Szerző: Barna József

2002. július 1. 21:11

Újdonságok az MSI alaplapjain: vezeték nélküli hálózat, Serial ATA és FireWire

Az MSI még a tajvani Computex 2002 kiállításon mutatta be azokat az extra szolgáltatásokat, melyek a cég jövőben megjelenő egyes alaplapjain alaptartozékként jelennek meg. Ezek a teljesség igényével a következők: Serial ATA meghajtók támogatása, vezeték nélküli hálózati (802.11b) vezérlő, a már ismert PC2PC Bluetooth és Gigabit Ethernet.

[HWSW] Az MSI még a tajvani Computex 2002 kiállításon mutatta be azokat az extra szolgáltatásokat, melyek a cég jövőben megjelenő egyes alaplapjain alaptartozékként jelennek meg. Ezek a teljesség igényével a következők: Serial ATA meghajtók támogatása, vezeték nélküli hálózati (802.11b) vezérlő, a már ismert PC2PC Bluetooth és Gigabit Ethernet.

Az MSI bízik e jövőbe mutató technológiák gyors elterjedésében. A cég várakozásai szerint az első Serial ATA merevlemezek augusztus és szeptember folyamán jelennek meg, míg a szükséges vezérlőchipek és -kártyák, valamint kábelek már e hónaptól kezdve hozzáférhetőek a piacon.


Serial ATA szerint a számítógép világa

Amint arról korábban beszámoltunk, a Serial ATA révén nem csupán a perifériák és a processzor közti adatáramlás sebessége növelhető, hanem -- minthogy a jelenlegi kábeleknél jóval egyszerűbb soros kábelek szükségesek a csatlakoztatáshoz -- kisebb és jobban szellőző számítógépek építhetőek. Ezen túlmenően míg a jelenlegi ATA-100-as kábelek mintegy 5 cm szélesek, és nem lehetnek hosszabbak 45 cm-nél, addig a mindössze 7 eres Serial ATA kábelek akár egyméteres hosszúság mellett is használhatóak.


A lapokhoz adott 802.11b-vezérlő

Egy másik előremutató újdonság a 802.11b vezeték nélküli hálózat támogatása. A PC2PC Wireless Lan funkció lehetővé teszi, hogy számítógépünket egy másik számítógéppel, kábelmodemmel, notebookkal vagy kézigéppel a maximálisan 11 Mbs sebességre képes 802.11b protokollon keresztül összekapcsolhassuk. A szükséges hálózati kártyák külső és belső kivitelben is hozzáférhetőek lesznek a lapokhoz. A cég egyben az iSpeeder elnevezésű alkalmazást is mellékeli a termékekhez, melynek segítségével finomhangolható a hálózati kapcsolat.

Ezen túlmenően a második félévben megjelenő egyes MSI-lapokon helyet kap a már ismert PC2PC Bluetooth funkció és FireWire- vagy Gigabit ethernet-vezérlő.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról