:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 11. 13:58

A Sony az év végére 50 százalékkal növelné a PlayStation 2 ternelési volumenét

A Sony Computer Entertainment kommunikciós igazgatója, Koicsiró Kacurajama egy interjúban elmondta, hogy a vállalata növeli a PlayStation 2 termelési volumenét, hogy ki tudja elégíteni az idei ünnepi szezonban várható keresletet.

A Sony Computer Entertainment kommunikciós igazgatója, Koicsiró Kacurajama egy interjúban elmondta, hogy a vállalata növeli a PlayStation 2 termelési volumenét, hogy ki tudja elégíteni az idei ünnepi szezonban várható keresletet.

Kacurajama szerint a Sony jelenleg havi 2 millió PlayStation 2 előállítására képes, azonban az év végére ezt havi 3 millió darabra szeretné növelni. "Maximálisan ki szeretnénk használni az ünnepi szezonban rejlő lehetőségeket és növeljük a termelési kapacitást, hogy ki tudjuk elégíteni az igényeket" -- mondta Kacurajama.

Az ünnepi szezonban a Sony elsősorban az észak-amerikai és európai vásárlók érdeklődésére számít. A Sony nem tesz közzé régiókra lebontott eladási előrejelzéseket, a vállalat mindazonáltal közölte, hogy a 2003. március 31-én véget érő pénzügyi évében világszerte 20 millió PlayStation 2 konzolt tervez eladni, amely 11 százalékkal több, mint a tavalyi évben.

A már elavultnak tekinthető olcsó PSone-ból várhatóan 3 millió fogy majd, ami 59 százalékkal kevesebb, mint tavaly. Ami a játékokat illeti, az SCE 236 millió PSone és PlayStation 2 szoftver értékesítésére számít, amely 11 százalékkal magasabb a tavalyi szintnél.

A PlayStation 2 sikerére és a folyamatos keresletre jellemző, hogy a konzol eladásai idén februárban lépték át a 26 milliós határt, májusban pedig elérték a 30 millió darabot, azaz mintegy 3 hónap alatt 4 millió gépet adott el a Sony. A vállalat továbbra is fenn szeretné tartani az érdeklődést és növelné az eladásokat: a cég képviselője szerint az év végére Észak-Amerikában már 15 millió PlayStation 2 lesz.

A Sony elsőszámú vetélytársa, a japán Nintendo az idei pénzügyi évben 12 millió GameCube konzol és 36 millió játékprogram eladására számít. A Microsoft pénzügyi éve júniusban ér véget, a cég összesen 4-4,5 millió Xbox eladásával számol, de a jövőre vonatkozó becslések még nem nyilvánosak.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 14:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.