:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 25. 10:57

A nemzetközi vállalatok igen kedvezően fogadják a többnyelvű Scala szoftvert

[Heller Communications] A Scala Business Solutions-t sok vevő dícséri az együttműködő, kollaboratív ERP szoftver egyedülálló többnyelvűségéért. A Scala minden vevőnek

[Heller Communications] A Scala Business Solutions-t sok vevő dícséri az együttműködő, kollaboratív ERP szoftver egyedülálló többnyelvűségéért. A Scala minden vevőnek ugyanazt a sok nyelven -- összesen harmincon --– használható alkalmazási kódkészletet kínálja, nem úgy, mint más szállítók, akik a különböző nyelvekhez más és más szoftverváltozatot adnak.

A Scala egyedülálló felépítése -- amely lehetővé teszi, hogy különböző nyelveken ugyanazt a szoftvert használhassák a vállalatok -- alacsony karbantartási költségeket eredményez többek között azáltal, hogy egy közös központi szerviz támogathatja a különböző országokban lévő felhasználókat.

A Scala vevői nemzetközi üzleteiket könnyebben bonyolíthatják a soknyelvű, multikulturális környezetben. A Scala olyan nemzetközi telefonos tanácsadó szolgálatot tart fent, amely 15 nyelven érhető el a világ bármely pontján lévő felhasználó számára.

"Más alkalmazások felhasználói kénytelenek mindenütt egy meghatározott nyelven dolgozni: az alkalmazásukból egyszerűen hiányzik a több nyelvet kezelő technikai megoldás" -- mondja Mike Burdett, a Scala vezérigazgatója. "Amikor egy vevő Scala szoftvert vesz, tudja, hogy csak egy változatra van szüksége, hiszen a Scala egyedülálló technológiája segítségével a felhasználók sok nyelven tudnak dolgozni: a leányvállalatok és a vállalatközpont is a saját nyelvén. Semelyik más szállító sem képes ezt egyetlen termékkel megoldani."

Annak érdekében, hogy minden új Scala termék az első pillanattól kezdve soknyelvű legyen, már a szoftverfejlesztés során megtörténik a menük, kiírások lefordítása a különféle nyelvekre: mondatról mondatra fordítják a szövegeket, ügyelve arra, hogy minden nyelven pontosan ugyanaz legyen a jelentés. Az elmúlt évtől a Scala egy egészen újszerű, web-alapú fordítóeszközzel alakítja ki termékei fordításához a fogalmi hálót.

Az új eszköz használatával vált lehetővé, hogy a világ első, célorientált kollaboratív ERP platformja, az iScala 2.1 május 22-i piacra kerülésekor már 24 nyelven volt használható. "Más gyártók gyakran először csak egy angol változattal jelennek meg a piacon, és később adják ki a különféle nyelvi változatokat" -- mondja Burdett.

A soknyelvűséget az iScala 2.1-ben új, Unicode-os kódkezelés egészíti ki, amely tovább növeli a rugalmasságot azáltal, hogy egyetlen telepítésen, sőt egyetlen dokumentumon belül is korlátlanul lehetővé teszi többféle nyelv és a megfelelő betűkészlet használatát. Az Unicode valódi soknyelvű technika, támogatja akár a kínai, a cirill vagy a héber szöveg tárolását, megjelenítését és nyomtatását is ugyanazon a lapon, vagy éppen egyetlen mezőn belül.

Mindez lényeges technológiai előnyt jelent a Scala számára, hiszen elegendő egy verziót fejleszteni, vagy a már piacon lévő verziót frissítésekkel kiegészíteni. A Scala konkurenseinek számos változatot kell támogatniuk, nyelvenként egyet. Burdett szerint "nemcsak az a gond a számtalan verzióval, hogy kezelésük gazdaságtalan, hanem az is, hogy így óhatatlanul lassabb az új szoftverek nemzetközi kibocsátása, ráadásul zavaró kompatibilitási problémák merülnek fel a multinacionális vállalatok ügyvitelében."

"Akárkinek mutattuk eddig a szoftvereink soknyelvűségét, el volt ragadtatva attól, amit látott. A Scala és vevői számára ez egy természetes működési környezet, valami, amire mindig képesek voltunk, talán mert magától értetődőnek tartottuk. Mindazonáltal szoftvereink soknyelvűségének világszerte kedvező fogadtatása folyamatosan emlékeztet minket arra, mennyire egyedülálló és lényeges ez a technika napjaink globális üzletvitele számára" -- foglalja össze Burdett.

A Scala Business Solutions kutatóközpontját regionális termék kompetencia központok támogatják, amelyek egyike Magyarországon található. A 20 fős fejlesztőrészleg egyik legnagyobb eredménye az iScala 2.1 internet alapú kollaboratív ERP rendszer kifejlesztése, valamint a termékfejlesztésbe integrált, internet alapú fordítási infrastruktúra létrehozása.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.