Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 30. 11:10

A Micron Technology memóriamodulokat gyártó részlege belép a videokártyák piacára

A világ második legnagyobb memóriagyártójának, az amerikai Micron Tecnologynak a memóriamodulokat előállító részlege, a Crucial Technology bejelentette, hogy belép a videokártyák piacára.

HIRDETÉS

A világ második legnagyobb memóriagyártójának, az amerikai Micron Tecnologynak a memóriamodulokat előállító részlege, a Crucial Technology bejelentette, hogy belép a videokártyák piacára.

Rafe VanDenBerg, a Crucial marketing igazgatója elmondta, hogy a videokártyák segítségével a vállalat tovább erősítheti a Crucial hírnevét és a vállalat pozícióját, amely így már nem függ olyan erőteljesen a kiszámíthatatlan memóriapiactól.

A vállalat első terméke, a Crucial Radeon 8500LE már kapható a boltokban. A kártyát természetesen Micron DDR SDRAM memóriachipekkel szerelik.

A grafikus chip mellett a videokártyák legdrágább alkatrészr a memória. VanDenBerg szerint a Crucial termékei ezért különösen versenyképes áron kerülhetnek piacra, hiszen az "anyacég" a világ második legnagyobb memóriagyártója. "Jelentős az előnyünk, hiszen mi gyártjuk az egyik legdrágább alkatrészt" -- mondta VanDenBerg.

A Crucial Radeon 8500LE fogyasztói ára egyébként 149 dollár, internetes megrendelés esetén 139 dollárt kell érte fizetni.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 06:13

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.