Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 1. 20:12

A HP bemutatta az iparág legbiztonságosabb pénzügyi hálózati biztonsági processzorát

[Mmd] A HP bejelentette, hogy forgalomba került a HP Atalla hálózati

[Mmd] A HP bejelentette, hogy forgalomba került a HP Atalla hálózati biztonsági processzorok (network security processor, NSP) új generációja, amely a pénzügyi intézmények és a fogyasztók számára nyújt fokozott biztonságot az elektronikus fizetés során. A HP Atalla NSP-k új sorozata az Atalla Key Block (kulcszárolási) technológiájának páratlan logikai biztonságát kombinálja a csúcstechnológiás fizikai biztonsággal és a nagyteljesítményű kriptográfiai feldolgozással.

A HP Atalla NSP az iparág első olyan terméke, amely a vásárlóknak egy biztonságos 3DES -- egy széles körben elfogadott titkosítási algoritmus -- implementáció összes előnyét nyújtja, miközben költséghatékony migrációs útvonalat kínál a jövő erősebb biztonsági mechanizmusai számára.

"A HP Atalla NSP-k az Atalla Key Block technológia használatával jelentős mértékben csökkentik azt a nagyfokú kockázatot, amellyel a pénzügyi intézmények -- naponta dollárbilliókat áramoltatva keresztül hálózatukon -- szembenéznek" -- mondta Chris Whitener, a HP Atalla biztonsági termékcsoportjának vezérigazgatója. "Egy megerősített, nagy teljesítményű biztonsági processzor, melyen 3DES fut, az intézmények számára az érték alapú tranzakciók biztosításához az iparág leggyorsabb, legbiztonságosabb és legköltséghatékonyabb kriptográfiai feldolgozási megoldását jelentheti."

A partnerek -- mint az ACI Worldwide és a Diebold, Inc. --- kibocsátás előtt álló termékeikhez új szabványként fogadták el a megoldást.

A HP Atalla NSP sorozat jellemzői:

  • Fizikai biztonság: a legmodernebb technológiát képviselő, 1 U (rack-egység) magas, rackbe szerelt, megbolygathatatlan architektúra; FIPS 140-2 3 plus Active Zeroization (aktív kitörlési) tanúsítvány megszerzése folyamatban; duplán záródó elooldali elolap, nagy biztonságú Medeco-zárakkal.
  • Logikai biztonság: Atalla Key Block technológia a kulcsok megvédésére átvitel közben, vagy egy alkalmazás kiszolgálórendszerén történő tároláskor; a vásárló által meghatározott biztonsági profil használatához konfigurálható NSP parancskészlet; opcionális távoli kulcsbetöltés támogatása ATM-ekbe.
  • Továbbfejlesztett felügyelhetőség: könnyen kiadható frissítések biztonságos CD-ROM-on; megbolygathatatlan auditálási napló; grafikus felhasználói felülettel támogatott biztonságos kulcsbetöltés az Atalla Key Block technológiához.

Június 4-i kezdettel kapható a három modellt magában foglaló HP Atalla NSP sorozat, amelyet arra terveztek, hogy lehetővé tegye a vásárlóknak specifikus teljesítményigényük és feldolgozási megoldásaik összehangolását. A három modell a következő:

  • az iparági szinten páratlan, csúcskategóriás Atalla A10100 NSP, amely másodpercenként 540 tripla DES PIN fordítást végez el;
  • a középkategóriás Atalla A9100 NSP, másodpercenként 120 tripla DES PIN fordítással; és
  • a belépési szintű Atalla A8100 NSP, 20 tripla DES PIN fordítással másodpercenként.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról