Szerző: roberto

2002. július 8. 15:47

Kevesebb linuxos hír, több napsütés

Rendszeres Olvasóink bizonyára észrevették, hogy az utóbbi napokban bizony nem jelentkezünk a Linux és a szabad szoftverek világának újabb híreivel, pedig (mint mindig) most is nagy dolgok történnek: megjelent a 2.4.7-es Squid proxy szerverszoftver, és amíg a GNOME és KDE hívei próbálgatják a grafikus környezetek vadonatúj verzióit (KDE 3.0.2, GNOME 2.0), addig gőzerővel folynak a fejlesztések; az elkövetkezendő hetekben valószínűleg hallunk még a hármas KDE-hez készülő Qt3-alapú KOffice 1.2-ről, előfordulhat, hogy új stabil Mozilla fog megjelenni, és hamarosan lesz friss kernel is (2.4.19). A debianosok minden valószínűség szerint tövig rágják a strandokon a körmüket, mert az utóbbi egy-két hónapban már minden nagyobb disztribúcióból (Mandrake 8.2, SuSE 8.0, Red Hat 7.3, Slackware 8.0) új változat jelent meg, a Debian 3.0 megjelenési idejéről pedig továbbra sem lehet tudni semmit... ki tudja, talán a következő néhány hét a 2.2r7-es Potatón kívül mást is tartogat a számukra.

LinuxRendszeres Olvasóink bizonyára észrevették, hogy az utóbbi napokban bizony nem jelentkezünk a Linux és a szabad szoftverek világának újabb híreivel, pedig (mint mindig) most is nagy dolgok történnek: megjelent a 2.4.7-es Squid proxy szerverszoftver, és amíg a GNOME és KDE hívei próbálgatják a grafikus környezetek vadonatúj verzióit (KDE 3.0.2, GNOME 2.0), addig gőzerővel folynak a fejlesztések; az elkövetkezendő hetekben valószínűleg hallunk még a hármas KDE-hez készülő Qt3-alapú KOffice 1.2-ről, előfordulhat, hogy új stabil Mozilla fog megjelenni, és hamarosan lesz friss kernel is (2.4.19). A debianosok minden valószínűség szerint tövig rágják a strandokon a körmüket, mert az utóbbi egy-két hónapban már minden nagyobb disztribúcióból (Mandrake 8.2, SuSE 8.0, Red Hat 7.3, Slackware 8.0) új változat jelent meg, a Debian 3.0 megjelenési idejéről pedig továbbra sem lehet tudni semmit... ki tudja, talán a következő néhány hét a 2.2r7-es Potatón kívül mást is tartogat a számukra.

A Linux rovat ezekben a hetekben csendesebb lesz, nem követi napról napra az eseményeket, ugyanis turisztikai és egyéb, nyáron szokásosnak mondható okok miatt körülbelül egy hónapra elhagyom a HWSW csapatát. Augusztus első napjaiban azonban, attól a perctől kezdve, amikor felbukkan a címoldalon a friss hírek között "A Netcraft júliusi webszerver-statisztikái" címmel valami, ismét visszatér minden a régi kerékvágásba.

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.