Szerző: Barna József

2002. július 9. 20:25

A VisionTek várhatóan kivonul az európai piacról

A múlt hét végén a The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap számolt be arról -- forrása megnevezése nélkül --, hogy rövid európai látogatás után az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról és újabban optikai meghajtóiról ismert egyesült államokbeli VisionTek kivonul kontinensünk piacáról.

[HWSW] A múlt hét végén a The Inquirer című brit számítástechnikai bulvárlap számolt be arról -- forrása megnevezése nélkül --, hogy rövid európai látogatás után az elsősorban NVIDIA chipes videokártyáiról és újabban optikai meghajtóiról ismert egyesült államokbeli VisionTek kivonul kontinensünk piacáról.

Amint arról korábban beszámoltunk, a VisionTek ez év elején nyitotta meg európai irodáit, és akkor még a vállalat ambíciói közé tartozott, hogy a videokártyák piacán a tengerentúlon elért sikereit (a cég az USA-ban hosszú ideje a kiskereskedelmi piac élén áll) kontinensünkre is exportálja. A cég ráadásul nemrégiben jelentette be, hogy bővíti gyártókapacitását. A VisionTek ugyanis a múlt hónapig kizárólag Észak-Amerikában állította elő videokártyáit, azonban részben az igények zökkenőmentes kielégítése, részben pedig a termelési költségek csökkentése érdekében június közepén egy meg nem nevezett ázsiai céggel kötött gyártási megállapodást.

E tények arra engedtek következtetni, hogy a cég globális jelenlétet igyekszik megvalósítani. A The Inquirer azonban arról számolt be, hogy a VisionTek alig néhány hónapos európai jelenléte alatt jó néhány marketinghibát követett el, és jelentős összegeket fordított meddőnek bizonyuló projektekbe; ezért határozott úgy a vezetőség, hogy e rövid, sikertelen kiruccanás után kivonul a cég kontinensünkről.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük a cég képviselőjét. John Malley, a VisionTek szóvivője lapunk kérdésére elmondta, hogy a cég holnap sajtóközleményt ad ki az európai piaci részvétellel kapcsolatban, addig azonban nem kívánja kommentálni az értesüléseket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról