Beta oldalon leírtak alapján érdemes jelenteni. A MandrakeForum friss hírei szerint az RC1-ből már biztosan nem lesz végleges változat, ugyanis máris találtak benne néhány javítandó hibát.

0

Magyar internetes cég megmérettetése: Econet részvényárverés

2002. március 11. 12:07

Holnap kerül sor az Econet Rt. törzsrészvényeinek és kamatozó papírjainak az árverésére -- írja a Portfólió . A tőzsde egyetlen hazai internetes vállalkozása az árveréssel pontos képet kap arról, hogy a befektetők mennyit hajlandóak dotcom cégbe invesztálni.

0

Néhány gondolat a BSA legújabb kampányáról

2002. március 8. 15:58

A szoftverpiacnak nem erőszakkal kellene működnie, nem fenyegetéssel és a törvény kényszerítő erejével kellene rávenni a vásárlókat bizonyos termékek megvételére. Persze piac csak ott van, ahol találkozik a kereslet és a kínálat, ahol megfelelő áron kínálnak megfelelő minőségű terméket.

0

Egyszerű drivertrükkel SB Audigy lesz a SB Live!-ból?

2002. március 7. 22:12

Egy nagyon érdekes pletyka terjeng az interneten napok óta, s mi sem mehetünk el amellett, hogy említést tegyünk róla. Bizonyos oldalakon megjelent információk szerint a Creative Audigy hangkártyája nem más, mint egy új szoftverrel ellátott, kicsit feltuningolt Live! kártya. Ez nem is lenne újdonság, az azonban igen, hogy egy módosított driver segítségével a Live! kártya is rábírható az Audigy által nyújtott újdonságokra -- kivétel természetesen ez alól a 24 bit 96 Khz-es lejátszás valamint a FireWire port. Tehát a fenti eset konzekvenciája, hogy az Audigy chip nem más, mint egy FireWire vezérlővel ellátott Emu10k1 chip. Hol is itt az innováció és az évekig tartó fejlesztés?

0

A februári Linux HOWTO-k

2002. március 7. 11:26

[LDP] Februárban a következő HOWTO-k és mini HOWTO-k frissültek/készültek

0

Pentium 4 DDR (333) alapokon

2002. március 6. 21:30

Tagadhatatlan tény, hogy a DDR memóriát támogató Pentium 4 chipset-ek száma rohamosan nő. Tesztünkben megpróbáltunk válaszolni a manapság leggyakrabban felmerülő kérdésekre: azaz hogy van-e érezhető teljesítménykülönbség az egyes gyártók termékei között, illetve hogy mennyi többletet jelent a 333 MHz-es memóriák használata.

0

Sony Ericsson Z700: mobiltelefon játékokhoz, színes képernyővel

2002. március 6. 13:20

[NetAktív] A Sony Ericsson bejelentette Z700 nevű, játékokhoz szánt telefonját. A színes képernyő, a Java, a Bluetooth, a többszólamú hang és a gyors GPRS kapcsolat együttese ideális a mobil játékok használatához is. A most két játékkal együtt szállított Z700 várhatóan a harmadik negyedévben kerül a piacra.

0

Internetes hírszolgáltatók -- 2002. február

2002. március 6. 12:31

A Hírkereső több mint 50 hazai portáloldal számtalan rovatának híreit kíséri figyelemmel 2000 szeptembere óta. A tartalomszolgáltatók híreiből havi statisztika készül, melyből hónapról hónapra nyomon követhető az interneten megjelenő hírek számának alakulása, az online média termékenysége.

0

Továbbra is nyitott marad a HP-Compaq ügylet

2002. március 6. 09:34

[CNET] Egy befolyásos befektető tanácsadó, az Institutional Shareholders Service tegnap közzétett ajánlásában azt javasolta ügyfeleinek, hogy szavazzanak a HP-Compaq egyesülés mellett. A Hewlett-Packard intézményi befektetőinek mintegy 23 százaléka ügyfele az ISS-nek.

0

Megérkeztek a Coolink hűtők 2002-es modelljei

2002. március 5. 09:29

A tajvani illetőségű Coolink hamarosan piacra dobja Magyarországon is népszerű processzorhűtőinek következő generációját, amelyek a mai trendekhez igazodva már nem egy esetben két ventilátort tartalmaznak.

0

Megjelent a DivX videotömörítő algoritmus 5-ös verziója, fizetős, Pro változatban is

2002. március 4. 22:03

Megjelent és letölthető a DivX Networks közkedvelt MPEG-4 kompatibilis kodekjének legfrissebb, 5-ös verziója. Az új kodek már három vátozatban érhető el, az ingyenesen letölthető és használható változat mellett Pro verziót is kiadott a cég, mely 30 dolláros árért további 25% méretcsökkentést és hasznos segédprogramokat tartalmaz.

0

Új béta Detonator meghajtók az NVIDIA videokártyáihoz

2002. március 1. 02:40

A francia Multi-Hardware.fr weblap letölthetővé tette a legfrissebb elérhető, 27.70-es verziószámú Detonator meghajtóprogramokat Windows 9x/ME és Windows2000/XP operációs rendszerrel rendelkező kártyatulajdonosok számára. Sajnos a frissítésekről semmi információval nem rendelkezünk, de vállalkozó szellemű olvasóink biztosan tesznek vele egy próbát.

0

BIOS-frissítések AOpen, ECS, Epox, Tyan alaplapokhoz

2002. március 1. 00:10

A Warp2Search oldalán megjelent BIOS-gyűjtemény jó pár ismert gyártó népszerű alaplapját tartalmazza. A linkek --elméletileg -- az elérhető legfrissebb BIOS-ra mutatnak, jól jön a frissítés lehetősége akkor, ha valamelyik hardverszközünk nem működik megfelelően, vagy processzorbővítést tervezünk. Ha nincs gondunk a rendszerrel, NEM SZÜKSÉGES a frissítést elvégezni!