Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 29. 12:18

A Sony vesztett a kalózchipeket árusító ausztrál férfi ellen indított perben

A Sony vesztesen került ki abból a perből, amelyet az ellen az ausztrál férfi ellen indított, aki kalózchipeket értékesített és szerelt be PlayStation konzolokba.

A Sony vesztesen került ki abból a perből, amelyet az ellen az ausztrál férfi ellen indított, aki kalózchipeket értékesített és szerelt be PlayStation konzolokba.

A japán konzolgyártó szerint Eddy Stevens megsértette a Sony szerzői jogait, azonban a bíróság nem adott igazat a cégnek. Ronald Sackville bíró szerint a "kalózchipek" nem sértik az ausztrál törvényeket, ugyanis segítségükkel a felhasználók legális tevékenységet is folytathatnak, például saját céljaikra lemásolt játékaikat futtathatják a konzolokon.

Mint ismeretes, a kalózchipek segítségével kikerülhető a konzolok másolásvédelme, és nemcsak a másolt programok, hanem a más régióba szánt játékok és DVD-k is lejátszhatók lesznek a készülékeken. A Sony számos pert indított kalózchipek gyártói ellen, azonban mindeddig ez az első eset, hogy a japán gyártó keresetének a bíróság nem adott helyt.

"Semmi sem támasztja alá, hogy a PlayStation másolásvédelme kizárólag azt a célt szolgálja, hogy csak a legálisan vásárolt játékok fussanak a konzolon" -- írja ítéletében Sackville bíró. Az ítélet szerint a Sony másolásvédelmi eljárása törvénysértő, ugyanis legális felhasználási lehetőségektől -- például saját célra készült másolatok futtatásától -- fosztja meg a felhasználókat.

Sackville ezzel szemben helyt adott a Sony azon keresetének, amely szerint az Eddy Stevens által árult másolt játékok sértik a Sony márkavédjegyét, azonban ebben a kérdésben az ítélet csak jövő hónapban várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.