:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 19. 15:42

A VIA és a SiS chipkészletei nyolcadik generációs Athlon processzorokhoz

[Digi Times] Bár a ClawHammer magon alapuló nyolcadik generációs Athlon processzorok megjelenése csak az év végén esedékes, a tajvani chipsetgyártók máris vérre menő harcot folytatnak az alaplapgyártók és perszer a felhasználók kegyeiért.

[Digi Times] Bár a ClawHammer magon alapuló nyolcadik generációs Athlon processzorok megjelenése csak az év végén esedékes, a tajvani chipsetgyártók máris vérre menő harcot folytatnak az alaplapgyártók és perszer a felhasználók kegyeiért.

A VIA Technologies némileg megváltoztatta terméktervét, és a költségek alacsonyan tartása érdekében a ClawHammerhez szánt chipkészleteit FC-BGA helyett BGA tokozásban hozza forgalomba. Korábban a cég úgy tervezte, hogy a K8HTA változat BGA olcsó tokozásban kerül piacra, azonban a negyedik negyedévben megjelenő K8HTB és K8UMA változatok már FC-BGA tokozásban látnak napvilágot.

A tokozás mellett a VIA a neveket is megváltoztatta: a K8HTA, K8HTB és K8UMA chipkészletek hivatalos neve végül K8T400, K8T400M és K8M400 lett.

Eközben az AMD processzorokhoz szánt chipkészletek piacán szintén erőteljes pozícióval rendelkező SiS is javában fejleszti termékeit, a SiS755-öt és az integrált grafikus maggal rendelkező SiS760-at. A hírek szerint a SiS755 mintapéldányai már készen állnak, és a szállítások hamarosan megkezdődnek az alaplapgyártók felé, az integrált grafikus vezzérlőt tartalmazó verzió pedig a negyedik negyedévre várható.

A SiS az AMD chipkészletek első számú szállítójával, a VIA Technologieszel a szolgáltatások terén szeretné felvenni a versenyt, ezért K8 chipkészleteiben az AGP8X és USB2.0-eszközök támogatása mellett FireWire-vezérlőt is találni majd. A vállalat emellett erőteljesen együttműködik az alaplapgyártókkal nemcsak a termékfejlesztés, hanem a marketing és promóció területén is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:13

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.