Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 24. 12:28

Az Xbox játékai sorra döntik az eladási rekordokat

Az NPD Group által készített felmérés tanúsága szerint az Xbox tavaszi árcsökkentését követő két hónapban a konzol eladásai 131 százalékkal nőttek.

Az NPD Group által készített felmérés tanúsága szerint az Xbox tavaszi árcsökkentését követő két hónapban a konzol eladásai 131 százalékkal nőttek.

Mint ismeretes, a Microsoft május 15-én jelentette be, hogy Európa után Japánban és az Egyesült Államokban is csökkenti az Xbox konzol árát. A gép Japánban 34,800 jen helyett május 22. után már csak 24,800 jenbe kerül, az Egyesült Államokban az ár 299 dollárról 199 dollárra módosult.


Dead or Alive 3

Május közepén nem csak a Microsoft, hanem a Sony és a Nintendo is csökkentette konzoljainak amerikai árát, azonban az NPD Group szerint az eladások az Xbox esetében nőttek a leginkább. Ráadásul két újabb játék, a Gotham Racing és a Dead Or Alive 3 csatlakozott a "milliósok táborához", vagyis azokhoz a szoftverekhez, amelyekből világszerte több, mint egymillió példányt adtak el.

A Haloval együtt három olyan Xbox-játék létezik, amelynek eladási felülmúlták az egymillió darabot, mindezt csupán nyolc hónappal az Xbox amerikai premierje után. Ilyen gyors ütemben még egyik másik játékplatform sem tudott felmutatni három, egymillió példányban elkelt szoftvert.

Az NPD jelentéséből kiderül továbbá, hogy az Xbox novemberi premierje óta az Egyesült Államokban több, mint 10 millió játékot adtak el a konzolhoz, amely szintén rekordnak számít, ez korábban semelyik másik cégnek nem sikerült. A Microsoft tervei szerint az év végére már közel 200 Xbox-játék lesz az amerikai üzletek polcain és a következő nyolc hónap során elérik a 20 milliós eladott példányszámot.

"Egyre több és több vásárló jön rá, hogy az Xboz játékai jobban néznek ki és jobban játszhatók" -- mondta John O'Rourke marketing igazgató. "Jelenleg a karácsonyi szezonra készülünk, addigra a játékosok már több, mint 200 szoftver közül választhatnak, miközben további 300 program áll fejlesztés alatt. A játékosok ezen felül készülhetnek az Xbox Live internetes szolgáltatás beindítására is, amelyre ősszel kerül sor."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról