Szerző: Bodnár Ádám

2002. augusztus 14. 15:14

LinuxWorld: a Sun bemutatta Cobalt LX50 linuxos szerverét

[NetAktív] A Sun Microsystems bemutatta új, Cobalt LX50 névre keresztelt, Intel alapú, általános célú Linux kiszolgálóját.

HIRDETÉS

[NetAktív] A Sun Microsystems bemutatta új, Cobalt LX50 névre keresztelt, Intel alapú, általános célú Linux kiszolgálóját.

Az új termék az első olyan általánosan felhasználható szerver, amelyet Linux és x86 Solaris operációs rendszerrel, elsősorban "infrastruktúra" típusú környezetekhez, pl. webszerver, tűzfal és VPN, továbbá digitális tartalom megjelenítésére lesz vonzó megoldás. A Linux dinamikus terjedése a Sun szerint elsősorban a költségekre érzékeny felhasználók, pl. kisvállalatoknak, magánszemélyeknek, egyetemi műhelyeknek, illetve az olyan felhasználási területek terjedésének köszönhető, ahol a vertikális skálázhatóság (pl. Grid) fontos.

Az új rendszer számos nyílt forráskódú Sun szoftver mellett tertalmazza a Sun ONE szoftverportfóliójának nagy részét, valamint a vásárlók szabadon választhatnak a Sun új, vállalati szintű Linux, vagy Solaris operációs rendszerei közül és a terméktámogatási szolgáltatások teljes skálájából. A Sun Linux 5.0 kifejezetten a Sun 32 bites x86 szerveréhez optimalizált, a szabványos 2.4 Linux kernelre épülő operációs rendszer, amelynek fejlesztése kifejezetten a stabilitásra, biztonságra, egyszerű telepítésre és távoli felügyelhetőségre koncentrálva történt.

Az Egyesült Államokban mindössze 2795 dolláros kezdő áron (1 db 1,4 GHz CPU, 512 MB memória és 36 GB SCSI lemez) a Sun LX50 teljes mértékben integrált infrastruktúra-szoftvert -- például webszervert, tűzfal/VPN-szolgáltatásokat vagy tartalom megjelenítést -- kifinomult felügyelhetőséget és a Suntól megszokott folyamatos terméktámogatást, valamint további szolgáltatásokat is kínál, amelyeket más gyártók nem biztosítanak a kisvállalatoknak kínált, olcsóbb rendszereikhez.

A szerverhez adott szoftverek: Java 2 SDK Standard Edition, Sun ONE ASP for Linux, TomCat (JSP), MySQL (Database), Apache (Webserver), WU-FTP (FTP), Sendmail (Email Server), Bind (DNS Server), Sun Grid Engine és Sun Streaming Server.

Az új szerver egyszerűen felügyelhető távolról a böngésző alapú, kifejezetten a sok egyforma gép felügyeletéhez készített Sun Cobalt Control Station segítségével. A Sun komoly erőkkel dolgozik azon, hogy a nagy szoftverházak (ISV) számára is ideális gépen elérhető legyen a Sun teljes alkalmazásportfoliója. A rendszer szállítása megkezdődött, s várhatóan augusztus 26-tól lesz elérhető széles körben.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 01:30

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.