:

Szerző: roberto

2002. július 4. 11:37

Kipróbálható a Red Hat Linux következő verziójának első bétája

[Red Hat] Tegnap megjelent a Red Hat Linux következő verziójának első bétája. A Limbo névre keresztelt, 7.3.92-es verziószámot viselő rendszerben óriási változások történtek, a telepítőt GTK2 alapokra helyezték, az új Red Hat Linux támogatni fogja a logikai kötetkezelést (Logical Volume Management, LVM), és tartalmazni fogja a GNOME 2 grafikus munkakörnyezetet, valamint a GCC 3.1-es fordítót és az OpenOffice első verzióját. Ugyanakkor jó pár csomag nem lesz része többé a terjesztésnek, az Apache 1.3-as verzióját felváltja az Apache 2.0, a Netscape csomagok is megszűnnek, helyüket a Mozilla veszi át, kikerül a disztribúcióból az Fvwm2 ablakkezelő, a Kaffe JVM, és az Alien programcsomag is. Az új verzió rengeteg friss grafikus beállítóprogrammal fog megjelenni, ilyen például a Log Viewer, illetve az NFS és a Samba beállítását megkönnyítő program. A béta az ftp.redhat.com -ról vagy valamelyik tükörszerverről tölhető le.

Red Hat[Red Hat] Tegnap megjelent a Red Hat Linux következő verziójának első bétája. A Limbo névre keresztelt, 7.3.92-es verziószámot viselő rendszerben óriási változások történtek, a telepítőt GTK2 alapokra helyezték, az új Red Hat Linux támogatni fogja a logikai kötetkezelést (Logical Volume Management, LVM), és tartalmazni fogja a GNOME 2 grafikus munkakörnyezetet, valamint a GCC 3.1-es fordítót és az OpenOffice első verzióját. Ugyanakkor jó pár csomag nem lesz része többé a terjesztésnek, az Apache 1.3-as verzióját felváltja az Apache 2.0, a Netscape csomagok is megszűnnek, helyüket a Mozilla veszi át, kikerül a disztribúcióból az Fvwm2 ablakkezelő, a Kaffe JVM, és az Alien programcsomag is. Az új verzió rengeteg friss grafikus beállítóprogrammal fog megjelenni, ilyen például a Log Viewer, illetve az NFS és a Samba beállítását megkönnyítő program. A béta az ftp.redhat.com-ról vagy valamelyik tükörszerverről tölhető le.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról