vállalati it archívum - 2002 július

2002
július

0

Letölthető a Windows 2000 operációs rendszer harmadik szervízcsomagja

2002. július 31. 19:39

[Clubic.com] Utolsó fázisába lépett a Microsoft Windows 2000 operációs rendszerének harmadik szervízcsomagja: ezúttal a végfelhasználók tesztelhetik le a bétatesztelők alaposságát. Megjelent és letölthető ugyanis a rengeteg hibát kijavító és több újdonságot felsorakoztató szervízcsomag végleges változata.

0

Az IBM elkészítette a DB2 adatbázis-kezelő x86-64 platformra portolt változatát

2002. július 31. 10:05

Az AMD tegnap jelentette be, hogy elkészült az IBM DB2 adatbázis-kezelő alkalmazás AMD Opteron processzorokra optimalizált változata. A vállalati szintű adatbázis-kezelő megoldás SuSE Linuxon futó verziójának portolása két napot vett igénybe. A DB2 version 8 kliens interfésze lehetővé teszi a meglévő 32 bites alkalmazások számára, hogy hozzáférjenek a DB2 64 bites adatkörnyezetéhez.

0

Hódít az USB 2.0

2002. július 31. 08:48

[Clubic.com] A nemrég lezajlott USB Implementors Forum rendezvényen elhangzottak szerint az USB 1.1-es generációja végleg eltűnik az újonnan fejlesztett eszközökről, alaplapokról, kiegészítőkről. Az alacsony, 12 Mbit/s (1.5 Mbyte/s) átviteli sebességet produkáló 1.1-es perifériát felváltó 2.0-ás port viszont lassan minden alaplapon és adatátvitelt kívánó eszközön alapfelszereltség lesz.

0

Megjelent az AIDA rendszerelemző program v1.70-es verziója

2002. július 31. 07:28

[Fiery] Megjelent a több nyelven beszélő, DOS alatt futó, szöveges rendszerelemző program, az AIDA új verziója. A teljes megújulást hozó v2.00 verzió előtti utolsó frissítés számtalan új processzor, videokártya és alaplap azonosítása mellett az aktuális technológiák támogatását is tartalmazza, valamint sok kisebb hibát javít:

0

Interjú Kozák Tamással, az Invictus játékfejlesztő csapat ügyvezetőjével

2002. július 31. 00:15

A szimulátorokkal foglalkozó Hungarian SimWorld honlap készített egy interjút Kozák Tamással, az Invictus ügyvezetőjével. Az interjúból a cég legújabb autóversenyes játékáról tudhatunk meg érdekes részleteket -- például hogy a fejlesztés során az első részletesen kielemezett mozifilm a Halálos Iramban volt, ugyanis ez illeszkedik legjobban a program hangulatához.

0

A GameCube európai eladásai átlépték az egymilliós álomhatárt

2002. július 30. 13:28

A Nintendo bejelentette, hogy immár több mint 1 millió GameCube konzolt szállított le az európai üzletekbe. A játékkonzol májusban debütált az öreg kontinensen és egy felmérés szerint mintegy 300 ezerrel több darabot adtak el belőle, mint a Microsoft Xboxból.

0

Még az ősszel megjelenik a Trident új grafikus processzora

2002. július 30. 13:14

Az EETimes értesülései szerint az iparági veteránnak számító Trident Microsystems által még áprilisban bejelentett XP4 grafikus processzor hamarosan PC-khez szánt grafikus kártyákon is visszaköszön. Az XP4-re épülő termékek még ősszel piacra kerülhetnek, igen kedvező, 100 dollár alatti fogyasztói áron.

0

Hamarosan az ECS gyártja az összes ABIT alaplapot?

2002. július 30. 13:02

Az alaplapjai és videokártyái kapcsán Magyarországon is igen kedvelt tajvani ABIT Computer hivatalosan is megerősítette, hogy alsó árkategóriás alaplapjainak gyártását az Elitegroup Computer Systemsre bízza. Az együttműködés hatékonyságát látva a vállalat képviselői bejelentették, nem kizárt, hogy a jövőben az összes ABIT alaplapot az ECS gyártja majd.

0

A Computer Associates bejelentette az eTrust Admin termékét

2002. július 30. 11:19

[Herald] A Computer Associates bejelentette az eTrust Admin termékét, mellyel a rendszergazdák minden részletre kiterjedően kezelhetik a rendszerek valamennyi számláját és erőforrását. Ilyen módon az eTrust Admin 2.0 jelentősen csökkenti a vállalati biztonsági rendszer költségeit, egyúttal elősegíti a vállalat eszközeinek optimális kihasználását. Az eTrust Admin ezenfelül könyvtárak szerinti szolgáltatásokkal hasznosítja az ügyfelek meglévő befektetéseit, aminek során a felhasználói számlákat automatikusan, rendeltetés szerint menedzseli.

0

Az ASUS bemutatta SiS648 chipkészletes P4S8X alaplapját

2002. július 29. 14:55

Az ASUS bemutatta SiS648 chipkészletes alaplapját, amely a P4S8X nevet kapta. A termék Pentium 4 processzorokat és DDR333 SDRAM-ot támogat és a legújabb trendeknek megfelelően kezeli az AGP8X grafikus kártyákat és a Serial ATA eszközöket is.

0

Nyilvánosságra kerültek a SiS746 chipkészlet specifikációi

2002. július 29. 10:10

A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) hamarosan piacra dobja AMD Athlon és Duron processzorokat és DDR333 SDRAM memóriát támogató új alaplapi chipkészletét, a SiS746 modellt. Bár a megjelenés pontos időpontja egyelőre ismeretlen, a specifikációk már nyilvánosságra kerültek.

0

Új driver Matrox Parhelia videokártyákhoz

2002. július 27. 18:07

A kanadai Matrox tegnap új meghajtóprogramot adott ki Parhelia 128 MB videokártyáihoz. A driver (ver. 1.00.04.231) Windows XP és 2000 operációs rendszerek alatt használható, és a mellékelt leírás szerint számos általános hibát javítottak benne, beleértve a DVI-kimenettel kapcsolatos, valamint a Neverwinter Nights alatt jelentkező problémákat. Egyelőre a cég kizárólag a fenti két operációs rendszer alatt támogatja a Parhelia kártyákat, de állítólag hamarosan érkezik a linuxos meghajtó is.

0

Az AMD tegnap jelentős mértékben csökkentette processzorainak árát

2002. július 27. 17:30

[CNET] Az AMD tegnap jelentős mértékben csökkentette közel teljes processzorkínálatának árát. Az asztali számítógépekbe szánt chipek ára 5-20% között, míg a noteszgépekbe szánt mobil Athlon XP és Duron processzorok ára 4-26% között mérséklődött. Az alábbi táblázatban tüntetjük fel az érintett termékeket és azok régi, valamint új árát dollárban.

0

De facto szabvánnyá válhat a DDR400 SDRAM

2002. július 26. 14:32

A Samsung májusban jelenetette be, hogy megkezdi DDR400 memóriachipjeinek és memóriamoduljainak szállítását annak ellenére, hogy a memóriákkal kapcsolatos technológiák szabványosításával foglalkozó testület, a Joint Electron Device Engineering Council (JEDEC) nem tervezi a DDR400 szabvánnyá emelését.

0

A VIA elvesztheti a legnagyobb tajvani chipsetgyártó címét

2002. július 26. 10:34

[Digi Times] A tajvani Market Intelligence Center (MIC) szerint a VIA hamarosan elvesztheti a legnagyobb tajvani chipsetgyártóknak járó virtuális serleget, ugyanis ha az AMD piaci részesedése tovább csökken, valószínűleg a SiS eladásai felülmúlják a VIA-ét.

0

Újabb információk az AMD nyolcadik generációs processzorairól

2002. július 25. 23:03

A múlt héten lezajlott Platform Conference rendezvény keretében az AMD természetesen ismét szót ejtett nyolcadik generációs processzorcsaládjáról. Noha korábban ismeretlen tények nem kerültek napvilágra, a cég képviselője összefoglalta a Hammerről jelenleg tudható információkat.

0

Egy népszerű linuxos portál lehúzza a rolót

2002. július 25. 21:28

[CNET] A Linux operációs rendszer és a szabad szoftverek világának híreiről tudósító LWN.net , minthogy a lap fenntartásához szükséges napi költségeket az üzemeltetők már nem tudták tovább biztosítani, augusztus 1-jén lehúzza a rolót. Az oldalon található drámai üzenet szerint az LWN számos módot keresett a napi üzletmenet finanszírozására, azonban mint írják: az LWN által ajánlott tartalom nem tartozik azok közé, melyekért a piac jelenleg hajlandó lenne fizetni. Ezért a jövő heti LWN Weekly Edition lesz a lap utolsó száma.

0

Ingyenes magyar nyelvű mailszerver a SuSE-től

2002. július 25. 19:12

[SuSE Magyarország] A SuSE Linux magyarországi irodája elkészítette a nagysikerű SuSE Linux eMail Server II magyar nyelvű változatát. A komplett szerveralkalmazás magában foglalja az operációs rendszert is, telepítése villámgyors és pofonegyszerű. A SuSE Linux eMail Server támogatja a legfontosabb internetes szabványokat és együttműködik a legtöbb elterjedt emailklienssel. A teljes szoftver magyar nyelvű dokumentációval együtt letöltehető a SuSE magyarországi szerveréről.

0

Gyorsnak ígérkezik az nForce2

2002. július 24. 20:02

Az x-bit labs nyilvánosságra hozott néhány teszteredményt az NVIDIA nForce2 chipkészlet teljesítményéről. A bulvárlap állítása szerint a közölt eredmények az NVIDIA hivatalos mérésein alapulnak.

0

Iskolakezdésre érkezik a fazonigazításon átesett Intel Celeron

2002. július 24. 19:12

[The Inquirer] Noha, amint arról beszámoltunk, az Intel sem a versenytársakat, sem a felhasználók pénztárcáját nem kímélve erőltetett menetben dobja piacra újabb és gyorsabb Pentium 4 processzorait, az alsó kategóriás Celeron processzorok esetében nem látja szükségesnek e túlzott sietséget. Igaz, változások a Celeronok világában is lesznek.

0

Thermaltake hűtők AMD Hammer processzorokhoz

2002. július 24. 18:05

A tajvani Thermaltake Technology az elsők között készített az AMD nyolcadik generációs processzoraihoz szánt hűtőket. A termékek már a Hammertől hangos júniusi Computex 2002 kiállításon is bemutatásra kerültek, nemrég pedig specifikációik társaságában megjelentek a cég honlapján is.

0

Hamarosan hat további országan jelenik meg a Microsoft Xbox

2002. július 24. 12:01

A Microsoft bejelentette, hogy az amerikai, kanadai, ausztrál, japán és európai premier után hamarosan a világ többi részén is piacra dobja az Xbox konzolt. A redmondi cég illetékesei azt közölték, hogy a készülék még ebben az évben megvásárolható lesz Dél-Koreában, Hong Kongban, Tajvanon, Szingapúrban, Mexikóban és Új-Zélandon.

0

Szeptemberben kerül piacra az VIA KT400 chipesetes ASUS A7V8X alaplap

2002. július 24. 11:49

[xbit-labs] Bár a VIA már szállítja az alaplapgyártók felé KT400 chipkészletét, a termékek várhatóan csak szeptemberben kerülnek az üzletek polcaira, elsősorban azért, mert a gyártók csak nemrégiben kezdték meg a régebbbi KT333 chipsetes alaplapok nagy volumenű szállítását.

0

A Scalát választotta kelet-európai termelésének és szállításainak automatizálásához az Osram

2002. július 23. 22:39

[Heller] A Siemens csoporthoz tartozó Osram, a világ egyik legnagyobb villanykörte-gyártója a szlovák gyárába is a Scala Business Solutionstől vásárolt teljesen integrált gyártási, tervezési és vezérlő rendszert. A Scala ERP rendszerének alkalmazására annak a programnak a keretében került sor, amelynek során az Osram a költségcsökkentést és globális kereskedelmi hálózatában a szállítási határidők betartását célozta meg. A szlovák Osramnál eddig különféle szoftverből, köztük Microsoft Accessből és Excelből összeállított rendszereket használtak. A Scala ERP-szoftver üzembe helyezésével a vállalatnak sikerült megszabadulnia a korábbi rendszer nagy tehertételétől, ugyanis a tranzakciókat minden programba külön-külön, manuálisan kellett újra rögzíteni. Jelentős munkaerő szabadult így fel, amelyet értéknövelő tevékenységre tudnak fordítani. A Scala bevezetésével erőteljesen csökkent a beszerzéshez és a raktárkészlet-ellenőrzéséhez szükséges manuális munka, valamint az adatok többszörös rögzítése. Az Osram már a Scalát alkalmazza Csehországban, Lengyelországban, Finnországban, Törökországban, Dubaiban, Kínában, Hongkongban, Indonéziában, Szingapúrban, Ausztráliában és Malajziában.

0

Húsznál is több játék támogatja a Matrox Parhelia Surround Gaming funkcióját

2002. július 23. 22:07

A kanadai Matrox ma jelentette be, hogy nemrégiben piacra került Parhelia videokártyája Surround Gaming technológiáját immár húsznál is több megvásárolható játék támogatja. A cég sajtóanyagában hangsúlyozza, hogy mindez elsősorban a játékfejlesztők Parhelia iránti lelkesedésének köszönhető. Sajnálatos tény azonban, hogy a felhasználók a kártya relatíve gyenge teljesítménye miatt kevésbé rajonganak a Matrox zászlóshajójáért.

0

A VisionTek grafikus kártyái a jövőben is kaphatóak lesznek Európában

2002. július 23. 20:47

Amint arról korábban hírt adtunk, a The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap szellőztette meg -- forrása megnevezése nélkül --, hogy rövid európai látogatás után az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról és újabban optikai meghajtóiról ismert egyesült államokbeli VisionTek kivonul kontinensünk piacáról. A lap információi szerint a cég alig néhány hónapos európai jelenléte alatt jó néhány marketinghibát követett el, és jelentős összegeket fordított meddőnek bizonyuló projektekbe; ezért határozott úgy a vezetőség, hogy e rövid, sikertelen kiruccanás után a cég kivonul kontinensünkről.

0

Karácsonyi meglepetés: Hyper-Threading technológiával ellátott Intel Pentium 4 processzor 3,06 GHz-en !

2002. július 23. 15:08

A birtokunkba jutott legfrissebb processzor-útitervek tanúsága szerint az Intel még az idei negyedik negyedévben piacra dobja 3,06 GHz-en üzemelő, asztali számítógépekbe szánt Pentium 4 processzorát. Az internet-szerte korábban olvasható bizonytalan pletykák is erről szóltak, majd ezeket erősítette meg Paul Otellini, az Intel elnöke a cég második pénzügyi negyedéves eredményeinek közzétételekor. Mint hangsúlyozta: semmi akadályát nem látja annak, hogy a karácsonyi bevásárlási szezonra piacon legyen a Pentium 4 processzor 3 GHz-es változata.

0

NEC: nincs időnk megvárni, míg az Intel Itanium platform beérik

2002. július 23. 13:46

[InfoWorld] A múlt héten lezajlott Platform Conference rendezvény egyik ülésén rendhagyó beszélgetés alakult ki a jelenlévő szakemberek között. A közismerten az Intel riválisainak számító cégek által szponzorált eseményen ugyanis a 64 bites architektúrák jövőjéről diskuráló vállalati képviselők többsége arra az álláspontra helyezkedett, hogy az Intel Itanium platform elterjedéséhez rengeteg időre és még több pénzre lenne szükség.

0

Új nyomtató és többfunkciós készülék az Epsontól

2002. július 22. 09:06

[Clubic.com] Új nyomtatóval és többfunkciós készülékkel bővíti termékei körét az Epson. A C60 nyomtatót felváltó C62 az RPM (Resolution Performance Management) technológiának köszönhetően nagyon magas, 5760 PPP felbontásra képes speciális papíron. A nyomtató USB porton keresztül kapcsolódik a felhasználó számítógépéhez, ezért a párhuzamos port sebessége sem akadályozza a nagy felbontású, hatalmas méretű dokumentumok kinyomtatását.

0

Az ECS szemet vetett az ABIT-ra?

2002. július 19. 18:39

[DigiTimes] Amint arról korábban beszámoltunk, a tajvani ABIT még májusban döntött úgy, hogy az Asustek példáját követve olcsó alaplapokat dob piacra. A cég akkor úgy számolt, hogy a SiS645 és Intel i845GL chipkészletekre épülő termékeiből havonta körülbelül 100 ezer darabot értékesíthet. Azonban az intenzív árverseny arra kényszerítette a gyártót, hogy e lapok gyártását az Elitegroup Computer Systemsre (ECS) bízza.

0

A túlhajtóknak kedvez az EliteGroup a K7S5A alaplap továbbfejlesztett változatával

2002. július 19. 10:51

[Clubic.com] Újabb információmorzsák láttak napvilágot a csak Japánban forgalmazott ECS K7S5A+ alaplapról a Clubic.com oldalon. Az EliteGroup által készített és igen komoly sikereket elért K7S5A alaplap továbbfejlesztett változata főleg a túlhajtóknak kedvez. Az alaplap ráadásként több memóriát képes fogadni, 3 DDR modul helyezhető bele. Ez az alaplap már nem fogad SDRAM memóriamodulokat.

0

Heti hivatalos játékeladási statisztika és toplista

2002. július 18. 10:48

Nyilvánosságra került a múlt heti külföldi hivatalos játékeladási toplista, melyben van egy-két meglepetés. Rögtön láthatjuk, hogy a Blizzard igen nagy sikereket arat legújabb stratégiai játékával, a Warcraft 3-mal, ugyanis a sima verzió után a megtisztelő második helyen rögtön a Collectors Editiont találhatjuk.

0

Az EPoX bemutatta nForce2 chipkészletes EP-8RGA+ alaplapját

2002. július 17. 17:06

Az EPoX bejelentette nForce2 chipkészletes EP-8RGA+ alaplapját, amelyen az integrált GeForce4 MX grafikus magot tartalmazó IGP northbridge mellett a két hálózati vezérlővel, valamint Dolby Digital 5.1 támogatással ellátott MCP-T southbridge chip kapott helyet.

0

Jelentősen elmarad a várakozásoktól az Office v. X programcsomag népszerűsége

2002. július 17. 13:13

[CNET] Mivel a Microsoft Office v. X programcsomag eladása messze alulmúlják a várakozásokat, a redmondi szoftvercég az Apple Computerrel közös akciót kezd, amelynek keretében az új Mac gépet vásárlók 50 dollárral olcsóbban frissíthetik Office csomagjukat a legújabb változatra, illetve 100 dollárral kevesebbet kell fizetniük a teljes Office v. X-ért. Az akció holnap indul és szeptember 30-ig érvényes.

0

Az nForce2 nem fenyegeti a VIA piaci pozícióit

2002. július 17. 12:07

[Digi Times] Tajvani alaplapgyártókhoz közel álló szakértők véleménye szerint az NVIDIA nForce2 chipkészlete aligha lesz jelentős hatással az AMD processzorokhoz szánt chipkészletek vezető gyártójának, a VIA Technologiesnak az üzletmenetére, legalábbis rövid távon bizonyosan nem.

0

Crush K8 néven kerül forgalomba az AMD Hammer processzorokhoz szánt NVIDIA lapkakészlet

2002. július 16. 19:38

A jelenleg zajló Platform Conference rendezvényen mutatta be az NVIDIA az AMD nyolcadik generációs Athlon processzorait támogató chipkészletét, mely a Crush K8 nevet kapta. A chipkészlet szó talán ebben az esetben nem is megfelelő, ugyanis a Crush K8 egyetlen chipből áll, mely integrálja az AGP-vezérlő és a south bridge funkcióit.

0

A Columbia Pictures a Wolfenstein játékok megfilmesítését tervezi

2002. július 16. 13:35

Az utóbbi években egyre jobban elterjedtek a számítógépes vagy konzolos játékprogramokat feldolgozó filmek. Gondoljunk csak a nemrég vetített Tomb Raiderre Angelina Jolie-val a főszerepben, vagy a japán Square Software által készített Final Fantasy animációs mozira. De említhetnénk még a Paul Anderson rendezésében elkészült két Mortal Kombat filmet, vagy a külföldön pár hete debütált Resident Evil-feldolgozást. Az utóbbi még nem is érkezett meg Magyarországra (hivatalos premier: 2002. augusztus 22.), de Holywoodban már dolgoznak a folytatásán.

0

Fejlesztői eszközök az AMD Hammer processzorcsaládjához

2002. július 16. 13:09

Az Advanced Micro Devices ma jelentette be, hogy újabb támogatók sorakoztak fel a cég következő generációs, Opteron és nyolcadik generációs Athlon néven ismert processzorai mögé. Ezúttal a platform sikerre vitele szempontjából szintén kulcsfontosságú alkalmazásfejlesztők -- így az Etnus, a MigraTEC, a Numerical Algorithms Group (NAG) és az STMicroelectronics -- biztosították támogatásukról az AMD-t.

0

Mit is tud a Gainward GeForce4 Ti4600 chipes videokártyája?

2002. július 15. 20:59

A Tesztelő oldalaira került fel egy igen részletes írás a Gainward GeForce4 PowerPack! Ultra/750 XP GS típusjelű, GeForce4 Ti4600 chipes videokártyáról. A cikkből többek között az is kiderül, hogy a kártya dobozában egy-két különlegesség is megbújik:

0

Uniós tanulmány a vállalatok és a közintézmények által használt nyílt forráskódú szoftverek elterjedtségéről

2002. július 15. 19:00

[SuSE Magyarország] A nagyfokú stabilitás és a jogtalan hozzáférés elleni védelem a két legfontosabb indok, ami miatt a vállalatok a nyílt forráskódú szoftverek mellett döntenek. Ezzel szemben a nyilvános forráskód és a változtathatóság, tehát azok a tulajdonságok, melyek a nyílt forráskód definícióját adják, csak mellékes szerepet kapnak. Erre az eredményre jutott egy Európai Unió által támogatott tanulmány, melyet a berlini székhelyű Berlecon Research végzett el.

0

Majd' kétezer Intel Xeon processzorból áll majd a világ leggyorsabb linuxos szuperszámítógépe

2002. július 15. 14:43

A Lawrence Livermore National Laboratory (LLNL) a Linux NetworX céget kérte fel annak az Intel-alapú, Linux operációs rendszert futtató szuperszámítógépnek a megtervezésére, telepítésére és üzembe helyezésére, amely őszi elkészültekor a világ legnagyobb teljesítményű linuxos számítógépe lesz, és az öt leggyorsabb szuperszámítógép közé kerül.

0

A VideoLogic nevet változtatott

2002. július 15. 11:49

Az Imagination Technologies videokártyákat és szórakoztatóelektronikai berendezéseket forgalmazó divíziója, a VideoLogic Systems ma jelentette be, hogy a cég a kibővült termékkínálatát jobban tükröző PURE Digital néven folytatja tevékenységét.

0

Microsoft-hitelesítést kapott a BMC munkaütemezési megoldása

2002. július 15. 10:49

[ComMedia] A vállalati szintű rendszerfelügyeleti megoldásokat szállító BMC Software munkaütemezési megoldása, a CONTROL-M megkapta a Microsoft Windows 2000 Advanced Server hitelesítést. A bizonyítvány azt tanúsítja, hogy a CONTROL-M megfelelt a Windows 2000 felhasználóinak és az Advanced Server követelményeinek a termékek összekapcsolása szempontjából, egyszerűsíti a vállalati rendszerek működtetését és felügyeletét, valamint csökkenti a megvalósítás kockázatát.

0

ASUS alaplap második generációs nForce chipkészlettel

2002. július 12. 19:10

Az NVIDIA a jövő héten jelenti be új nForce chipkészletét, amely rögtön két különféle kivitelben jelenik meg. Az Crush18G kódnévre hallgató chipset integrált GeForce4 MX grafikus vezérlőt tartalmaz, a Crush18D viszont nem rendelkezik videovezérlővel.

0

128 Mbyte-os GeForce4 MX440 kártyát jelentet meg a Prolink

2002. július 12. 13:42

A tajvani Prolink Microsystems ma jelentette be, hogy a piacon elsőként dob piacra 128 Mbyte DDR memóriával szerelt GeForce4 MX440 chipes videokártyát. A PixelView GeForce4 MX440 FSAA-teljesítménye a cég közleménye szerint jelentősen javul az extra memóriának köszönhetően.

0

Még ősszel megjelenik az NVIDIA NV30

2002. július 12. 13:26

Az NVIDIA tegnap tartotta éves részvényesi közgyűlését, melyen a cég elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang megismételte azt a korábbi kijelentését, hogy cége következő generációs grafikus processzora, a jelenleg NV30 néven ismert chip még az idén ősszel megjelenik, és -- minden ellenkező értesüléssel szemben -- 0,13 mikronos gyártástechnológiával készül.

0

A Mad Catz új, vezeték nélküli kontrollert dob piacra a Sony és a Microsoft konzoljaihoz

2002. július 12. 11:09

A játékvezérlőket és egyéb számítógépes kiegészítőket fejlesztő Mad Catz nemrégiben jelentette be, hogy hamarosan piacra dobja Lynx elnevezésű, vezeték nélküli kontrollerét Sony PlayStation 2 (valamint PlayStation és PSOne) és Microsoft Xbox játékkonzolokhoz. A vezérlő PlayStationhöz készült változata még augusztusban, míg az xboxos verzió októberben jelenik meg 40 dolláros fogyasztói áron.

0

Platoon: a Szakasz című film licencével rendelkezik a magyar fejlesztésű játék

2002. július 11. 19:39

A magyar Digital Reality fejlesztőcsapat bejelentette, hogy következő játékuk, a Platoon: The First Airborne Cavalry in Vietnam a kiadó Monte Cristo Multimedia közreműködésének köszönhetően rendelkezik a Metro Goldwyn Mayer filmstúdió licencével. A megállapodás értelmében a játék fel fogja használni Oliver Stone 4 Oscar-díjjal kitüntetett Szakasz című filmjének bizonyos részleteit.

0

Radeon 9000 néven kerül forgalomba az ATI RV250

2002. július 11. 18:10

A kanadai ATI minden jel szerint Radeon 9000 márkanéven hozza forgalomba a jelenleg RV250 kódnéven ismert chipjeit. Az RV250-nel kapcsolatban már számos, gyakran egymásnak ellentmondó információmorzsa látott napvilágot az interneten, de valójában a mai napig nem tudni, hogy a chip miben is különbözik majd a Radeon 8500-tól.

0

Olcsó Socket478-423 átalakító tűnt fel Japánban

2002. július 11. 15:58

A japán boltok polcain feltűnt egy újabb Socket478-423 átalakító, melynek segítségével az újabb, Socket478 kivitelű Pentium 4 processzorokat lehet Socket423 foglalattal ellátott alaplapba helyezni.

0

A Samsung bejelentette a világ leggyorsabb grafikusmemória-chipjét

2002. július 11. 15:33

[SBN] A Samsung Electronics ma jelentette be, hogy elkészült a DDR-II szabványnak megfelelő, elsősorban grafikus kártyákhoz és hálózati berendezésekhez szánt 128 Mbites memóriachipjeivel. Az új chip 1 GHz-es adatátviteli frekvenciára is képes (500 MHz-es órajelen), és így adatátviteli sebessége elérheti a 4 Gbyte/sec-ot.

0

ATI chipes alaplapok garmadája egy hongkongi gyártótól

2002. július 11. 12:05

Noha a kanadai ATI még a márciusi CeBIT kiállításon bejelentette Intel és AMD processzorokhoz szánt alaplapi chipkészleteit, a gyártók hosszú időn keresztül nem dobták piacra ezekre épülő termékeiket. A cég első számú partnerének számító tajvani First International Computer (FIC) is csupán alig két hete jelentette be AT31 Fusion névre hallgató, AMD Athlon/Duron processzorokhoz szánt, MicroATX formátumú alaplapját. A gyártók elkötelezettségének hiányát azonban indokolhatja, hogy a chipkészlet későn került piacra, és várhatóan sem a teljesítménye, sem az ára nem indokolja a konkurens gyártók hasonló termékeinek mellőzését.

0

A Microsoft erőteljesen terjeszkedik Japánban

2002. július 11. 11:03

Az Xbox egyedüli japán disztribútora, a Happinet szerint a Microsoft a jövőben több nagykereskedővel is együtt kíván működni annak érdekében, hogy a konzol minél több üzletben megtalálható legyen.

0

Colin McRae Rally 3 - úton a tökéletes szimuláció felé?

2002. július 10. 19:18

Ha egy programból több mint fél millió példányt adnak el, akkor az már sikeresnek számít a játékszakmában. A 2000 végén megjelent Colin McRae Rally 2 fejlesztőcsapata szerencsés volt, mivel 4 milliónál is több CD-t kellett legyártani a kiadónak ahhoz, hogy kielégítse a vásárlók igényeit. Emiatt nem volt kétséges, hogy elkészítik a játék folytatását. Colin McRae természetesen harmadszor is csatlakozott a csapathoz, valamint Nicky Grist navigátor is besegített a munkában.

0

A nyár végéig hiány várható a DDR memóriachipekből

2002. július 10. 19:15

[DigiTimes] A tajvani Nanya Technologies alelnöke ma úgy nyilatkozott, hogy a DDR memóriachipek hiánya várhatóan a nyár végéig nem szűnik meg. Charles Kau elmondta, hogy a cég SDRAM-készlete jelenleg két hétnél is tovább elegendő, azonban a DDR SDRAM chipekből gyakorlatilag semmiféle tartalékkal nem rendelkeznek.

0

A Sega felvásárolná az Infogramest?

2002. július 10. 18:50

23 százalékkal emelkedett az Infogrames játékkiadó részvényeinek árfolyama tegnap, amikor a Sega bejelentette, hogy amerikai, illetve európai játékkiadókat vásárolna fel termékportfoliója szélesítése céljából.

0

Egyedi alaplap VIA KT333 chipkészlettel az EPoX-tól

2002. július 10. 17:23

[OCWorkBench] A tajvani EPoX a héten jelentette be egyedinek mondható, VIA KT333 chipkészletre épülő alaplapját. Az EP-8K5A2+ természetesen AMD Athlon és Duron processzorok fogadására alkalmas. Újdonság azonban, hogy a KT333 north bridge mellé a cég a VT8235 south bridge-et társította. Amint az ismert, a jelenleg piacon lévő KT333 chipes alaplapok mindegyike a már jól bevált VT8233A déli hidat használja, és noha erről információk nem állnak rendelkezésünkre, a KT333 egy újabb revíziója kerülhetett az EPoX lapjára, hiszen a korábbi változatok nem voltak kompatibilisek az újabb déli híddal.

0

A Creative még ebben az évben piacra dobja P10 chipes videokártyáit

2002. július 10. 16:44

A The Inquirer -- forrása megnevezése nélkül -- tegnap arról számolt be, hogy a Creative Labs. még ebben az évben bemutatja a 3Dlabs P10 vizuális processzorra épülő, otthoni felhasználóknak szánt videokártyáit. A lap értesülései szerint e kártyák alapját a 3Dlabs által nemrégiben bejelentett Wildcat VP referenciadesign adja majd.

0

A processzormagok növekedése ellenére az Intel továbbra is őrzi költségelőnyét a rivális félvezetőgyártókkal szemben

2002. július 10. 14:48

Bár az Intel processzorok magmérete a Pentium 4 bevezetése óta jelentősen növekedett, az új gyárak üzembeállítása, illetve a 300 milliméteres átmérőjű szilíciumszeletek használata révén az Intel továbbra is őrzi költségelőnyét a rivális félvezetőgyártókkal szemben -- derül ki az In-Stat/MDR által nyilvánosságra hozott jelentésből.

0

Hamarosan a linuxosok is birtokba vehetik az Apple iPod audiolejátszót

2002. július 10. 10:46

A Windows-felhasználóknak már semmiféle gondot nem jelenthet az Apple iPod digitális audiolejátszóval való kapcsolatteremtés, és ha hihetünk a híreknek, az iPod hamarosan a Linux operációs rendszert futtató számítógépekkel is képes lesz majd kommunikálni.

0

A VisionTek várhatóan kivonul az európai piacról

2002. július 9. 20:25

A múlt hét végén a The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap számolt be arról -- forrása megnevezése nélkül --, hogy rövid európai látogatás után az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról és újabban optikai meghajtóiról ismert egyesült államokbeli VisionTek kivonul kontinensünk piacáról.

0

A számítógépes játékok károsan hatnak az emberi agyra

2002. július 9. 19:32

[GamePro] Egy most publikált tanulmány szerint a számítógépes játékok túlzottan gyakori használata károsan befolyásolja az emberi agyat. A japán Nihon egyetem professzora, Akio Mori által végzett kutatás, melynek eredményei a tegnapi Mainichi Shimbun hasábjain láttak napvilágot, azt mutatja, hogy azoknál, akik napi két óránál több időt töltenek számítógépes játékokkal, csökken a prefrontális agykéreg aktivitása. Ez a magas szintű emberi gondolkodás, a kreativitás és az érzelmek központja.

0

Az Asustek is forgalmaz SiS Xabre chipes videokártyákat

2002. július 9. 16:58

[OCWorkBench] Noha csupán néhány nagyobb gyártó sorakozott fel a SiS Xabre GPU-családja mögé annak áprilisi bejelentésekor, úgy tűnik, egyre több ismert név lát üzleti lehetőséget az olcsó, de jó teljesítményt nyújtó grafikus processzorra épülő termékek forgalmazásában. Legutóbb a Soltek Xabre chipes kártyájáról számoltunk be, most pedig arról érkeztek információk, hogy a világ legnagyobb alaplapgyártói között számon tartott Asustek is piacra dobja a SiS chipjét hasznosító, X4000 típusjelű videokártyáját.

0

Újabb pletykák az NVIDIA és az ATI következő generációs GPU-iról

2002. július 9. 16:15

Az ATI R300 küszöbön álló bejelentése kapcsán az utóbbi időben viszonylag ritkán olvashattunk a különféle internetes oldalakon az NVIDIA következő generációs, jelenleg NV30 kódnéven ismert chipjéről. A 3DChipset jóvoltából azonban ma újabb pletykákat ízlelgethetnek az NVIDIA kedvelői.

0

A CA Brightstor termékcsalád támogatja az IBM 3590 TotalStorage vállalati mágnesszalag-meghajtók legújabb modelljeit

2002. július 9. 13:06

[Herald Communications] A Computer Associates bejelentette, hogy tárolómenedzselő megoldásainak BrightStor termékcsaládja kezelni képes az IBM 3590 TotalStorage vállalati mágnesszalag-meghajtó rendszerének új H modelljeit. A CA a bejelentést ugyanazon a napon tette, amikor az IBM ezen új, napjaink műszaki színvonala szerint legkorszerűbb mágnesszalag-rendszereinek piacra vitelét nyilvánosságra hozta.

0

Cray szuperszámítógép AMD Opteron processzorokkal?

2002. július 9. 12:42

A The Wall Street Journal tegnapi, az Intel Itanium 2 processzorának várható piaci fogadtatásáról szóló hírében említést tett az Intel processzorpiaci dominanciáját több mint harminc éve megtörni igyekvő Advanced Micro Devices következő generációs mikroprocesszoráról, a szerverekbe és munkaállomásokba szánt Opteronról. Don Clark, a lap újságírója a terjedelmes piaci elemzést egy meglepő értesülés említésével zárta.

0

Nagy megbízhatóságú merevlemezeket mutatott be az IBM

2002. július 9. 12:29

Az IBM nagy megbízhatóságú, kritikus üzleti alkalmazásokat futtató szerverekbe szánt merevlemezzel jelentkezett. Az új Ultrastar 146Z10 meghajtó érdekessége, hogy a sorozatban gyártott merevlemezek között a világon elsőként tartalmaz anti-vibrációs technológiát.

0

Két változatban érkezik az új NVIDIA nForce alaplapi chipkészlet

2002. július 9. 12:10

Az NVIDIA a jövő héten jelenti be új nForce chipkészletét, amely rögtön két különféle kivitelben jelenik meg. Az Crush18G kódnévre hallgató chipset integrált GeForce4 MX grafikus vezérlőt tartalmaz, a Crush18D viszont nem rendelkezik videovezérlővel.

0

A Sony cáfolja a PlayStation 3-mal kapcsolatos pletykákat

2002. július 9. 11:47

A Sony cáfolta azokat az ázsiai lapértesüléseket, amelyek szerint már megállapodott volna egy tajvani gyártóval a következő generációs PlayStation konzolok előállításáról. A vállalat közleményében ezen felül közölte, hogy csupán pletykának tekinthetők azok a hírek, melyek szerint a vállalat a Rambus Yellowstone memóriaarchitektúrája köré építené a PlayStation 3-at.

0

A Sega globális játékfejlesztő-hálózat kiépítését tervezi

2002. július 9. 11:10

[WSJ] A japán Sega Corporation tárgyalásokat folytat egyesült államokbeli és európai játékfejlesztő cégek megvásárlásáról, adta hírül ma a The Wall Street Journal . A nehéz pénzügyi helyzetben lévő cég a felvásárlásokkal igyekszik pozícióját javítani a Japánon kívüli piacokon.

0

Thoroughbred-túlhajtási rekordok

2002. július 8. 21:30

Az AMD június 10-én jelentette be jelenleg leggyorsabb Athlon XP 2200+ processzorát, mely az asztali számítógépekbe szánt AMD processzorok közül elsőként készül 0,13 mikronos gyártástechnológiával. A tuning kedvelői természetesen azonnal rávetették magukat az új jövevényre, azt remélve, hogy a fejlettebb gyártástechnológiának köszönhetően a processzort könnyű lesz gyorsabb működésre bírni. Az első tapasztalatok azonban kiábrándítóak voltak: az alapértelmezés szerint 1800 MHz-es processzort léghűtéssel alig sikerült, ha sikerült egyáltalán, 2 GHz fölé parancsolni.

0

Látványos hűtők a GlobalWIN-től

2002. július 8. 20:28

A tajvani GlobalWIN nemrégiben kezdte meg CAK 4 sorozatú processzorhűtőinek forgalmazását. Mindegyik modell különlegessége, hogy mind Socket A foglalatú Athlon és Duron, Socket 370 foglalatú Pentium III/Celeron/C3, valamint Socket 478 foglalatú Pentium 4 processzorok hűtésére alkalmas. Az egyedi designú hűtők rézből készültek.

0

Új PlayStation 2 modellek jelennek meg a nyáron

2002. július 8. 17:11

A Sony nemrégiben adta el a 10 milliomodik PlayStation 2 konzolt Japánban, a cég a nyár során a forgalmat rendkívüli marketingkampánnyal és új megjelenésekkel kívánja növelni.

0

Kevesebb linuxos hír, több napsütés

2002. július 8. 15:47

Rendszeres Olvasóink bizonyára észrevették, hogy az utóbbi napokban bizony nem jelentkezünk a Linux és a szabad szoftverek világának újabb híreivel, pedig (mint mindig) most is nagy dolgok történnek: megjelent a 2.4.7-es Squid proxy szerverszoftver, és amíg a GNOME és KDE hívei próbálgatják a grafikus környezetek vadonatúj verzióit (KDE 3.0.2, GNOME 2.0), addig gőzerővel folynak a fejlesztések; az elkövetkezendő hetekben valószínűleg hallunk még a hármas KDE-hez készülő Qt3-alapú KOffice 1.2-ről, előfordulhat, hogy új stabil Mozilla fog megjelenni, és hamarosan lesz friss kernel is (2.4.19). A debianosok minden valószínűség szerint tövig rágják a strandokon a körmüket, mert az utóbbi egy-két hónapban már minden nagyobb disztribúcióból (Mandrake 8.2, SuSE 8.0, Red Hat 7.3, Slackware 8.0) új változat jelent meg, a Debian 3.0 megjelenési idejéről pedig továbbra sem lehet tudni semmit... ki tudja, talán a következő néhány hét a 2.2r7-es Potatón kívül mást is tartogat a számukra.

0

Intel Itanium 2: egy új korszak kezdete

2002. július 8. 14:07

Az Intel és a HP 1993-ban kezdték meg közös projektjüket, amelynek célja egy teljesen új, versenyképes 64 bites processzor megalkotása volt. Az Itanium tavaly május végén jelent meg a piacon, de nem aratott túl nagy sikert. Eltelt egy év és megjelent a második generációs Itanium processzor. Vajon sikeres lesz? Szerintünk igen...

0

Új professzionális nyomtatók az Epsontól

2002. július 5. 19:41

[Mmd] Az EPSON Stylus PRO 9600 és az EPSON Stylus PRO 7600 modelleket professzionális alkalmazásokhoz, színes és fekete-fehér változatban történő nyomtatás céljára fejlesztették ki. Mindkét nagyformátumú nyomtató biztosítja a (a megfelelő eszközön megjeleníthető) maximum 2880 x 1440 dpi felbontást, ami jelenleg a legmagasabb felbontás az EPSON kínálatában. Mindezt az egyenként 96 fúvókát tartalmazó EPSON Micro Piezo nyomtatófejek továbbfejlesztése révén sikerült megvalósítani. A nyomtatófejek tökéletesebb színátmenetet és különösen nagy színskálát biztosítanak.

0

Gyárilag túlhajtott GeForce4 Ti4200-as kártya a Gainwardtól

2002. július 5. 14:11

A kevés esztétikai érzékkel, ámde annál több válogatott NVIDIA chippel megáldott tajvani Gainward tegnap jelentette be felejthetetlen nevű Gainward GeForce4 PowerPack! Model Ultra/650 TV/DVI Golden Sample kártyáját. A termék különlegessége, hogy noha a GeForce4 Ti4200 chipre épül, sebesség alapértelmezés szerint a GeForce4 Ti4400 referenciakártyákéhoz hasonlítható, míg ára ezt nem tükrözi.

0

Képek az ATI következő generációs videokártyáiról

2002. július 5. 10:55

Lapunk információi szerint a kanadai ATI július 18-án jelenti be következő generációs, jelenleg R300 néven ismert grafikus processzorát, azonban a chipre épülő videokártyák piaci megjelenése csak szeptemberben várható. Feltehetően az R300 bejelentésével egy időben a cég fellebbenti a fátylat az R200 utódjának szánt RV250 chipről is, mely az olcsóbb kártyák piacán számíthat sikerre.

0

Rambus DRAM kerül a Sony PlayStation 3-ba is?

2002. július 4. 15:38

Noha jelenleg a Sony PlayStation 2 tiszteletet parancsoló előnnyel vezeti a játékkonzolok eladási listáit, a cég gőzerővel dolgozik a várhatóan 2005-ben megjelenő PlayStation 3 fejlesztésén. Amint arról korábban beszámoltunk, a cég megfelelően gyors memóriát keres az igen nagy sávszélességet igénylő készülékhez. A Rambus elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy egyedül cége technológiája lesz képes a konzol memóriaéhségének kiszolgálására.

0

TwinForce: NVIDIA chipes alaplap és videokártya egy dobozban a Leadtektől

2002. július 4. 14:26

[Clubic.com] A tajvani Leadtek egy alaplapból és egy videokártyából álló csomagot dobott piacra TwinForce néven. Aki a Force szó hallatán az NVIDIA-ra asszociál, az jó helyen keresgél, ugyanis itt egy nForce chipkészletes alaplapról és egy GeForce4 chipes videokártyáról van szó.

0

Csődbe ment a Cryo játékkiadó

2002. július 4. 14:00

Csődbe ment a francia Cryo játékkiadó, illetve annak Cryonetworks nevű leányvállalata. A cég képtelen volt megegyezni hitelezőivel az ismételt feltőkésítésről.

0

Kipróbálható a Red Hat Linux következő verziójának első bétája

2002. július 4. 11:37

[Red Hat] Tegnap megjelent a Red Hat Linux következő verziójának első bétája. A Limbo névre keresztelt, 7.3.92-es verziószámot viselő rendszerben óriási változások történtek, a telepítőt GTK2 alapokra helyezték, az új Red Hat Linux támogatni fogja a logikai kötetkezelést (Logical Volume Management, LVM), és tartalmazni fogja a GNOME 2 grafikus munkakörnyezetet, valamint a GCC 3.1-es fordítót és az OpenOffice első verzióját. Ugyanakkor jó pár csomag nem lesz része többé a terjesztésnek, az Apache 1.3-as verzióját felváltja az Apache 2.0, a Netscape csomagok is megszűnnek, helyüket a Mozilla veszi át, kikerül a disztribúcióból az Fvwm2 ablakkezelő, a Kaffe JVM, és az Alien programcsomag is. Az új verzió rengeteg friss grafikus beállítóprogrammal fog megjelenni, ilyen például a Log Viewer, illetve az NFS és a Samba beállítását megkönnyítő program. A béta az ftp.redhat.com -ról vagy valamelyik tükörszerverről tölhető le.

0

A régóta várt Warcraft 3 holnap a boltokban

2002. július 3. 23:58

A világ egyik legjobban várt stratégiai játéka, a Warcraft 3 2002. július 5-én jelenik meg hivatalosan a hazai boltok polcain. A trilógia harmadik részében, a Reign of Chaos ban a játékosok újra beléphetnek Azeroth háború sújtotta földjére egy generációval az orkok és emberek közötti Második Háború befejezte után. A háború után kialakult törékeny béke megingani látszik, amint a sötét hatalmak többezer év után visszatértek, hogy véghezvihessék gonosz tervüket. Két új faj is megjelenik a csatározásokban -- az élőhalottak és az árny elfek. A játékosok négy egymást követő hadjáratban követhetik a történet fonalát.

0

Az SGI ismertette processzor-útitervét

2002. július 3. 17:25

[ExtremeTech] Noha jelenleg az iparág felfokozott várakozással tekint az elődjéhez képest jelentős ráncfelvarráson átesett és hivatalosan a jövő héten debütáló Intel Itanium 2 processzorra, az SGI egy sajtótájékoztató keretében igyekezett kifogni a szelet az Intel vitorlájából. Amint az ismert, 1998-ban még úgy látszott, a Mountain View-i cég az akkor még csak távoli tervekben szereplő MIPS R14000 bevezetése után búcsút mond a nagyteljesítményű rendszerekben használt MIPS architektúrának és beáll az IA-64-et támogató cégek táborába. Azonban sajtótájékoztatóján az SGI közölte, legalább 2006-ig elkötelezett a MIPS processzorok mellett.

0

A Serial ATA szabvány elterjedése csak jövőre várható

2002. július 3. 14:44

[DigiTimes] Noha a Serial ATA szabványt támogató alaplapok piaci megjelenésére már ebben a hónapban számíthatunk, a gyártók szerint a párhuzamos ATA szabványt leváltó standard tömeges elterjedése leghamarabb 2003-ban várható. Ekkorra válnak ugyanis hozzáférhetővé a szabványt támogató alaplapi chipkészletek.

0

Hamarosan megjelenik az ATI következő generációs grafikus processzora?

2002. július 3. 12:50

A kanadai ATI honlapján tegnap óta egy flash animáció fogadja a látogatókat, mely minden bizonnyal a cég következő generációs, jelenleg R300 kódnéven ismert grafikus chipje iránti várakozásokat igyekszik fokozni. Az Experience the world without limits (kb. határok nélküli világ élménye) üzenetet közvetítő teaser kísértetiesen hasonlít az NVIDIA és újabban a Matrox által is követett termékbeharangozási gyakorlatra.

0

Megjelent a magyar fejlesztésű Imperium Galactica 3 demója

2002. július 3. 10:41

A Los Angelesben májusban megrendezett E3 kiállításon a Matrox standján ismét láthatták az érdeklődők a magyar fejlesztésű Imperium Galactica III: Genesis valós idejű taktikai-űrstratégiai játék bemutatóját. A demó változatot a Matrox megbízásából a Mithis Games, a CDV és a Philos Entertainment készítette el: a Matrox többek között az IG3-mal demonstrálta a Parhelia-512 kártya Surround Gaming képességeit.

0

A SuSE Linux csatlakozik a TSANet támogatási szövetséghez

2002. július 2. 22:55

[SuSE Magyarország] A SuSE ma bejelentette csatlakozását a TSANethez (Technical Support Alliance Network). A TSANet egy nemzetközi terméktámogatási szövetség, amely több mint 150 hardver- és szoftvergyártót egyesít, a szövetségen belül a gyártók

0

Nyári alaplap-újdonságok az MSI-től

2002. július 2. 19:18

A tajvani MSI kínálatában még ebben a negyedévben számos új modell jelenik meg, mind AMD Athlon, mind pedig Intel Pentium 4 processzorokhoz. Az AMD platformhoz szánt lapok közül kiemelendő a VIA KT400 chipkészletére épülő KT4 Ultra, valamint az NVIDIA Crush18 kódnéven ismert lapkakészletét használó N18 Ultra.

0

Microsoft Freon: az Xbox multimédiás képességekkel felvértezett testvére

2002. július 2. 15:52

[WSJ] Amint arról lapunk virtuális hasábjain többször beszámoltunk, tavaly október óta keringenek pletykák arról, hogy a Microsoft dolgozik az Xbox játékkonzol egyéb szolgáltatásokkal kibővített változatának fejlesztésén. Tavaly a PC Format magazinban jelent meg egy részletes írás a HomeStation elnevezésű projektről, melynek létezését a Microsoft többször is cáfolta.

0

Még ebben a negyedévben megjelenik a 2,8 GHz-es Pentium 4

2002. július 2. 15:08

A The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap birtokába jutott friss processzor-útitervek tanúsága szerint az Intel felgyorsítja a Pentium 4 processzorok piacra dobásának ütemét. Így már a jelenlegi harmadik negyedévben megjelenik a 2,8 GHz-es Pentium 4, ami várhatóan egyben azt is jelenti, hogy a karácsonyi szezonra piacra kerül a processzor 3 GHz-es változata is.

0

Az Elpida elkészült DDR-II memóriachipjeinek mintadarabjaival

2002. július 2. 14:57

A Samsung után az Elpida Memory is megkezdte az 512 Mbites, 533 Mbit/sec sebességű DDR-II memóriachipek mintapéldányainak előállítását. A Samsung még májusban jelentette be, hogy elkészítette első DDR-II mintadarabjait.

0

Virtuális tankcsata - Panzer Elite SE demó

2002. július 2. 11:22

Egy-egy háborús filmet nézve biztosan megfordult már a fejetekben, hogy mi lenne, ha ti is ott lennétek a csatatéren, ott ülnétek a harckocsiban. A Psygnosis által kiadott 1999-es Panzer Elite című játékban lehetőségünk is nyílt egy kis kiruccanást tenni a vastag páncéllemez mögött. A fejlesztőcsapat azonban gondolt egy merészet és elkészítették a program újradolgozott verzióját, mely a Panzer Elite Special Edition címet kapta és a JoWood fogja kiadni. A küldetések során lehetőségünk nyílik az észak-afrikai, a szicíliai, az olaszországi, valamint a normandiai frontvonalak nagyobb tankcsatáiban részt venni, az amerikai és a német oldalon egyaránt. Nagy szükség lesz majd a stratégiai érzékünkre is, mert egy rossz döntés könnyen az ellenfél javára fordíthatja a harc végkimenetelét.

0

A Dell egyelőre nem tervezi Itanium 2 szerverek forgalmazását

2002. július 2. 10:05

[CNET] A HP-Compaq ügylet lezárulta óta a világ második legnagyobb PC-gyártójává visszaminősült Dell egyelőre nem áll be azon számítógépgyártó cégek sorába, melyek a jövő héten debütáló Intel Itanium 2 processzorra épülő munkaállomásokat és szervereket dobnak piacra. Amint azt a cég képviselője elmondta, a cégnek jelenleg nincsenek konkrét terméktervei az Itanium 2-vel kapcsolatban.

0

A kínai Red Flag Software és a norvég Opera Software együttműködési szerződést írt alá

2002. július 1. 22:21

[Opera Software] A norvég Opera Software ma sajtóközleményt adott ki arról, hogy stratégiai együttműködést kötött a Red Flag Software-rel. Kína vezető Linux-disztribútora a beágyazott eszközökhöz (PDA, STB, Thin Client) ajánlott termékvonalát a norvég cég böngészőjével fogja ellátni. A most megkötött együttműködés nyomán az Opera Software előtt megnyílt az az első nagy ázsiai piac, a cég böngészője a Red Flag Software termékein keresztül elérhetővé válik az ázsiai OEM-ek (Original Equipment Manufacturers) és SSP-k (Software Solution Providers) számára.

0

Megjelent a SuSE Linux Groupware Server új kiadása

2002. július 1. 21:46

[SuSE Magyarország] Megjelent a SuSE Linux Groupware Server legújabb változata. A SuSE vállalati szerverére és az új Lotus Application Server 5.0.10-es verziójára épülő termék a jelenlegi legnagyobb teljesítményű Lotus-megoldás a 32 bites Intel és AMD platformra.

0

Újdonságok az MSI alaplapjain: vezeték nélküli hálózat, Serial ATA és FireWire

2002. július 1. 21:11

Az MSI még a tajvani Computex 2002 kiállításon mutatta be azokat az extra szolgáltatásokat, melyek a cég jövőben megjelenő egyes alaplapjain alaptartozékként jelennek meg. Ezek a teljesség igényével a következők: Serial ATA meghajtók támogatása, vezeték nélküli hálózati (802.11b) vezérlő, a már ismert PC2PC Bluetooth és Gigabit Ethernet.

0

450 MHz-es DDR grafikus memóriát jelentett be az Infineon

2002. július 1. 20:10

A Infineon ma jelentette be, hogy elkészült akár 450 MHz-es sebességen is használható DDR grafikusmemória-chipjeinek első példányaival. A 128 Mbites chipeket a leggyorsabb professzionális és hardcore gamer grafikus processzorok társaként képzeli el a német cég.

0

Viszlát, Pentium 4 1,60A!

2002. július 1. 18:27

Az Intel még június 21-én jelezte viszonteladói felé, hogy beszünteti a kiváló túlhajthatósági mutatóinak köszönhetően igen népszerűvé vált 1,60A jelölésű Pentium 4 processzorok dobozos és tálcás változatának a forgalmazását. A cég a lépést a magasabb teljesítményű Pentium 4 processzorok iránti igény növekedésével indokolta. Az 1,60A a raktárkészletek kiürüléséig lesz megvásárolható.

0

Új fotónyomtató az EPSON-tól

2002. július 1. 17:34

[Mmd] Az EPSON az EPSON Stylus Photo 950 típusjelű nyomtatójával kiemelkedő minőségű megoldást kínál a digitális fényképek nyomtatásához. Az EPSON fényképnyomtató-család új tagja kategóriájában elsőként éri el a csupán 2 pikoliteres pontméretet. Mindez kiegészítve (a megfelelő eszközön megjeleníthető) 2880 x 1440 dpi felbontással és 6 különböző nyomtatási tinta felhasználásával, tiszta és kiváló minőségű nyomtatási képet biztosít, ami a hét különálló tintapatronnak köszönhetően költségkímélő is.